Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bałwanek mix

świąteczne zakupy - wybraliście już coś na prezent?

Polecane posty

wkurza mnie ten szał w marketach, wszędzie tłumy, wszędzie ozdoby świąteczne, a zimy nawet nie widać, pogoda jak na wiosnę. Dlatego nie kupuje nikomu prezentów ;) dostana pod choinkę i gitarka, hehe...

no, w sensie na Mikołaja im nie kupuje ;) a do Gwiazdki jeszcze troche czasu... chyba muszę się wybrać po te prezenty rano, żeby mnie tłumy nie staranowały ;)

Gość Poniatowski
Tłumy w sklepach to fakt, a w tym tygodniu w najbliższe dni to będzie szaleństwo. Dlatego niektórzy wolą kupować on-line, ale na Mikołajki to już za późno, prezenty dojdą akurat na święta o ile praca Poczty Polskiej i kurierów będzie dobrze skoordynowana.

Gość jeden_moment
Racja, ledwo się grudzień zaczął a w sklepach są takie tłumy, że nie ma gdzie palca wcisnąć. Ostatnio po 19 poszłam do galerii krakowskiej i co? I po kilkunastu minutach wyszłam, bo stwierdziłam, że nie ma sensu się przepychac między ludźmi, żeby pooglądać potencjalne prezenty. Sajgon jakiś! Zostaję zatem przy opcji zakupów internetowych. Ale ok, blender mogę zamówić dla mamy w Electro, ale koszulę dla ojca? Cholercia... :(

Gość anty zakupoholik
Ja jeszcze nic nie wybrałem... Nie cierpię tych tłumów i zamieszania przedświątecznego. Chyba będę musiał wziąć jakieś wolne w pracy, bo wtedy kiedy mam wolne weekendy + popołudnia to jak widzę ile ludzi może zmieścić się tu: http://bit.ly/4xvy27 to mnie ciarki przechodzą. A może zdążę zamówić jeszcze coś w necie... Do świąt powinno raczej dojść, nie ?

Gość oszczędnik
Ja ze wzgledu na to ze dotkną mnie kryzys a w swieta nie wypada nie miec prezentu. postanowiłem oszczednie wydawac pieniadze na prezenrty.] kuouje prezenty w necie na rózny pportalach za10groszy.pl podbij.pl allegro itd dzieki tego typu portalom zaoszczedzilem mnóstwo kasy

Gość
podobnie jak w latach ubiegłych, większość rzeczy kupiłam przez internet:-) a że były to rzeczy "kulturalne" (płytki, książki), zamówiłam je w jednym miejscu - na merlinie (interesujące mnie rzeczy, m.in. krążki Cesarii Evory i Susan Boyle mieli tańsze niż empiku nieopodal mojego mieszkania:-) . miałam wprawdzie plan pobiegania po sklepach, ale nawał pracy i duże kolejki skutecznie uniemożliwiły mi jego realizację:-) pozostało mi już tylko jakoś fajnie opakować prezenty i czekać na reakcję obdarowanych;-)

Gość koooooza12
ja swojemu chlopakowi kupilam takiego smiesznego pendriva http://www.allegro.pl/item846264256.html i bokserki z mikolajami ;D mam nadzieje ze si ucieszy chcialam zeby bylo to cos zabawnego a jednoczesnie przydatnego

ja ciągle pracuje nad prezentami. Część, którą robię własnoręcznie, jak kolczyki dla koleżanek, mam już skończoną - zaczęłam na początku października żeby zdążyć. Ja po sklepach powoli zaczynam chodzić. Mamie planuję kupić przepiękną filiżankę, bo się ostatnio wygadała że chciałaby taką. Intensywnie też poszukuje prezentu dla mojego mężczyzny bo bardzo trudno mu dogodzić. A oboje w ramach robienia sobie prezentu staramy się wygrać poświąteczny weekend w SPA http://listonic.pl/myprofile/choinka bo święta z rodziną zawsze wykańczają nas psychicznie. A siostrze przywiozłam prezenty z UK gdzie byłam ostatnio służbowo. To gwarantuje że sobie sama tego nie kupi sama co często już się zdarzało przy innych prezentowych okazjach.

