Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jesica89889

kto poprawi tekst pod względem poprawnosci stylu ? - po polsku

Polecane posty

Gość Jesica89889

nie jestem polka mam problem z dobrym stylem . Strój o który pytasz jest jednym ważniejszych z elementów tańca brzucha  Polega na wykonywaniu plynnych ruchów bioder, brzucha, biustu oraz ekspresyjne gesty rąk Moja przygodna z nim rozpoczęła się dwa lata temu. Niestety aktualnie zrobiłam sobie przerwę do czasu zdania matury 

Gość hrtreeerrre
nie rozumiem jak stor moze byc wykonywaniem ruchow bioder? bo z Twojego tekstu to wynika

Gość hrtreeerrre
*stroj

literówka :przygodna jest a powinno byc przygoda. Sory, że sie wcinam.

Gość dsndjnjsn
Strój o który pytasz jest jednym z ważniejszych elementów tańca brzucha. Polega on na wykonywaniu płynnych ruchów bioder, brzucha, biustu oraz ekspresyjnych gestów rąk.

Gość tekst poprawiony
Strój o który pytasz jest w tańcu brzucha bardzo ważny. Sam taniec polega na wykonywaniu plynnych ruchów bioder, brzucha, biustu oraz na ekspresyjnych gestach rąk Moja przygoda z nim rozpoczęła się dwa lata temu. Niestety teraz zrobiłam sobie przerwę do czasu, aż zdam maturę. 

Gość a nie powinno byś
płynnych ruchów biodrami (itd)?

Gość tekst poprawiony
aha i przecinek przed "a który." Strój nie może byc elementem tańca. W nastepnym zdaniu należy powtórzyc słowo taniec, inaczej wynikałoby z tekstu,ze STRÓJ polega na wykonywaniu itd.

Gość tekst poprawiony
mozna powiedzic zarówno "ruch bioder" jak i "ruch biodrami"

Gość Jesica89889
dziękuję bardzo :)

Strój o który pytasz jest jednym ważniejszych z elementów tańca brzucha . Taniec (bo przeciez nie strój) polega na wykonywaniu płynnych ruchów bioder, brzucha, biustu oraz na ekspresyjnych gestach rąk . Moja przygodna z tańcem brzucha rozpoczęła się dwa lata temu. Niestety aktualnie zrobiłam sobie przerwę do czasu zdania matury "

Strój o który pytasz jest jednym z ważniejszych elementów tańca brzucha Taniec ten polega na wykonywaniu płynnych ruchów bioder, brzucha, biustu oraz na wykonywaniu ekspresyjnych gestów rąk. Moja przygoda z tym tańcem rozpoczęła się dwa lata temu. Niestety aktualnie zrobiłam sobie przerwę aż do czasu zdania matury

Napisałabym tak: Strój, o który pytasz jest jednym ważniejszych elementów tańca brzucha. Polega on na wykonywaniu płynnych ruchów bioder, brzucha, biustu oraz ekspresyjnych gestów rąk. Moja przygodna z tym tańcem rozpoczęła się dwa lata temu. Niestety aktualnie zrobiłam sobie przerwę, do czasu aż zdam maturę.

Tylko z twojej wypowiediz wynika , ze to strój jest tańcem brzucha...

Albo, : W stroju, o który pytałas wykonuje sie taniec brzucha , który polega na etc.....