Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuuuleczkaaaa mała 2666

Maz chce 2 dziecko.

Polecane posty

mamy juz 1 dziecko .Corcia ma 10 miesiecy.MAz pragnie miec syna.czesto o tym mowi.ja tez chce miec 2 dzieci.W sunmie tak odrazu znow pieluchy bylo by lepiej a z drugiej strony boje sie ze nie dam rady z 2 malych dzici.

Gość dert
Dacie radę:) Starajcie się jeśli chcecie oboje:D Powodzenia

he he mój maz tez o tym nadmienia ale dopier chcemy za 3 lata syn ma teraz 2 i napewno nie chce drugiego za wczesnie

choc o dziwo móiłam ze NIE CHCE drugiego to jakos słowa meza mnie rozczuliły i pomysle o2 dziecku ale za 3 lata :)

u nas jest ronica 2 i pol roku. na dodatek urodzily nam sie blizniaki:-P i dajemy spokojnie rade. maluchy sa grzeczne a starszy synek przeszczesliswy, ze sa w domu. ciesze sie, ze zdecydowalismy sie na rodzenstwo dla niego i ze roznica wieku nie jest zbyt duza :-)

Myszka odkąd sięgam pamięcią pisałaś ze 2 nie chcesz i mieć nie będziesz :P Droga autorko ja mam 2 z taka cudowną różnicą wieku i są plusy i minusy... Najważniejszy minus to to ze faktycznie ma się chwile załamania siedząc w pampersach bo człowieka dopadają takie wizje ze to się nigdy nie skończy, ze jak inne chodzą w ciąży 9 miesięcy to ty nieprzerwanie 2 lata :D:D:D a plusy to takie że dzieciaki szybko łapią kontakty i znajdują wspólny język. Ładnie się razem bawią.

Gość ta łapia
w gimnazjum i liceum stracą pozniej po pełnoletnosci znow zlapia

jesli cos to u nas była by roznica 1, 5 roku moze 2 lata. Przez to normalnie boje sie kochac z mezem bo z 1 strony fajnie miec dziecko zaraz po dziecku a z 2 strony.Sama niewiem. Niewyobrazam sobie az tyle siedziec w domu.bo za rok chcialam dac mala do zlobka a ja dio pracy.A tak to byl siedziala w domu. A mam pytanko jak to jest gdybym bedac na wychowawczym zaszla w ciaze?

Gość Mój mąż też chce drugie
dziecko ale ja mam masę wątpliwości. Mamy trzyletnią córkę, ja mam 29 lat a mąż 30. Z jednej strony chciałabym drugie dziecko bo Mała oprócz nas nie ma praktycznie nikogo... mąż jest jedynakiem, teściowa też, więc z jego strony mała nawet kuzynostwa nie ma... ja mam siostrę dużo młodszą która pewnie tez nieprędko będzie miała dzieci... a dzieci moich kuzynów chodzą już do szkoły... poza tym widzę że córa bardzo trudno nawiązuje kontakty bo w przedszkolu trzyma się raczej na uboczu... natomiast z drugiej strony przeraża mnie znowu powrót do pieluch i ciągłego siedzenia w domu z dziećmi bo nie mam nikogo kto mógłby od czasu do czasu pomóc tylko muszę liczyć tylko na siebie. Nie wiem czy mam w sobie jeszcze tyle siły po tym jak już teraz prawie odżyłam. Kolejny aspekt to finanse... czy damy radę wyżyć z 1 wypłaty przy dwójce dzieci... teraz mamy 2 wypłaty i nie opływamy w dostatku.

Gość nie dam się wrobicc
mój mąż jak chciał to mu powiedziałam, że ja nie inkubator, a skąd wiem, czy mąż za kilka lat nie wymieni mnie (jak Marcinkiewicz) na nowszy model i co, zostanę samotną matką z kilkorgiem dzieci walcząca w sądach o pieniądze na chleb dla dzieci. Nie ma glupich.

Gość a czy ty
cale życie siedzisz w tych pieluchach?????????????????? toc nie robisz co chwile dziecka

Ja tez chce i z mezem sie staramy o drugie , chcialabym dziewczynke :) fajnie byloby miec parke a poza tym teraz jest taki wybor ciuszkow dla dziewczynek. Nie chce zeby Bartek byl jedynakiem bo ja wiem co to znaczy i nie chce fundowac tego mojemu dziecku. W pojedynke zycie jest bardzo smutne , nie ma sie z kimbawic i tzreba sobie kogos wymyslac tak jak ja robilam kiedy bylam mala:( Nie umialam sie odnalezc w grupie przedszkolnej jak i pozniej tez , nawet teraz mam problemy w kontaktach z ludzmi, nawet z wlasna rodzina bo "lubie " byc sama... A wiec staramy sie juz od czasu jak skonczyl mi sie polog ale jak narazie nic, moze w tym miesiacu.

Gość uhsgduyd
podnosze :)