Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawiedzana ona

Paranormal Acivity- zwariowalam?? prosze doradzcie,brak mi sil /

Polecane posty

Gość nawiedzana ona

noc...,pol jawa pol sen,zimny oddech na mojej szyji i... No wlasnie,mozecie mnie wziazc za wariatke,ale mialam ostatnio znow nawrot tych dziwnych dowiadczen nocnych... Siegne moze do poczatku,otoz jako dziecko i nastolatka miewalam dziwne odwiedziny noca... Wygladalo to mnie wiecej tak: spie,nagle jakby w pol jawie w pol snie cos mnie wybudza,czuje zimny oddech na szyji, smiech do ucha,laskotanie mnie tak meczace,ze nie moge sie ani ruszyc,ani wydac z siebie glosu,trwa to kilka chwil po czym ustepuje,budze sie z placzem i krzykiem,czesto rodzice mieli takie nocne akcje ze mna,ale nikt mi nie wierzyl sad.gif Balam sie spac,modlilam przed snem dlugo,latalam do kosciola,i od tamtych czasow spalam w wacikami w uszach i chowalam stopy lub mialam skarpetki. Powtarzalo sie to co jakis dluzszy czas,a pozniej przestalo.Doroslam,przeprowadzilam sie do innego miasta,kilka lat mialam spokoju,zylam normalnie,zapomnialam o tym wszystkim,ale zwrot akcji w moim zyciu osobistym zmusil mnie do powrotu w rodzinne strony i do mojego mieszkania.Jestem tu miesiac,mam 29lat i dwa dni temu znow mi sie to przydazylo,mialo to miejsce o 5;15 nad ranem. Wygladalo to tak: spie na boku,nagle czuje jak cos mnie mocno obejmuje i przytula mnie bokiem tak mocno jakbym miala na sobie jakis ciezar,nie moglam sie ani ruszyc ani krzyczec,nic... i znow pol jawa pol sen staram sie wykrecic glowe by zobaczyc co to ma byc,udaje mi sie katem oka zobaczyc tylko pasmo poldlugich idealnie prostych czarnych lsniacych wlosow:( Gdy to zobaczylam wszystko ustalo,zostalam oswobodzona,postac zniknela,moglam juz oddychac i sie ruszyc ,wylecialam z lozka jak poparzona zapalilam swiatlo i juz nie spalam,modlilam sie dlugo...Myslalam o tym w ciagu dnia,rozmawialam z mama,stwierdzila ze na pewno to sen ;/ Wiem jak to brzmi i uznacie mnie za wariatke,ale wiem ze to nie 1 szy raz i wiem ze to nie sen,tylko nie wiem jak to zrozumiec i co z tym zrobic,czy sama modlitwa przed snem pomoze? Zaczynam sie bac porzadnie ;/ Czy ktos z Was przezyl cos podobnego,by nie uznac mnie za wariatke? Dzis ogladalam film krecony kamera amatorska na faktach autentycznych>> Paranormal Activity ,tym co nie wierza w takie zjawiska ,polecam... U mnie jak narazie nie jest tak drastycznie,odpukac w niemalowane,nie krzywdzi mnie to chyba,mam nadzieje ,ze nie ma zamiaru,bo po tym filmie to az sie boje juz w nocy spac.Co u tym myslicie,co polecacie,jak mam sobie pomoc? Nie moge powiedziec mojemu facetowi bo nie uwierzy ,wysmieje i wezmie za wariatke sad.gif Musialam to w koncu z siebie wyrzucic,mam nadzieje,ze ktos bedzie w stanie mnie zrozumiec i dac jakas rade jak mam dzialac...Pozdrawiam serdecznie. zaznaczam ze to zadna prowokacja:( jesli sie macie ze mnie nabijac to dajcie sobie spokoj,nie wiem juz gdzie szukac pomocy i jestem chyba juz zdesperowana....