Gość Poniatowski
Dla chłopaka? Czym się interesuje? Może piłką nożną? Możesz mu kupić wyjątkowy prezent z nią związany - monety z najsławniejszymi piłkarzami z serii Królowie Futbolu. A może historią? Polecam kolekcję numizmatów - replik monet królów. Architekturą? Zamki i pałace to kolekcja numizmatów ukazująca polskie budowle. Starożytne Cuda Świata ukazują z kolei zabytki kultury Greków, Rzymian itp. Numizmaty i monety, o których piszę możesz obejrzeć na stronie Skarbca Mennicy Polskiej.

Gość jeden_moment
Haha, dzisiejsza młodzież interesuje sie grami komputerowymi i nowosciami technologicznymi, raczej numizmatyka im nie w głowie ;D Ja bym nie chciałą kolekcji monet dostać :P Wolałabym jakieś słuchawki, nowego mp3 czy coś w ten deseń :) Zresztą sama wolę takie prezenty dawać :) nie są drogie, a przynajmniej w electro nie są drogie, a przy tym praktyczne i nie wymagające czyszczenia i wycierania kurzy :P

Gość alusia z kolusiDD
ja prezenty swiateczne postanowilam robić w internecie. zawszde to jakoś taniej wychodzi. i mozna jakieś mniej spotykane rzeczy dostać. ostatnio natrafiłam na fajną tania stronkę aukcyjną za10groszy.pl chyba warto zagrać

Gość mabytommorow
Ja już wszystko mam kupione- czekam tylko na dostawy:) w tym roku tak się złożyło , że wszystko prócz słodyczy kupiłam przez internet, pierwszy raz! telefon, książki, i jakąś wiertarkę na allegro, oraz podgrzewacz na usb i breloczek pstrykający w ministerstwie gadżetów:) Nawet doppel hertz w zestawie z kieliszkiem w ziko-aptece. Najszybciej i najmniej męcząco zrobione zakupy świąteczne od lat.

Gość jeden_moment
słuchawki, mp3, mp4 to coś co można kupić sobie samemu i zawsze. To nie są oryginalne prezenty. Oczywiście jeśli ktoś chce coś takiego dostać to oczywiście można mu dać. Z numizmatów kurzy się nie wyciera - niszczy się je w ten sposób... Cała kolekcja monet to droga sprawa, zakup jednego numizmatu to już jest łatwiej dostępny dla każdego.

Gość cow_ard
Ja też kupowałam przez inetrent. przy czym zaryzykowałam i robiłam zakupoy tylko w jednym sklepie: www.wyjatkowyprezent.pl. Nabyłam tam kilka fajnych voucherów: na popołudnie w SPA, jazdę Ferrari, przygodę na linach i czekoladowe popołudnie. Już wszystko mam w domku, razem, z butelkami wina, które posłużą jako ładne ozdobniki do kopert:)

Ja wybrałam i mój chłopak w był zachwycony - dostał przenośny, mały i przede wszystkim dobry komputer z wasserman.pl, który bardzo mu się przyda w delegacjach wszelkiego rodzaju. Ja dostałam zestaw markowych kosmetyków i krótkie futerko :-) Można więc powiedzieć, że święta były udane ;-)

Te dyski przenośne na wassermanie są świetne! Hehe nawet mi się podobają. Może kupię chłopakowi na walentynki, bo ciągle narzeka że ma dysk zapchany :P

Gość lideczka78
Ja na śmierc zapomniałam o moich ciociach,ale na szczescie jade dzisiaj do Blue City,wiec tam w super pharmie znajde z pewnościa dla niej jakieś gustowne perfumy.I wówczas bede miała komplecik prezentów ;)

Gość lula86
Mi udało się w tym roku wcześniej zakupić wszystkie prezenty. Mamie kupiłam perfumy, tacie książkę, a bratu mp4 iBOX Storm. Chciałabym zobaczyć jego minę, bo już od jakiegoś czasu mówił o tym, że bardzo by chciał to mp4 iBOX'a. W sumie trochę się mu nie dziwię, bo ma fajny design, ciekawe opcje działania i atrakcyjną cenę :) ciekawa jestem co ja dostanę :)