Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko ona

Temat dla wszystkich którym okres się spóźnia

Polecane posty

Gość to tylko ona

Zakładam temat dla wszystkich dziewczyn, którym spóźnia się miesiączka i czekają na test albo testy wychodzą negatywne. U mnie dziś dzień 34 przy 26 dniowych cyklach. Testy negatywne i biorę luteinę na wywołanie.

Gość bierzesz luteine pod
język? ja jestem taka mądra że łykałam, gin powiedział 2 razy dziennie po 1 tabletce to nie wnikała czy łykas, sokac itp. łykałam. po tygodniu okresu nie mam. dopiero dzis sie dowiedzialam ze to sie bierze pod język i czeka az rozpusci. i co teraz robic? jak myslisz? daldalej brac tylko pod jęzk? jaką masz dawke luteiny i na ile dni?

Gość to tylko ona
Ja biorę dopochwowo. Nie wiem co w twojej sytuacji zrobić. Myślę ze ona i tak się rozpuściła więc ot nie ma większego znaczenia. Doedukowalam się w necie i wiem, ze jeśli test progesteronowy nie wyjdzie to wtedy przeprowadza się test estrogenowo-progesteronowy.

Gość to tylko ona
dwa razy dziennie po 2 tabletki, a potem 14 dni oczekiwania na @

a bolą cie jajniki jak ją bierzesz? bo mnie tak

Gość tp tylko ona
W nocy brzuch mnie pobolewa już od jakiegoś czasu i ciągle mi się wydaje, że za chwilę dostane @. Teraz jeszcze dodatkowe atrakcje bo ciągle się ze mnie leje woda- to ta rozpuszczona luteina chyba, więc chodzę z podpaskami. Ale jeszcze tylko jutro i koniec.

to ja mam podobnie. akos mi tak wilgotno. zobaczymy po jakim czasie przyjdzie okres.

Gość dziś
hej ja dzis mam 60 dc i brak @ w sobote robiłam test i wyszedł negatywny,od dzisiaj biore luteine dopochwowo,tez sie strasznie zemnie leje po tych tabletkach zwłaszcza po sikaniu,mam brać dwa razy dziennie po jednej tabletce przez 10 dni i na 4-5 dzien powinnam dostać @ jak niedostane to mam poczekać jeszcze tydzien i powtuzyc test. cały czas trzeba czekać :)

Gość to tylko ona
Dziwnie z tą luteiną każdy zleca inaczej. Mnie lekarz kazał brać 4 dni a czekać na okres 10-14, a tobie kazał brać 10 a czekać 5. dziwne.

Gość bierzesz luteine po
mi kazal brac 7 dni i czekac 7

Gość to tylko ona
Każda z nas ma inaczej. A wy chciałybyście być w ciąży czy niekoniecznie?

czytałam ze jak sie bierze luteine to mozna dostac krwawienia, co nie wyklucza ciązy

ja niekoniecznie

Gość to tylko ona
Ja bym chciała. Nie słyszałam o tym. Lekarz powiedział że jeśli dostanę krwawienia to znaczy że wykluczamy ciążę. A ty robiłaś test z krwi?

nie robilam testu. u mnie to wlasciwie niewiadomo z tą ciążą. u ginekologa nic nie widac, testu nie robilam jeszcze, dopiero jutro rano. to zycze ci zebys nie dostala krwawienia :-) ja juz jestem mamą i w najbilzszym czasie wolałabym nie zachodzic w ciaze. w poprzedniej ciąży test z krwi i kilka płytkowych nic nie pokazały. dopiero w 3 miesiącu ginekolog potwierdzil ciaze. dodam ze bardzo dobrze sie rozwijała, dziecko zdrowe

Gość dziś
ja sie staram o dzidzie od lipca i nic,mam strasznie rozregulowane cykle przez to ze brałam przez 2 lata tabletki antykoncepcyjne.

Gość to tylko ona
Też już jestem mamą, ale w poprzedniej ciąży testy wyszły normalnie. @ się spóźnił zrobiłam test i były dwie kreski. U mnie lekarz widział jakieś jak to nazwał "zaciemnienie w macicy" i poszerzone endometrium. i mówił, ze z tego może się rozwinąć ciąża, ale pewności żadnej nie ma.

Gość to tylko ona
Na prawdę test z krwi ci nie wykrył ciąży? To podobno jest niemożliwe! W którym dniu cyklu go robiłaś? dziś, może tym razem Wam się udało? Ty robiłaś testy?

Gość dziś
a powiedzcie mi czy zanim wam wypisał luteine to niałyscie robione badanie?

Gość to tylko ona
Tak ja byłam badana ginekologicznie i miałam USG dopochwowe. Ja byłam prywatnie.

Gość bierzesz luteinę pod
test z krwi wykrywa ciążę po 3 tyg od zaplodnienia. wydwało mi sie ze minelo 5 i nic, moze jakos sie gorzej rozwiała na początku, nie wiem

Gość dziś
i co ci powiedział jak cie zbadal? bo mnie niebadał tylko odrazu luteine przepisał bo powiedzial ze moze mnie zbadać dopiero ok 10 dni po @,i że moge też @ niedostac bo może byc wczesna ciąża bo owulacja mogła wystąpic nawet 2 razy tylko krwawienie mogło nieprzyjśc, i w tym czasie jak sie kochałam to mogło sie udac.

ja tez miałam takie badania, tez prywatnie, a wy robilyscie testy?

Gość DO dziś
jeśli lekarz do którego chodzisz powiedział Ci, że owulacja może wystąpić 2 razy w jednym cyklu, to zmień go natychmiast, bo to jakiś kompletny imbecyl:O

Gość to tylko ona
No ja właśnie robiłam zaraz przed wizytą u lekarza i wyszedł negatywny ten z krwi. Mnie zrobił USG i powiedział ze mam poszerzone endometrium takie na granicy ciążowego i ze w macicy jest jakieś "zaciemnienie" i albo się to rozwinie w pęcherzyk albo nie.

zmykam dziewczynki , zycze wam powidzenia, paa

Gość to tylko ona
Dziękuję i wzajemnie. Pa.

Gość dziś
no tak mi powiedzial ale przypominam ze ostatni @ mialam we wrześniu,czyli przeleciały mi dwa cykle bez krwawienia dlatego powiedział ze owulacje mogły być a krwawienie nie. testy robilam już chyba ze cztery albo pieć ostatni w sobote.

Gość to tylko ona
No ale co się w takim razie dzieje z jajeczkiem z poprzedniej owulacji?

Gość dziś
niewiem nieznam sie na tym ale tak mi powiedział lekaż