Gość w pierwszej chwili pomyślałam
o paraliżu sennym, ale to rzeczywiście co innego. czy w tym mieszkaniu mieszkał ktoś przed wami? coś się wydarzyło?

Gość przerazzzonnnaaa
jeeezu, to straszne :(

Gość a po co oglądasz
a po co oglądasz horrory, jak masz takie lęki???? chcesz się dobić????

Gość nawiedzana ona
to nie horror tylko prawdziwa historia,kamera kreci sypialnie i dom podczas snu nawiedzanej kobiety i jej faceta....chcialam po prostu lepiej zrozumiec to co sie dzieje,tez myslalam o paralizu sennym,ale ja to widzialam ;/ no wlasnie moje mieszkanie nie ma jakiejs mrocznej historii,nic sie nie wydarzylo,ale nie bylo mnie tu kilka lat i bylam na sw zmarlych na cmentarzu u babci,mama twierdzi ze mnie przywitala znow w rodzinnych progach,sama nie wiem co o tym myslec,gdybym nie widziala tych wlosow ....ehhh i probowalam sobie skojarzyc z jakas osoba w rodzinie zmarla ale nikt procz mnie nie ma czarnych wlosow,tyle ze moje calkiem inne poza tym zawsze spie w kucyku,moze udac sie do ksiedza o poswiecenie mieszkania? i dac za babcie na msze?

MNIE SIE WYDAJE że to tzw. dusiołek cie w nocy odwiedze. mnie tez raz odwiedził, więcej nie chce a wyglądało to mni wiecej tak, ze usiadł mi na nogach (ciężar nisamowity) i podskakiwał (całe łużko aż zgrzypiało) - chociaż nie wiem czy ten dzięk tylko ja ssłyszałam, czy on był faktyczny,chciałam krzyczeć ale nie mogłamm wydobyć z siebie żadnego głosyu, jedynie szeptem pytałam kto tam jest, ale nikt sie nie ozywał,. próbowałam sie ponieść i wyciągnąc ręke w stornę nóg, by wymacać co mi siedzi na tych nogach, ale byłam jak z kamienia sparaliżowana, za którymś razem udało mi sie podnieść tułów i wyciągnąc ręke w tamta stronę, ale gdy mi sie to udało, wszysto ucichło, minęło, a ja mogłam sie ruszać swobodnie

Najlepiej sie dowiedz kto tam wczesniej mieszkal, . . Mozna Msze w intencji tej duszy ofiarowac. . . Ksiadz powinien poswiecic mieszkanie. .

Moze powinnas zaczac nosic rozaniec na palcu..? I pogadaj o tym z księdzem..

Gość suzukibitsch
To nie jest zaden film na faktach! Poczytaj sobie o filmie. To normalny film ale stylizowany na dokument. W filie grali pol- amatorzy. Wszystko bylo rezyserowane.

jak można myśleć że ten film to prawdziwy zapis z kamery?:O :D ale trzeba mieć niezły mózg by filmem którego produkcja kosztowała 11tys dolarów zarobić w samych USA 100mln. ehh..niektórzy to potrafią trzepać kase{beksa] a co do autorki to te wszystkie zjawy,oddechy itp to są tylko w Twojej głowie i wyobraźni🖐️ ps. nie radzę się odwracać i próbować zobaczyć kto CIe obejmuje bo widok może Ci się nie spodobać.

Gość zdzirson orencz
ps. nie radzę się odwracać i próbować zobaczyć kto CIe obejmuje bo widok może Ci się nie spodobać. :D:D:D:D:D

