Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Greta 87

to otylosc czy nadwaga

Polecane posty

Gość Greta 87

22lata 163 cm wzrostu 80 kg:O potrzebana mi dobra dieta kto pomoze???

Gość dietetyk w realnym świecie
na pewno ni eforum :o

to otyłość a czemu aż tyle ważysz !!! ja ważę 64 kg przy wzroście 162 i źle się z tym czuje i staram się ograniczać słodycze, jedzenie wieczorem i więcej jeżdzę na rowerze i chodzę na spacery po ok 3km tak 2-3 razy w tygodniu

Gość massala
do joasia123 ...no mądrzejszego pytania nie mogalas zadac....kuźwa czemu dziewczyna tyle wazy???? no a czemu ty TYLE ważysz co???????????????????/ nie trawie takich głupich loch jak ty...nie masz nic do powiedzenia oprócz przynudzania na swoj temat i głupich pytan to wylot w podskokach bo nastepnym razem napisze ci bardziej dosadnie idiotko....

Gość Greta 87
nie wygladam na tyle nit mi nie daje wiecej niz 70kg jestem grubo koscista zbita:( kilka lat temu moja waga byla inna gora 65 zaczelam brac tabletki anty. i skoczyla do 85 odstawilam ponad rok temu i mam teraz 80 wiem,ze to duzo ja nie jem nie wiadomo ile slodycze nie przepadam w pracy stoje 8 godzin w miejscu moze za malo ruchu chce sie zapisac na silownie moze powiecie mi jaka dieta byla by dla mnie dobra

do massala jak zapewne zauważyłaś skoro jesteś taka mądra to oblicz sobie matole że ja nie mam nadwagi a chcę schudnąć 1-2 kg po dziecku to śmiech w porównaniu z waga 80 kg !!! a ty skoro się tak żucasz to pewnie masz ten sam problem mniej żryj a więcej się ruszaj głupia pizdo piszę to oczywiście nie do autorki tylko do massala

Gość Greta 87
ja tylko prosze o pomoc w sparwie diety dla mnie nie kluccie sie

do autorki proponuję więcej ruchu jazdę na rowerze, spacer, pływanie powinnaś wybrać się do lekarza dietetyka lub innego może to wina hormonów ?

Gość
jedz rzeczy niskie kalorycznie np. na sniadanie te chlebki wasa i do tego pomidor ogólnie dużo warzyw, owoców troche mniej jakies kiełki i bezmiesne miesa typu kotlety sojowe itd, raz w tygodniu mozesz sobie pozwolic na tzos ekstra ale trwaj w tym raz w tygodniu jakis kebab i basta plus wiecej ruchu na pewno sie uda :classic_cool: :)

Gość Greta 87
Pujde do mjego GP powiem jaki mam problem moze znajdzie sie dla mnie jakas pomoc mieszkam w angli moja siotra ma problemy z tarczyca tez jest bardzo gruba reszta rodziny szczupla moze ja tez mam z tym problemy nie wiem po czym mogla bym poznac chorobe tarczycy dzieki joasia tak zrobie

Gość Greta 87
przerwa dzieki

Gość
no to możliwe że masz niedoczynnosc zrób badania krwi na TSH a pózniej pewnie i tak czeka Cie endokrynolog

ja myślę że na początek wystarczy zrezygnować całkowicie ze słodyczy i jedzenia po godz 18, a jak to nie pomoże to wtedy pomyśleć o jakieś specjalnej diecie :)

moja znajoma była bardzo otyła ma 28 lat ważyła 95 kg przy wzroście ok 170 cm długo sie odchudzała produktami herbalife ale bez skutku pomimo że stosowała diete, dopiero jak poszła do dietetyka to schudła do 60 kg w ciągu pół roku i teraz wygląda bardzo ładnie

Gość nie ma diety cud ....
Greta - żadnych slodyczy, ciastek, ciast, wogóle żadnego cukru w każdej postaci, zrezygnuj lub chociaż ogranić chleb albo jedz wyłącznie na zakwasie, spróbuj ograniczyć węglowodany, dużo warzyw, owoców ale np gotowane lub pieczone, mało mięsa, wyeliminuj nawet słodkie jogurty. Jedz 5 małych posiłków dziennie. I dużo ruchu, rower, basen, siłownia, 2 - 3 godziny w tygodniu wystarczą. Konsekwentnie i stanowczo, rezultaty zobaczysz po 4 tygodniach. Pozdrawiam

Gość bqkjhkjk
słuchaj ty gruby smrodzie o nicku JOASIA...wypieedalaj z tłustym dooopskiem idiotko jebana....

