Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RozannaT

Ginekolog mi powiedziała że jestem za stara na bycie matką!!

Polecane posty

Gość RozannaT

mam dopiero 46 lat!! to nie jest dużo zważyszwy że na zachodzie dużo matek tak rodzi a on mi że to ryzyko że dałn że kręgosłup osteopooza klimakterium!! no nie wierzę!! taki specjalista :/

Taaaaaaaaa a potem na wywiadówce pada pytanie a mama nie mogła przyjść przysłała babcię ?

Gość RozannaT
nie jestem jeszcze stara!!!! jak zobaczyłam że marysia w m jak milosc ma dzidziusia z arturem to też poczułam taki wtorny instykty macierzynskia

Gość RozannaT
dobra dobra...niektóre 29 latki wyglądają starzej niż ja :) ja się nieźle trzymam, zresztą spójrzice na Madonne - 50 pare lat ma a ciałko lepsze niż Britniej:)

Gość RozannaT
na jakie?? może doktor hałs ?? i bede potem doktrować jak wszyscy ? nagle tacy pro medycyny sie znalezli

to się zdecyduj czy chcesz mieć ciałko czy dzidzię ? bo to że nie jesteś stara z tym się zgadzam ale żeby bawić się w pieluszki kaszki i inne duperele co to to nie

Gość a sobie rodź
Wykazano wprost proporcjonalną zależność między wiekiem matki a częstością zespołu Downa u dzieci. U matek w wieku 20–24 lat ryzyko zespołu Downa u dziecka wynosi 1:1490; w wieku 40 lat 1:60, a u matek po 49 roku życia 1:11 urodzonych dzieci ma zespół Downa Czyli masz całe 15% na urodzenie downa, zakładając że masz jakieś 10% na to że w ogóle zajdziesz w ciąże, to szykuje sie niezła ruletka :)

nie wiem na jakie nie oglądam seriali a wyjątkiem jednego bawi mnie szczególnie teksty Violetki.

Gość RozannaT
ale jestem przed 49 r.ż a poza tym te dane nie są znormalizowane, nie wiadomo na kim przeprowadzono. ja tam czuuję się zdrowo :) a propos seriali - na wspolnej też stara baba ostatnio urodziła ;)

Gość to ze masz okres
Nie znaczy ze jajeczkujesz, a nawet jak jajeczkujesz to jaja mogą być nie zdolne do niczego :D natura jest sprytniejsza od ludzi.

to jak to jest tam rodziła stara baba a ty jesteś młoda czy stara bo z tego co piszesz to na pewno nie jesteś konsekwentna :-)

Gość RozannaT
ale chodzę na areobik , lekarz kardiolog jak mu powiedziałam że małe bobo się w rodzinie urodziło powiedział do mojego faceta 'gratuluję' :) więc myślał że to moje a nie mojej córki :)

Gość będa 2 cuda w jednym
Pierwszy jak zajdzie, drugi jak urodzi zdrowe dziecko. Podobno cuda sie zdarzają, ja ich nie widziałem niestety a moze nie chcialem widziec ;)

Gość RozannaT
no ona jest stara w porównaniu do mnie , więc ja spokojnie mogę urodzić

niestety jesteś,, za stara" na dziecko . po pierwsze nie powinnaś ryzykować dla dobra dziecka ktore mogłoby urodzić się chore, a po drugie to nie zbyt dobre dla dziecka mieć mamę takim wieku. Najepszy wiek na dziecko jest do 25 roku życia ( wtedy sa duże szanse ,że urodzi się zdrowe). a im później tym gorzej.. sama chcialabym mieć dziecko za jakieś 2, 3 lata, nie będę z tym do 30-sti czekać na pewno .Nie myśl tylko o sobie. Na wszystko jest w zyciu pora. Może lepiej zaadoptuj jakies kilkuletnie dziecko

i co wynika z tego ze chodzisz na aerobik basen itp tylko to że masz zdrowe ciało i fajnie wyglądasz ale to nie zmienia faktu że masz tyle lat ile masz ...............i jak ktoś napisał matka natura oszukać sie nie da bo w przebiegu ciąży nie decyduje wygląd tylko czynniki zdrowotne a te nie koniecznie muszą być zbieżne z wyglądem .

Gość to na co czekasz
Pora łóżkowa juz dawno.

a poza tym jestes w wieku mojej matki , nie oszukujmy sie moglabys już spokojnie być babcią

a gratuluję zostania babcią , ja muszę poczekać bo moja córka nie zamierza być mamą w najbliższym czasie .

a nie doczytalam. jesteś już babcią. no to jeszcze dziwniejsza sytuacja by była. Ja nie wyobrażam sobei jakos żeby moja mama byla teraz w ciąży i miałabym siostre lub brata mlodszą o 21 lat!

Gość manna30
Jeśli tak oglądasz seriale to widzę tu podobieństwo, nie do matek, rodzących po 40 ( przypominam, że żadna z nich ciąży nie planowała i się bały, ze dziecko urodzi się upośledzone), tylko do "mądrej" stefani - chcę mieć i już. Być może udałoby Ci się zajść w ciąże i niedajboże urodziłoby się chore dziecko. jest ryzyko większe nastąpienia u Ciebie krwotoku i być może tego nie przeżyjesz. co wtedy?? czy Twój partner udźwignie ten ciężar wychowywania niepełnosprawnego dziecka? a może córce podarujesz ten krzyż? moja mama miała 41 lat jak mnie urodziła i płakałam jak koleżanki mówiły, że mnie nie było w domu i babcia otwarła im drzwi. tak mówiono o moich rodzicach - dziadkowie. w tym wieku powinno się myśleć rozsądniej i nie podchodzić do życia jak smarki co to myślą, że wszystko będzie różowe i ok. w tym wieku trzeba myślec o innych a nie tylko o sobie i przewidywać najgorsze scenariusze. Radzę wyrosnąć z egoistycznych pobudek

Gość Dorinka
możesz wyglądać jak nastolatka ale natury nie oszukasz ;)

poza tym chyba o tym nie myślalaś ,ale jak Twoje dziecko bedzie miało 10 lat Ty bedziesz miała 56! (albo więcej zależy kiedy bys zaszla i urodizła) , jak bedzie mialo 15 będziesz miała 61! naprawde dasz go radę wychowywac z takim zapałem i poświęceniem jak 35 letnia matka? Dziecko potrzebuje matki nie babci. A dlaczego nie chcesz zaadoptować np 10 -letniego dziecka? albo 15-letniego? Po pierwsze to by bylo dla niego dobre bo wiekszosc par chcę zaadoptować jak najmlodsze dzieci , a po drugie Ty mialabyś swoje upragnione dziecko już w pewnym wieku

Twojej babci widocznie sie udało. ale miała duże szanse żeby urodził się chory. To jednak za duże ryzyko

nawet pamiętam ,że do mojej podstawowki chodzil upośledzony chlopczyk. POtem przenieśli go do szkoły specjalnej. Jego rodzice byli ok 50-tki...

Gość ale smieszna jestes
buahahaaaaaaaa ty sie serialami sugerujesz? musisz sie nauczyc oddzielac seriale od zycia bo to jest smieszne. jestes stara rura pogodx sie z tym. czas mlodosci dawno minal