Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda1111

do osób, ktore znaja sie na prawie-chodzi o poród

Polecane posty

Gość mloda1111

Witam potrzebuje opini osób ktore znaja sie na prawie i pomogą podjąć mi decyzje. a wiec we wrzesniu urodzilam dziecko. Zostalam skierowana na oddzial z podejrzeniem odchodzacych wod plodowych. Lekarze zbadali mnie tzn krew i wymaz z pochwy i stwierdzili ze jestem zdrowa i zaczeli wywolywac porod 1-dnia 9 godzin sprawdzono mi wody plodowe byly czyste oraz badanie krwi-wszytsko ok, 2 dnia-14 godzin w miedzy czasie zglaszalam, że zle sie czuje, prosilam o ciecie cesarskie, zrobiono mi badania krwi-byly w porzadku i odesłano mnie na oddzial spowrotem, 3 dnia lekarz stwierdzil u mnei zielone wody plodowe, a mimo wszytsko wyslal mnie po razkolejny na wywolanie, w miedzy czaie zrobiono mi badanie krwi oraz wymaz z pochwy co sie okazalo jest bardzo duzy stan zapalny w moim organizmie,ale mimo to nie przerwano wywolywania, aż w koncu w badaniu ktg zaniklo tetno mego dziecka wtedy posatnowiono zrobic mi ciecie cesarskie. Moj syn urodzil sie w zamartwicy( mial wrodzone zapalenie pluc) lezal w inkubatorze ponad tydzien a ja dostalam anemii i niedokrwistosci. w miedzy czasie wzywano do mnei specjaliste, poniewaz mam wade serca z zapytaniem czy sa jakies przeciwskazania do porodu naturalnego-stwierdzil ze nie ma. Lekarze powiedzieli i napisali w karcie informacyjnej ze stan dziecka byl spowodowany moim stanem zdrowia a mianowicie licznymi bakteriami i infekcja, ale skad bakterie skoro robiono mi badania na poczatku i ich nie mialam czyli to szpital mnei zarazil, a do tego napisano ze ciecie cesarskie bylo planowane z powodu mego stanu zdrowia spowodowanego chorobami ukladu krazenia, ale przeciez lekarz stwierdzil ze nie ma p[rzeciwskazan do normalnego porodu. wiec moje pytanie brzmi czy gdybym zalozyla sprawe w sadzie moglabym cos wywalczyc ?? z powodu bledow lekarzy moje dziecko urodzilo sie chore i mimo ze juz jest wszytsko ok jednak przez lekarzy chorowal takze moj stan zdrowia nie byl zaciekawy.

Mnie pzrede wszystkim dziwi to, ze jesli miałas podejrzenie odchodzących wód plodowych, tzrymali cIe tyle. Powinnas urodzic w ciagu 24 H od odejścia wód.

Gość sdgshsh
Nie znam się na prawie, ale serdecznie życzę Ci, żeby wypłacili Ci ogromne odszkodowanie- mimo, iż pieniądze nie zastąpią Ci zdrowia dziecka i poniesionych strat, ale niech ci łajdacy nie pozostają bezkarni....

Gość MHG
wygrasz sprawe o ile w dokumentacji jest tak jak mowisz

Gość MHG
ale na duze pieniadze nie mozesz liczyc jezeli uszczerbek na zdrowiu jest znikomy i nietrwaly

Gość MHG
widzialas dokumentacje?

Gość MHG
masz pismo potwierdzajace wskazanie do ciecia i drugie nie potwierdzajace wskazania?

Gość mloda 1111
mam dokument ktory mowi ze cieli mnie z powodu chorob ukladu krazenia a u malego na wypisie napisali ze ciecie pzez moje bakterie