Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fractas

Krzywa cukrowa zwymiotowałam!!!

Polecane posty

Gość fractas

Witam, jeżeli piłam 75g glukozy, powinnam po godzinie mieć jedno pobranie, a po dwóch godzinach drugie. Jeżeli dosłownie 5 minut przed pierwszym pobraniem zwymiotowałam tą glukoże, to czy wynik na pewno będzie błędny? Bo jaki sens miała ta glukoza, skoro przez godzinę leżała mi w żołądku? Było mi bardzo słabo, strasznie mnie mdliło, no aż w końcu nie wytrzymałam :( Pomóżcie :(

Gość badanie do powtorki

Gość fractas
No ale przecież nie zwymiotowałam jej od razu po wypiciu, tylko dopiero po godzinie... :(:(:(

Niestety musisz badanie powtórzyć, bo nie da się zinterpretować takiego wyniku - nikt nie wie ile tej glukozy wchłonełaś a ile zwróciłaś:( Może dodaj do niej trochę soku z cytryny - nie wpływa na wynik badania, a podobno na mdłości troszkę pomaga. Współczuję, bo to badanie jest okropne:(

Gość fractas
No tak, ale chodzi mi o badanie na krzywą cukrową... Jak byś nie mogła się domyślić... :/

Gość ftghghfghfghj
do 'czy pierdolisz jak optluczona' krzywa cukrowa to nazwa badania deklu :] DO AUTORKI: badanie na pewno jest nie wazne, musisz powtorzyc... tylko nie denerwuj sie ani nie nastawiaj zle to bedzie lepiej ;)

Gość fractas
Tak, teraz właśnie otym sobie czytałam, że można połówkę cytryny wycisnąć... Szkoda, że dowiedziałam się o tym dopiero po badaniu :(

Gość fractas
spadaj mariuszku na swoje fora dla gachow!

Gość qwemn
Wyciśnij sok z cytryny do rozpuszczonej glukozy.

Gość już mamusia 34
miałam dwa podejścia do tego badania....pierwsze zwróciłam i pani w laboratorium nawet nie pomyślała, żeby mi pobrać krew...poprostu kazała przyjść za kilka dni jeszcze raz :) Za drugim razem poszło gładko....poprostu myślałam o czymś przyjemnym a nie o tym, że to było paskudnie słodkie.....dodam, że w obydwu przypadkach miałam cytrynę-nie ma na to reguły poprostu :) życzę powodzenia i dobrego wyniku ;) Ja niestety miałam cukrzycę ciążową :(

Gość MonikaGdansk
Ja też miałam to badanie ale po wypiciu 50g glukozy i też mnie mdliło ale nie zwymiotowałam. Za słodkie to jest ogólnie mówiąc.

Gość fractas
Do "juz mamusia 34" A Twoje dziecko urodziło się w pełni zdrowe? Bo naczytałam się, że cukrzyca ciążowa jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia, a nawet życia dziecka.