Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weterynarz odpowiada

Macie pytania dotyczące swoich zwierzaków

Polecane posty

Gość weterynarz odpowiada

Odpowiem na kilka :) psy, koty, ewentualnie większy kaliber :)

Gość fxhhgfghf
czy owczarkowi niemieckiemu można dawac mleko? (4 miesiące)

ja mam pytanie:) mam suczke jamnika, 16 lat od pewnego czasu ciagle sie drapie i gryzie w 1 miejscu, az powstal jej cos w rodzaju lizaja:o taki wygryziony plat siersci smarowalam jej to mascią przeciwzapalną i ograniczylam suchą karme (bo ponoc moze byc przebialkowana i to temu) ale dalej gryzie sie w tamtym miejscu, brzydko to wyglada... help:(

Gość a no
no wlasnie ?

Ja mam pytanie! Mieszkam w Anglii, w lutym jadę do Polski na 2 tygodnie i chcę tam kupic suczkę shih tzu, wiem że piesek musi mieć ksiażeczkę zdrowia, chip, wszystkie szczepienia oraz paszport (inaczej nie bedzie mógł podróżować do WLK Brytanii) Problem w tym czy zdąże w 2 tygodnie wyrobić mu paszport????? Jak długo trwa taka procedura?

Gość weterynarz od
mleko w tym wieku jest już zbędne może powodować alergie i biegunki odstaw jak najszybciej:)

Gość weterynarz od
Aden najlepiej zaprowadź psa do weterynarza w celu zrobienia zeskrobin (koszt około 20 zł) będziesz wiedziała z czym masz do czynienia w którym dokładnie miejscu drapie się twój pies czy ta rana się sączy? jak jest duża? i od czego się zaczęło?

no to moze ja tez sie skusze:) Mam malamuta - 8 miesiecy. Ma takie jakby "duszności" ale bardziej słychac ze to z nosa. Takie chsrczenie. Czy to zapchany cos czy duszności takie jakimi objawiaja sie choroby serca.

Ja mam pytanie Panie weterynarzu ewentualnie przyszły weterynarzu....tylko żądam odpowiedzi:):) Mam kotkę, złapała pchły i na dodatek przeniosła je na swojego 3tygodniowego kociaka. Jesli kupię frontline w sprayu i zastosuje sama u nich to nie wplynie to zle na karmienie malego i jego zdrowie? Czy lepiej udac sie do weta i w gabinecie on to zrobi, tylko ile to kosztuje - odpchlenie 2 kotow?

Gość weterynarz od
wiki niektóre lecznice robią paszport od ręki :) nie zapomnij zaszczepić psiaka przeciwko wściekliźnie :)

od jakiegos miesiaca.. krew jej z tego leci jak zabardzo sie wgryzie.. niewiem czy to swierz jest czy co? smarowalam jej to juz roznymi masciami... a co to sa te zeskrobiny?

Gość weterynarz od
Britnej z Pirs niestety nie mogę odpowiedzieć na twoje pytanie wiem jedno - musisz pójść KONIECZNIE wykonać rentgen! u malamuta jest to poważny problem (wskazujący np. na problemy z sercem)

drapie sie nad ogonem..hnm na kregoslupie, jak sie na nią patrze to az sie boje zeby sobie karku nie skrecila;)

Gość weterynarz od
irvina nie ma znaczenia czy zabieg wykonasz w domu czy u weterynarza oczywiście musisz mieć świadomość, że preparat przedostaje się do mleka, czyli - twoje kocię może się upić :) - frontline i inne preparaty są zrobione na nośniku alkoholowym

Gość do Aden
jeśli twój piesek ma świerzbowca a ty smarowałaś go maścią ze sterydem to jeszcze pogorszyłaś jego stan :( a może to zwykłe prozaiczne pchły? rozchylasz sierść u nasady ogona i sprawdzasz czy nie ma tam czarnych kropek które rozpuszczają się pod wpływem wody a być może są problemy z gruczołami okołoodbytowymi, stąd świąd

nie, pchel raczej nie ma, kapie go czesto i przewaznie siedzi w domu.. musze z nia isc do wetwrynarza

Gość sasaaaaa
moja suczka ma 1,5roku ostanio strasznie dyszy tzn. jak by przebiegla 10 km , i nie ma ochotu w tym czasie pic wody. co to moze byc? normalne sa czeste czkawki?

Gość sasaaaaa
moja suczka tez tak charczy czasami np. po wypiciu wody, anie wiem co to jest

Gość sasaaaaa
czkawki nie są normalne a ty musisz się udać z suczką na morfologię i biochemię krwi (na początek)

Gość niebezkozery starołmałpka
mam pytanie : moje gekony nie chcą jeść świerszczy :o do tej pory przez 2 miesiace dostawały larwy mącznika dzien po dniu, dlaczego nie chca swierscxy?:(

Gość moja babcia boi sie bajongów
a moja jaszczurka poluje na robaki ale szybko się zniechęca :(

Gość kulinka
mój 4 miesieczny piesio kuleje - podwija nózke...a nie zauważyłam żeby sie uderzyła? jak dotykam nogi to nie daje sygnału żeby ja bolało....

Gość do Aden
psy nie drapią się ze starości a jeśli twój rozdrapuje się do krwi to niestety już jest wskazanie do zastosowania antybiotyków i ewentualnie leków przeciwzapalnych (ale to po zrobieniu zeskrobin) a przyczyn świądu są tysiące

Gość weterynarz od
jaszczurkami się nie zajmuje :)