Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZałamanyPrzyszłyTata

Moja cięzarna narzeczona planuje nazwać córkę...

Polecane posty

Gość ZałamanyPrzyszłyTata

planuje nazwać córkę India albo Aida, a syna Kosma ewentualnie January . Czy tylko ja uważam, że te imiona są do bani ? Wolałbym nazwać córkę Marysia lub Zosia .... ehh ciagle sie o to ostatnio spieramy, a wiem ze jak Ona sie uprze to ciezko bedzie. a do rozwiazania tylko 1.5 miesiaca. Co myslicie >

Gość fredencja
wow orygianlnie aida to gruzinskie

Gość mała Hinka
haha no coz, skoro sie uparla to nic nie zrobisz ;p na pocieszenie dodam, ze to i tak lepiej niz Nikola, Jessika, Patryk, Julka, Oliwia, Oskar itd... :p

Aida owszem, ale January? Chyba wymawiany po angielsku jak styczeń musiałby być, a to już w ogóle dziwnie:O

Gość India albo Aida piekne
kobiece, oryginalne ale nie w tym negatywnym sensie. sliczne.

India jest cudowne sama bym z checia takei corce dała:D ale np wiem ze jezeli mialabym to dziecko z moim obecnym to nIGDY by sie na takie nie zgodzil;) jezeli chodzi o imiona dla chlopców to juz mi sie mniej podobaja:) ciesz sie ze nie chce dac dziecku na imie DZesika albo Brajan:D

Gość India ślicznie
:)

Gość dziecko będzie miec traumę
wiem coś o tym, bo mam imię które nie dość że brzmi nie po polsku to jest w dodatku brzydkie i nie pasuje do mnie zupełnie dlaczego niektórzy rodzice sa tak rozkapryszeni i nadają swoim "ukochanym" pociechom pokraczne imiona? ps: właśnie czekam na odpowiedz z urzędu w sprawie zmiany imienia

Gość wrerttyu
nie nada imienia Aida ani India jeśli jesteście Polakami imię Indie posiada negatywną opinię rady języka polskiego Kosma - jak najbardziej :)

Gość granatowe niebo nocy
jakbyś miał na kobietę papier to moze by inaczej gadała....

Gość wrerttyu
India*

to dziecko ma oboje rodziców, dlaczego więc tylko ona może decydować? imiona straszne, umów się że jeśli córka, może nazwać jak chcesz, ale syna Ty nazwiesz. Jak urodzi się córka,to powiesz, że następnemu Ty nadasz ;) india i aida ujdą, ale kosma i january to kompletna porażka

Gość India jest
imieniem wziętym z d...py i to tu-na polskim gruncie. taka nazwa pasuje Azjatce a nie dziecku o słowiańskiej urodzie! w głowach się przewraca domorosłym rodzicielkom!!!!

hmmm.... no nie jest tak źle. Marysia albo Zosia podobają mi sie bardziej!!! ale w końcu to nie tragedia. imiona które ona wybrała są orginalne ale nie kiczowate i tandetne więc może się zgodzisz, zawsze możesz do dziecka wołać inaczej, znam wielu rodziców którzy nazwali dziecko inaczej a inaczej na niego wołali . a może się dogadacie że ty wybierzesz 2 imie?

Gość dziecko będzie miec traumę
ale sama przyznasz ,że mimo polskiego brzmienia te imiona : KOsma i January są okropne. chyba nie chciałabyś tak dostać na imię , będąc chłopcem

... a moja znajoma dała Gloria. Dziecko urodziło się przed świętami Bożego Narodzenia i później słysząc kolędę i tekst "Gloria in Excelsis Deo" wszyscy zataczaliśmy się ze śmiechu :P To trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby tak krzywdzić dziecko! Wyobrażacie sobie, co będzie potem, wraz z dorastaniem? Inne dzieci w przedszkolu, na placu zabaw... będą się też zataczać ze śmiechu! A nie powinny śmiać się z niej, tylko z jej durnej matki, która ma nasrane w głowie!

Gość Aida ładnie
Znam dorosłą kobietę o takim imieniu January średnie,Kosma nie mam zdania, Co do Marysi i Zosi-tragedia,mam koleżanki o tym imionach,szczerze ich nienawidzą,jedna kaze od siebie mówić Małgorzata,druga Ewa.