Gość do autoreczki
czasem nam sie wydaje ze jemy malo ale podgryzamy co nas gubi, najpierw przez tydzien spisuj co jesz zeby wiedziec jak sprawa naprawde wyglada ale koniecznie kazdy nawet gryz + napoje bo one tez sa zrodlem kalorii.wtedy zobaczysz bledy w zywieniu.jadlospis powinien skladac sie z 5 posilkow 3 glownych(wiekszych) i 2 przegryzek.rano ladujesz akumulatory odpowiednia iloscia wegli zlozonych+bialko+troche tluszczu(tluszcz jest czesto w nabiale wiec bez obaw),przegryzka na drugie sniadanie tez powinna zawierac wegle dobre tu sa owoce + jakis dodatek, potem obiad najlepiej chude mieso(kurczak indyk cielecina wolowina)lub ryby plus surowki i salatki ale bez majonezu czy smietany ewltualnie z oliwa lub jogurtem naturalnym potem podwieczorek cos malego najlepiej bialkowego np kawalek serka bialego,jajko itp lub ewentualnie salatka warzywna, na kolacje najlepiej czyste bialko ser bialy,mieso,ryba itp. ruch wystarczy 3 razy w tygodniu po pol godzinki jesli nie masz czasu ale im wiecej tym lepiej.trening powinien zawierac aeroby oraz silowe aeroby w celu spalania tkanki tluszczowej a silowe w celu wyrobienia miesni(ktore przyczyniaja sie do poprawy tempa metablizmu).aha wazne jest zeby duzo pic najlepiej wody zeby toksyny byly na biezaco wydalane i zeby nie bylo zaparc.kalorycznie najlepiej w okolicy 1500,nie ma sensu sie glodzic.to tyle w skrocie.jak masz pytania to prosze bardzo.

czyżby pod nickiem bqkjhkjk podpisała się massala !!! sama c i p o w y p i e r d a l a j a nie mi kazuj s z m a t o nie z tobą tu dyskutuj e!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to może ty masz tłuste dupsko bo ja si e mieszczę w normie s u k o !!!!!!!!

Gość jkjsdlkasjhfkaDS
do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J do joasia123... W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J W Y P I E R D A L A J BUAHAHAHAAHAHHAAHAHAH.......

Gość Greta 87
dzieki wam wszystkim za odp od poniedziealku ide na silownie i dieta od jutra a do lekarza tez sie wybiore dzieku:)

na więcej cię k u r w o nie stać zeszmaciłaś ten topik całkowicie nawet nie masz odwagi sie zaczernić prymitywie z wielkim c i p s k i e m hahahahhahahahahahahah !!!!!!!!!!!!! i nie pisz już bo od tego stukania w klawiature za dużo stracisz energi i kalorii i jeszcze schudniesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość widze ze tu wszystkie z anglii
a ja qrwa jestem z bieguna polnocnego i mieszkam w iglo :D Angliczki ....z wąchocka .... sluchajcie emigracja juz nie modna, w anglii wam nie powiedzili ? tfu znaczy w wąchocku ? Aaaaaaa gazet tam nie ma....

Gość dsaerbf
zdecydowanie otyłosc . Nadwaga to : 163 cm wzrostu 70 kg

Gość amanda233333333333
otyłość. ja jestem w Twoim wieku mam 160 i ważę 48. jestem z tego dumna bo mam super figurke jestem filigranowa nien jak moje kobylaste kolezanki. facetom bardzo sie podoba przy tym mam piersi B więc w sam raz..ale ja nie jem za dużo i nie obżeram się slodyczami koleżanko

Gość do tej co napisala
"moje kobylaste kolezanki" to jestes zajebista suka skoro tak mowisz o innych ty anorektyczko pieprzonawon stond bo nikt tu nie chce o tym sluchac:P a do autorki ja normalnie wazylam 62kg przy wzroscie 175 i dobrze sie z tym czulam w wieku 18 lat zaczelam tyc nie wiadomo z kad odzywialam sie tak samo tabletek anty nie bralam zrobilam tsh tez nic nie wyszlo i tak tylam tylam az dobilam do 95kg w wieku 22 lat urodzilam dziecko w szpitalu pytali sie o tarczyce zrobili mi usg i wyszlo ze mialam guzki tarczycy i przez to tylam usuneli mi je i powoli chudne od porodu minelo 1,5 roku i waze 69kg jedzac normalnie moze w tym tkwi problem jak nic nie wyjdzie ci z tsh zrob usg a na razie zobacz prze tydz czy waga rosnie