Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiciaaaaaaaa

CO PO LICEUM BIOLOGICZNO-CHEMICZNYM ??

Polecane posty

Gość wiciaaaaaaaa

w tym roku kończę liceum o profilu bio-chem, i... zupełnie nie wiem na jakie wybrać się studia po maturze.. :( czy ktoś mógłby mi podać kierunki studiów i zawody jakie można by po nich wykonywać ? oczywiście związane z chemią i biologią.. z góry dzięki.

Gość tez chodzilam do takiej klasy
pierwsze co przychodzi mi na mysl to: medycyna, stomatologia, pielegniarstwo, fijzoterapia, poloznictwo, farmacja, technik farmacji, kosmetologua, biotechnologia, ochrona srodowiska, chemia, biologia, analityka medyczna, dietetyka

Gość wiciaaaaaaaa
ale ja bardzo lubię biologię i chemię i chciałabym w jakiś sposób powiązać z tym przyszłość.. myślałam nad dietetyką, ale zupełnie nie wiem co mogłabym po takich studiach robić w życiu... :/

Gość tez chodzilam do takiej klasy
po dietetyce albo zakladasz swoj gabinet i tam przyjmujesz pacjentow. duzo ludzi chodzi do dietetykow albo w celu ustalenia diety odchudzajace, alobo zdrowotnej, oczyszczajacej itp Poza tym mozesz pracowac w szpitalu badz sanatorium ustalajac diety dla pacjentow

Gość wiciaaaaaaaa
zdrowie publiczne odpada, bo słyszałam że trudno bardzo po tym znaleźć pracę... zainteresowała mnie ta dietetyka :) zastanowię się nad nią..

fantastyczny kierunke to inżynieria środowiska na SGGW ;) polecam dla bio-chemików :)

ciekawe, bo nam jakieś kity wciskają że potem szerokie spektrum pracy :o i że na najwyższych stanowiskach... :(

Gość wiciaaaaaaaa
a czy po tym kierunku łatwo jest znaleźć pracę??

Gość wiciaaaaaaaa
no nie wiem z tego co ja słyszałam i czytałam to po zdrowiu publicznym można być co najwyżej ratownikiem medycznym..

inżynieria środowiska to bardzo rozległy kierunkem połączony z budownictwem daje wiele możliwości ale można np zostac inżynierem BHP w dużych zakłądach pracy bo to nazywa sie srodowisko pracy ;)

Ze swojej strony pomogę dodać że nie idź na ochronę środowiska nie ważne czy politechnika czy uniwersytet. Dużo laborek w cholerę chemi a potem nikłe szanse na pracę:( Do laboratorium Cię nie wezmą bo szukają analityków do biura projektowego też marna szansa. W urzędach to nie masz szans no chyba żę masz znajomości. ps sam to studiuje i piszę jak to wygląda żeby inni w to się nie wpakowali.