Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oSiEmNaStKa18_18

Mam 18 lat i niedawno dowiedziałam się,że jestem w ciąży...

Polecane posty

Nie mam bogatego faceta. Po prostu mamy wspólną firme i z tego ciągniemy pieniądze. Przykro mi, ze myslicie iż dziecko chce mieć tylko dla kasy...Po prostu mnie nie znacie i nic nie mozecie powiedzieć. Nawet nie wiecie jak bardzo tego pragniemy i po prostu czasem się czuje, że to dobry moment- tak po prostu. Moja mama też urodziła mnie kiedy miała 18 lat i też byłam planowanym dzieckiem i co? Teraz ma 36 lat, dorosłą córke i prawie dorosłego syna i nadal jest mloda i dopiero teraz mozę się zajebiście wyszaleć.

Gość DadaW
ehh kazdy bedzie sie wypowiawdal pod samego SIEBIE ... nie wszytskim zdaza sie wpadka i takie pisza ze one skonczyly studia, ze zdobyly doswiadczenie , ze moga dbac o siebie(bo te z dziecmi to sa wiecie zapuszczone bez zrobionych pazurkow, makijazu) ale czy taka bylo by stac na to ABY URODZIC zamiast np. usuwac , takie osoby sa bardzo slabe, zawsze ida latwiejsza droga a potem sie wypowiadaja ze one to sobie ulozyly zycie a nie na wejsciu go zmarnowaly( PO PROSTU MIALY FARTA I GUMKA NIE ZAWIODLA) ( bo dziecko dla nich marnuje wszystko tyle ze sa rozni ludzie i dla wielu , bardzo wielu dziecko to dar, kochaja juz od sameg poczecia, i za to ze nie moga dac mu drogiego ciuszku, drogiego wozka nie znaczy ze sa gorsze, i ze nie beda mogli go wychowac, zreszta niemowalki i troche starsze dzieci gucio to obchodzi w czym chodza , byle opiekowala sie nim mama a nie obca baba) TO ZE KTOS chce dziecku zapewnic drogi ciuszek ,,drogie zabawki i bog wie co jeszcze to jest po prostu wymysl rodzica ze bez tego JUZ DZIECKA NIE WYCHOWA.....to chyba nawet nie wiecie ile ludzi jest skazanych aby z dwoch pensji 1200zl dzieci wychowywac, i co musza sobie ich odmowic bo za malo zarabiaja? (i takie dziecko nigdy im nie powie , poco mnie rodziliscie skoro malo zarabiacie, przeciez samemu DZIECKO mozE do czegos dojsc, robi sie po prostu takie koleczko jak rodzice maja to dzieciom dadza a inni beda gadac ze rodzice go utrzymuja ehhhh i w kolko.....TAK ZLE I TAK NIE DOBRZE..

ja nie mowie zeby czekac do 40 i dorobic sie domu super samochodu i wielkich oszczednosci a potem myslec o dziecku. Ale miec dziecko i zeby kupic mu pampersy isc po kase do rodzicow to przegiecie. Albo zastanawiac sie czy za 50 zl kupic zabawke, czy moze deserki albo moze przydadza sie pieiadze na lekarstwa dla dziecka tez nie ma sensu. Dziecko na jakis czas zamyka droge do wycieczek, szalenstw. Ja majac 19 lat tez chcialam miec dziecko ale wiedzialam ze trzeba skonczyc studia znalezc prace.

Gość znowu patologia
To co ma zrobić taka jak wpadnie????? A chłopaczek jak zrobił dziecko to niech zapierdala na rodzinę

tak powinien zapierdalac jak to nazwalas a nie lazic po dyskotekach, a kase na wszystko brac od rodzicow. skoro decydowali sie na seks powinni wiedziec ze kazde zabezpieczenie jest zawodne i moze byc dziecko. Pomijajac fakt ze wiele dzisiejszych nastolatkow uprawia seks bo bycie dziewica jst niemodne, a o zabazpieczaniu sie wiedza niewiele. Jak nie wierzycie poczytajcie to forum tu padaja czasem tak durne pytania ze wierzyc sie ie chce ze 16-latka nie wie podstawowych rzeczy.

Gość patologia .
To niech się obydwoje teraz biorą do roboty ona za wychowanie dziecka a on do roboty i nie narzekać!!

Gość bez siana w glowie
Ja jak miałam 18-19 lat też rozczulałam się nad maluchami i też myślałam, że mogłabym już mieć gdyby... Ale no właśnie GDYBYM już coś osiągnęła, wykształciła się i była niezależna. Dla mnie starające się nastolatki to niestety idiotki z szałem macicy bez jakiekolwiek odpowiedzialności. Choć oczywiście uważają, że są już bardzo dorosłe i mądre a my ich poprostu nie znamy.

