Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona123

Wy też o tym słyszeliscie?

Polecane posty

Gość boże święty
czy wy piszecie poważnie???? czy wszystkie matki na kafeteri to skończone idiotki o IQ poniżej 80????:o:o:o

Gość tu się mogę zgodzić
tak:) wiekszosc z nich:)

Gość ja nie wierze
w zabobony, moja mam trula mi zebym nie nosila korali bo nie powinno sie w ciazy. Nie przejmowalam sie w ogole. Wszystkie badania byly ok, USG w porzadku, przyszedl dzien porodu-maly mial szyje owinieta pepowina 5 razy-natychmiastowa cesarka. I caly czas teraz slysze: a nie mowilam :o

Gość przykro mi....................
ale jesteś bezmózgą kretynką! aż żal ze takie jak ty się rozmnażają :o

też słyszałam ten zabobon !! moja przyjaciółka miała być chrzestną ale jak bratowa się dowiedziała że ta jest w ciąży to jej odmówiła :( strasznie głupio i przykro jej było a i jeszcze słyszałam że ciężarna nie może chodzić w czarnych ubraniach :D:D :/ masakra

Gość matyśka
słyszałam i przyznam szczerze, że mimo iż nie wierzę w takie głupoty, w tym wypadku dla czystego sumienia bym sobie odpuściła, ale to Twoja decyzja, pozdrawiam! :-)

Gość no to was zmartwie przesądne
idiotki że nie powinnyście robić w ciąży NIC bo wszytsko kończy się nieszczęściem:D niczego nie smażysz, bowiem boisz się, że tam, gdzie kapnie tłuszcz - dziecko będzie miało znamię • nie nosisz łańcuszków ani korali, nie przechodzisz pod kablami i sznurami z bielizną, bowiem boisz się, że maluch owinie się pępowiną • nie obcinasz włosów, bowiem chcesz zapobiec głupocie dziecka • nie patrzysz na krwawe rzeczy lub kalectwo, byś się nie zapatrzyła i nie urodziła przez to chorego dziecka • nie kochasz się z mężem 2 miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka • boisz się nawet przestraszyć, bowiem jeśli w bezmyślnym odruchu dotkniesz swojego brzucha lub jakiejkolwiek innej części swego ciała to dziecko będzie miało "myszkę " (znamię ) • nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse • nie patrzysz na słońce, by nie zanosiło płaczem • nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate • nie patrzysz na nikogo brzydkiego, by dziecko nie było brzydkie • nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża • nie patrzysz na ogień, by dziecko nie miało czerwonej plamy na czole • nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche Zastanawiasz się nad płcią swego dziecka? Po co, wystarczy prześledzić kilka ludowych mądrości, by być szybszym niż USG i zyskać pewność – chłopiec to czy dziewczynka. I tak: • jeśli masz mdłości wieczorem to urodzisz chłopca, jeżeli mdli cię z rana – to będzie dziewczynka • jeśli brzydniesz, to będzie córa - to dziewczynka zabiera urodę • jeśli się roztyłaś, szczególnie w ramionach i pupie - będzie dziewczynka, jeśli zaś masz tylko duży brzuch - będzie chłopczyk • jeśli jesz ostre rzeczy to urodzisz syna, jeśli pochłaniasz duże ilości słodyczy to urodzisz dziewczynkę • jeśli brzuch masz wysoko - chłopak, jeśli zaś jest nisko - dziewczynka Jednak na co ci zawczasu ta wiedza? Skoro i tak: • nie kupisz dziecku ubranek, zanim się nie urodzi - bo to przynosi pecha • nie kupisz też wózka, łóżeczka, nie przygotujesz dla niego pokoju – bo to grozi nieszczęściem A najgorsze jest to, że: • wszyscy klepią cię po brzuchu – co ma im przynieść szczęście • za to ominą cię wszystkie wesela – nikt cię nie zaprosi w obawie, że przyniesiesz mu ze sobą ciężar na głowę • nie zostaniesz też niczyją chrzestną, bowiem ciężarna chrzestna matka to ogólnie katastrofa

Gość nie powinnas
zabobony zabobonami, ale chyba bys nie chciala aby twoje dziecko zbilo kiedys lusterko? ja jak chcrzcilam corke odrazu sie zapytalam szwagierki czy nie jest w ciazy, nie byla, ale jakby byla to nigdy by chrzestna nie zostala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość przeczytaj autorko
w internecie na ten temat....wystarczy że wpiszesz w google: matka chrzestna w ciąży..... czasem aż ciary przechodzą, ja nigdy "nie wierzyłam w rzucanie uroku na dziecko" dopóki córka mając jakieś 3miesiące wpadła wieczorem w taką histerię,że nawet przy kolce tak nie płakała....wcześniej moją córeczkę oglądała sąsiadka,której nie lubię.... nic nie pomagało żeby uspokoić małą...w końcu moja mama wzięła małą...nawet już nie wiem co dokładnie moja mama zrobiła....jakoś splunęła...wytarła pieluszką....coś pogadała....i mała przestała płakać.... to był dla mnie szok

Gość to ja miałam pecha co do
zabobonow...... lukałam przez wizjer: małej prawe oczko ucieka chodziłam pod linkami jak wychodziłam tylnym wyjściem z bloku: mała była owinięta pępowiną co do znamienia u dziecka to w ciąży nie smażyłam....ale oblałam się gorącą herbatą i oparzyła mnie w prawą nogę... córka urodziła się z plamką na prawej nodze, i z czasem jak rosła to znamię się powiększało :( no cóż..albo to głupi przesąd...albo czysty przypadek

Nie chce obrażać niczyich uczuć ale jakby na mnie ktoś napluł to też bym przestała płakać a zaczęła się zastanawiać co jest grane...

Gość do MaMani
moja mama nie napluła na dziecko moja mama splunęła (i to nie ze śliną) jakoś na cztery strony

a to sory widocznie źle zrozumiałam bo pomyślałam ze napluła i wytarła pieluszką :D:D:D

Gość martaagacka
ciemnogrod! ciaza to nie chorba! kobieta w ciazy moze sie zestresowac wszystkim, wiec pewnie ja najlepiej trzymac w jakims odosobnieniu... a Polska to niby kraj katolicki, a tych glupot to az czytac nie mozna