Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vietta1000

to jakieś fatum

Polecane posty

Gość Vietta1000

pojechałam dzis do apteki po maść alantan dla mojego niemowlaczka ,bo ma odparzenia ,a glupia pani farmaceutka dala mi zwykly alantan zamiast alantan plus mimo iz 2 razy powtorzylam ze ma to byc dla niemowlaka ,niestety masc juz zastosowalam na synku :( chce mi sie normalnie wyć ,czy ktoras osoba wie czy moze ta masc zaszkodzic?ja juz nie wiem co robic

Gość 2metylo
Spokojnie. Alantan plus zawiera to samo co zwykły Alantan a jedyna róznica to D-pantenol (ma go ten z +). Nic mu nie będzie bo to prawie to samo. A jeżeli masz się denerwować bez sensu to wymyj mu pupę, posmaruj oliwką a jutro kup ten z plusem. :)

Gość Vietta1000
dziękuje z odpowiedź naprawde strasznie sie denerwuje od tygodnia probuje mu te odparzenia wyleczyc na rozne sposoby a dzisiaj to mi normalnie rece opadly

Gość Vietta1000
a czy ktoras z was przy uzyciu tej mascie stosowaly jeszcze cos ?? i czy wogole mozna ta masc stosowac przy kazdej zmianie pieluszki?

Gość 2metylo
Wiesz ja już dawno nie zajmowałam się pieluchami i Mala moja nie miała skłonności do odparzeń ale pamiętam że tym bardzo delikatnym pupom pomagały zasypki z mąki ziemniaczanej i częste wietrzenie. Pamiętam też że był Sudokrem ale to pewnie już wypróbowałaś. A i jeszcze kąpiel w roztworze krochmalu.

a próbowałaś zasypać pupę zwykłą mąką ziemniaczaną? U moich stworków dużo lepiej działała niż wszystkie sudokremy itd. Najpierw nalewałam wody do wanny, w szklance w zimnej wodze rozmieszałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wlewałam do wanny. W to wkładałam dziecko żeby sobie wymoczyło dupcie, a potem dokładnie ale to bardzo bardzo dokładnie wycierałam pupę, zasypywałam mąką i pielucha. Po nocy nie było śladu odparzenia. Tylko potem przy zmianie pieluchy musisz porządnie umyć pupę wodą bo się zrobi ciasto. Nie używaj chusteczek przez jakiś czas tylko wodę.

ja uzywam tylko alantan bo alantan + moim zdaniem jest mniej skuteczny... uzywam u corki od urodzenia i nic jej nie jest... u syna tez uzywalam zwykly alantan i tez zyje do tej pory czyli juz prawie 7 lat... ja stosuje przy kazdej zmianie i odparzenia szybciutko znikaja (predzej zniknie po alantanie niz po alantanie+-przynajmniej u nas)...

no wlasnie i mialam jeszcze dodac ze my nie stosujemy wilgotnych chusteczek tylko wode bo corka ma uczulenie na chusteczki i to tez napewno w duzym stopniu zapobiega odparzeniom... czyli dobrze przynajmniej w domu zrezygnowac z chusteczek...

Gość co za panikaa
czytając tytuł posta myślałam już ze pół rodziny ci wymarło a drugie pół dogorywa :):):):):) dziewczyno nie histeryzuj :):):) nic mu nie bedzie :):):): to nie domestos tylko maść :)

Gość Vietta1000
no ja tak probowalam sudocremu tylko sie pogorszylo,penaten tez gorzej,wiec od 3 dni tylko zasypka ale zadnych rezultatow ,oczywiscie zaprzestalam uzywanie nawilzonych chusteczek ,malego myje tylko woda przegotowana,a i mojmaly nie ma odparzen na pupie tylko w pachwinkach i w sumie to dokonca nie wiem czy to sa odparzenia ,jest to zaczerwieniona popękana skora

spróbuj go wykąpać w krochmalu. Na pewni nie zaszkodzi a są spore szanse, że pomoże.