Gość bez siana w glowie
Acha i jeszcze tu któraś "mądra" pisała, że matki w późniejszym wieku to tylko kariera i takie tam pierdolenie o szpoenie. Otóż moja droga matki, które już coś przeżyły w życiu i trochę świata zobaczyły i ludzi poznały mają tym dzieciom coś do przekazania. I zazwyczaj to macierzyństwo jest świadome i dojrzałe. I choćbyś skisła nie wmówisz ludziom, że lepiej zostać matką w wieku lat nastu. A co do tego, że kobieta jak ma 18 lat to w wieku 36 lat ma już dorosłe dziecko i może się bawić. Dziecko drogie na wszystko jest czas i na zabawę i na dorosłość. I gwarantuję Ci, że 36 letnie matki z małymi dziećmi też się potrafią bawić ale napewno w innym towarzystwie niż te "singielki" z odzysku.

Cóż moja mama nie jest singielką z odzysku i zapewniam Cie że nigdy nie widziałaś tak szczęśliwego małżenstwa jakie tworzą moi rodzice. A może Ty bezsianicowa jesteś po prostu zazdrosna bo pewnie stara, brzydka krowa z Ciebie, nie masz dzieci i puszczasz się z każdym jak popadnie na dyskotekach- bo w końcu trzeba się wyszaleć. Wiesz czasem ludzie którzy mają ponad 30 lat są mniej odpowiedzialni niż tacy co mają te durne 18. Widzisz związki i zakładanie rodziny w tak młodym wieku ma też swoje plusy. Przez wszystkie trudny przechodzisz z partnerem, wspieracie się na wzajem i w ogóle. A jak jest sobie babka która sama do wszystkiego dochodzi i facet który zrobił tak samo...i nagle zaczynają ze sobą być. I co z tego że mają zajebiste warunki i zgodnie z powszechnym stereotypem są dojrzalsi...Wtedy właśnie zdarza się o wiele wiecej zdrad, rozwodów. Bo koleś czy babka przyzwyczaili sie do zabaw i szalenstw a potem przychodzi rodzina i już nie jest tak kolorowo i zaczyna im tego coraz bardziej brakować aż w koncu...

Gość bez siana w glowie
hehe...oj dziecko cóż Ty wiesz o życiu. Naucz się walczyć siłą argumentów a nie argumentem siły.

Rany uważasz się za taką mądrą...i myślisz, że każda dziewczyna która ma 18lat jest taka sama...co za glupota...

DO AUTORKI PYTANIA Polecam Ci portal rodziceradza.pl Tam możesz zadać pytania dotyczące przebiegu Twojej ciąży a potam jak urodzi się dzidziuś możesz korzystać z doświadczenia wielu rodziców. Naprawdę Ci go polecam bo tam spotkasz się z bardzo miłym i sympatycznym nastwieniem do wszystkiego. Nie ma tam głupich komentarzy. Tam zadajesz pytanie i odpowiadają Ci na nie osoby doświadczone które naprawde chcą się z Tobą podzielić swoimi radami. Jak się tam już zalogujesz to daj znać;) Najlepeij napisz maila;)

Gość ja odpowiadam na zadane pytani
ja mam trzy kolezanki ,które zaszły w ciąze w wieku 18-19 lat i niestety one twierdziły ,ze ich to przytłoczyło , było za wczesnie Nie wyszalały się , nie imprezowały , jedna po kilku latach do tej pory imprezuje To były wpadki , ja osobiscie uwazałam ,ze 18 - 19 lat to za wczesnie na macierzynstwo, ale to trzeba czuc Nie uwazam ,ze taka młoda kobieta moze byc złą matką , ona musi czuc się gotowa na macierzynstwo Moje kolezanki nie czuły sie gotowe , moze dlatego to je przerosło Ale edukacja jest bardzo wazna , dobrze jesli się kontynułuje naukę

Gość badyl polski
Przestańcie pierdolić farmazony. Niech się każdy zajmie swoją dupą. Chce mieć dziecko to ma co komu kurwa do tego

Gość fanka anka
zalosne 180 latki pustaki, uwazasz ze wszystkie rozumy pozjadalas bo co?? masz firme?? kto dal Wam kase bo nie wierze zescie sami na wszystko zapracowali. A niech sobie maja dzieci, tylko uwierz ze szybko Ci sie to znudzi. W ogole to ta 18 to sicema, powiedz mi jak niby chodzisz do szkoly i firme prowadzisz, aha pewnie na allegro sprzedajesz kolczyki recznie robione i to ta Twoja firma. A wiele maleznstw zawieranych w mlodym wieku szybko sie rozpada