Gość do tym razem to znowu ja
a jednak wierzysz w zmore,skoro mowisz o nie odwracaniu sie.,... fakt film zrobiony na styl kamery amatorskiej,ale porusza czesto zdarzajace sie zjawiska paranormalne to raz a dwa jest dedykowany pewnej parze,ktora kiedys to zdarzenie przezyla,jest oparty o fakt autentyczny ,wiec nie pierdol ;] Autorko mysle,ze to jest zmora ;/ lepiej faktycznie sie nie odwracaj bo mozesz osiwiec ze strachu lub nie daj boze zawal,idz do ksiedza daj na msze za zmarla w rodzinie osobe,zapros na poswiecenie domu,a jak przyjdzie tak jak wierzyly nasze prababki powiedz: przyjdz rano,dam Ci chleba z maslem...Wtedy rano pojawic sie powinna kobieta w nawiedzanym miejscu po ta kromke chleba z maslem,bo zmora jest czesto dusza zyjacej osoby,ktora spi a podczas snu jej dusza sie odrywa od ciala przybiera postac zmory i nawiedza inne osoby,nie jestes jedyna osoba ktora to dotyka,nikt Ci nie uwierzy dopoki sam nie przezyje tego;/ Wiem co mowie,zajrzyj tu ,moze tu Ci pomoga i porozmawiasz o tym ,a nie tu gdzie siedza dzieciaki na szczescie nie majace pojecia o tym ,co moze kogos spotkac,tego nikomu sie nie zyczy http://www.lagata.pl/Zmora-t7594.html&gopid=170478#entry170478

Gość natasza blokus
czy kogos jeszcze przestraszyl ten film?

przyznam sie szczerze sie ja sie przestraszylem , teraz chce z dziewczyna go obejrzec hie hie hie

Gość natasza blokus
mnie najbardziej przastraszylo jak oni ogladali w necie taki skrajny przypadek nawiedzenia to bylo straszne

Módl się i nie grzesz - kochaj bliźnich. A co do "Paranormal Activity", to w październiku tego roku będzie premiera drugiej części.

Gość natasza blokus
co myslicie o tym co napisala autorka tego tematu?

Myślę że to paraliż senny. On nie wyklucza doznań wzrokowych czyli jakiś fantazji sennych. Połączenie jawy ze snem, część ciała jest we śnie a część już nie

Gość natasza blokus
jakaś taka nijaka dziekuje uspokoilas mnie

To nie jest żaden paraliż senny, tylko dręczenie diabelskie. Działania diabła/Szatana.

'fakt autentyczny' to 'masło maślane' i to samo co 'cofać się do tyłu' :P a 'zwykły' ksiądz i tak by jej nie pomógł... to tak, jakby iść do rodzinnego na operację na otwartym sercu ;)

Strzyga to jedno - rodzaj materialnego potwora, powoływanego do życia przez czary. Żywi się mięsem i krwią. Wieczornica/Dusidło nocne to drugie - półeteryczna istota, która dusi nocą żywych (ludzi lub zwierzęta) i wysysa z nich energię życiową. Wygląda na kobietę o nienaturalnie długich nogach. A dręczenie diabelskie to trzecie - jest to nękanie ludzi przez Szatana. Dziwne odgłosy, znikające i znowu pojawiające się przedmioty, niewytłumaczalne problemy ze zdrowiem, widma, poczucie obecości czegoś złego ale niewidzialnego. Jestem katolikiem. Popieram PO, ale jednocześnie jestem katolikiem. Wierzę w istnienie i działanie Szatana. Wierzę w istnienie nieczystej mocy czarów, w formie różnego rodzaju skupionej złej woli. I wierzę że grzechy przeciwko Bogu ściągają po śmierci ludzkie dusze do piekła.

Módlcie się. Módlcie się każdego wieczoru, dziękując Bogu za wszystko w imię Jezusa Chrystusa. I proście o jego miłosierdzie dla was i całego świata. Na codzień, pamiętajcie o przykazaniach Jezusa zapisanych w Ewangeliach.

Pamiętajcie że wasze życie zależy głównie od Boga. Pozwólcie mu się prowadzić, bo On zna bezpieczne ścieżki.

Gość boże jaka ciemnota
w narodzie - zmory, różańce i inne badziewia laska ma paraliż przysenny - normalne zjawisko fizjologiczne wynikające ze stresów i lęków. mi się to też zdarza. z takim czymś się do lekarza idzie jak jest uciążliwe a nie do księdza.