Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosa poranna

Oświadczyny podczas kolacji wigilijnej- jak uniknąć takiej katastrofy???

Polecane posty

Gość rosa poranna

Właśnie dowiedziałam się pocztą pantoflową od ciotki, że mój bardzo daleki kuzyn, którego ledwo znam, postanowił oświadczyć mi się podczas kolacji wigilijnej. Łatwo przewidzieć, że wybuchnie skandal i to niemały. Chciałabym tego uniknąć, nie chcę stać się epicentrum takiego wybuchu. Tylko JAK TO ZROBIĆ? Na kolacji będzie około 50 osób. Ja będę wraz z moim narzeczonym. Nie przyjść nie mogę- w końcu to rodzinna wigilia, wszak nie będę też miała sposobności rozmawiać ze swym "adoratorem" przed przyjęciem. Cóż robić, pomóżcie?

Gość nudneeeeeeeeeeeeee
wymyśl coś lepszego

Gość niezbyt udane fakt
ale prawda jest taka ze juz prawie wszystko bylo....

Gość co to za kuzyn który nie wie
że masz już narzeczonego i drugi ci do szczęscia niepotrzebny? To byłby wielki nietakt z jego strony! A ta ciotka co na to? Nie może mu powiedzieć, że ty masz narzeczonego już?

Gość bo sie posikam zaraz
jak ma ci sie oswiadczyc skoro masz narzeczonego? Jezeli to nie prowokacja to przedstaw temu swojemu adoratorowi przed wigilia swojego narzeczonego i juz...gdy sie dowie ze masz narzeczonego to chyba juz ci sie nie oswiadczy...a swoja droga niezly łos z tego adoratora oswiadczac sie prawie nieznanej sobie kuzynce:p

Gość rosa poranna
Nie rozumiem? Piszę o moim problemie, niczego nie wymyślam. Zauważcie, że problem nie dotyczy tylko mnie samej- mój narzeczony jeszcze o niczym nie wie i obawiam się jaka będzie jego reakcja. Nasz ślub zbliża się wielkimi krokami, bo odbędzie się już w maju. Widocznie kuzyn uznał, że to ostatnia sposobność, by mnie zdobyć...

Gość rosa poranna
ależ kuzyn o wszystkim wie doskonale! Z tego co mi wiadomo, nie żywi najmilszych uczuć do mego lubego i najchętniej by nas rozdzielił. Poza tym popularność w rodzinie będzie miał murowaną- ja też, niewinna....

Gość w maju ślub rychły grób
"w maju ślub rychły grób"

Gość rosa poranna
Osób będzie około 50, nie 150! Co roku tak jest, bo wigilia odbywa się u dziadków. Ech, jeszcze nie miałam możliwości przedyskutowania tego wszystkiego z babcią- a ona od wczesnych mych lat, na początku niby w żartach, łączyła mnie z tym oto kuzynem, mimo iż prawie się nie widywaliśmy... Jakieś okrutne proroctwo :(

Gość nudne to jest

Gość nudne to jest
💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤 💤

Gość bardzo marna prowokacja

Nudne, nudne! Dla Was może i nudne, a mnie te rodzinne perypetie nie nudzą wcale, ba! Bawić tez mnie nie bawią. Niepokoją jedynie i psują nastrój przedświąteczny.

Gość liż się z tym twoim
non stop - wszyscy zbaczą, ze masz juz narzeczonego

Gość udawaj żeś w ciąży
waćpanno

Rodzinia wie, że mam narzeczonego, że ślub już przygotowany. Nie rozumiecie, że mój kuzyn chce po prostu w jakiś sposób zaistnieć? Myśli, że hektary ziemi, którą ma w posiadaniu, zmiękczą me serce. Nic podobnego. Ale jak wybrnąć z takiej sytuacji? Co powiedzieć, gdy klęknie przede mną i o ręke poprosi? Jak zaoszczędzic sromoty sobie, rodzicom i narzeczonemu przede wszystkim?