Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaana

co się robi jak się nie dostało ?

Polecane posty

Gość załamanaana

Nie dostałam w terminie. Zrobiłam badanie z krwi, które wykluczyło ciążę. Poszłam do lekarza i dostałam luteinę na wywołanie ale nie dostałam po luteinie. Zrobiłam test i znów wykluczył ciążę i co dalej? Pójdę do lekarza i czego tym razem mam się spodziewać skoro luteina nie podziałała?

Gość załamanaana
Nikt nie wie?

hm... no nie wiem nie miałam problemów takich a wybtrałas cała luteine?? dziwne bo to zazwyczja pomaga kiedy masz wizyte

Gość załamanaana
wzięłam tyle ile lekarz kazał. Dziś mija 14 dni od ostatniej tabletki bo tyle kazał odczekać. Będę się musiała umówić na wizytę ale zastanawiam się co się robi w takiej sytuacji skoro luteina nie pomogła?

Gość przyszywa się jaja

Gość załamanaana
żart na poziomie Naprawdę się martwię. Szkoda że komuś ciężko zrozumieć ze się martwię o swoje zdrowie.

Gość aasaa
miałaś robione USG jajników?

Jak dawno temu odstawiłaś luteinę? Krwawienie nadejść powinno do 10 dni. Jesli te czas jeszcze nie upłynął - czekaj.

Ok, srki dopiero doczytałam twoja kolejną wypowiedź - teraz lekarz powinien zrobić USG i sprawdzić, czy coś się zmieniło po Luteinie, być może miesiączka nadejdzie na dniach, to będzie widać. W przeciwnym razie wyśle na zbadanie poziomu hormonów.

Gość załamanaana
Nglka dzięki. Miałam USG i podobno wszystko tam w środku jest w najlepszym porządku jajniki prawidłowe. Nie wiem co się stało z moim okresem bo był jak w zegarku.

Gość do myszka83
tak najezdzalas na nGlke w innym temacie a teraz sama rady z dupy dajesz hehehe 'ja tak nie mialam' 'nie wiem' hehehe no zwyczajnie olsnienie napewno autorka nie wie ze powinna dostac miesiaczke i ze to dziwne heheh

Gość tak ci do niego spieszno
:D

Peace :-)Załamana - ocena endometrium po luteinie będzie istotna dla określenia fazy cyklu. Może być tak, że luteina zatrzymała wystąpienie owulacji, które z jakichś powodów, np się spóniło. I luteina dodatkowo jeszcze bardziej je przesunęła (bo podczas brania może ją blokować).Jeden cykl tego typu to nie powód do paniki, nie stresuj się. W cyklach zdarają się przeróżne patologie i jesli sie nie powtarzają, to traktuje się je incydentalnie, w końcu my nie maszyny ;)

Gość załamanana
śpieszno mi bardzo bo to część mojej kobiecości. Nglka lekarz na pierwszym badaniu USG stwierdził na podstawie endometrium że jest to już faza lutealna cyklu. Byłam u niego już tydzień po terminie miesiączki. Luteinę dostałam na wywołanie, ale nie podziałała. Teraz jestem 3 tygodnie po terminie i nic się nie dzieje.

Zrobiłaś test ciążowy? Trzeba wykluczyć ciąże nawet, jesli ryzyko znikome.To może być przetrwałe ciałko żółte, czy niegroźna torbiel. USG ponowne jak najbardziej wskazane.

Gość przeciez kobiety wyginely
Teraz sa babochłopy, to po co ci okres, zawsze jeden problem mniej.

Gość załamanaana
betę robiłam przed pierwsza wizytą u ginekologa i wyszła negatywna. Test robiłam dzisiaj z porannego moczu i również wykluczył ciążę.

Gość załamanaana
okres się przydaje zwłaszcza jeśli się myśli o macierzyństwie w najbliższej przyszłości.

Gość massala
ALE CZEGO SIE NIE DOSTAŁO??????????????????????? ILE TY MASZ LAT ZE NIE POTRAFISZ PO LUDZKU NAPISAĆ..."NIE DOSTAŁO SIĘ OKRESU/MIESIĄCZKI/MENSTRUACJI..... MASZ 15 LAT ZE WSTYD CI MÓWIC OKRES????????????? JEZUUUUUUUUUU....

Spokojnie :-)Jak pisałam, kolejne USG powinno rowiać wątpliwości. Takie syt. się zdarzają kobietom. W większości przypadków przyczyna jest prozaiczna. Głowa do góry ;)

Gość jajniki ci sie wchlonely
niedlugo zacznie rosnac penis i jaja. Skutek uboczny rownouprawnienia.

stresujesz się, a to nie pomaga twojemu okresowi w pojawieniu się.. wiem, że to żadna rada, ale byłoby lepiej, gdybyś się uspokoiła pozdrawiam :)

Gość załamanaana
nglka dziękuję mam nadzieję, ze tak będzie i zaginiony okres się odnajdzie. Pisałam szybko i byłam pewna że napisałam o okresie, ale widocznie w nerwach nie napisałam. Nie mam 15 lat, każdemu się może zdarzyć pomyłka w nerwach. Zresztą w mojej pierwszej wiadomości wszystko dokładnie wyjaśniłam.

Gość oby nie ciąża pozamaciczna

Gość załamanaana
Lekarz na podstawie pierwszego USG powiedział, ze wyklucza ciążę pozamaciczną.

Gość to jaaaaaaaaaa
wiesz ja po luteinie zawsze dostawałam @ , ale moja kolezanka kiedys miała podobną sytuację , wybrała luteinę , a i tak nic nie pomogło Okresu nie miała jeszcze chyba ze 4m-ce od odstawienia Ja byłam tym faktem bardzo zdziwiona, to był pierwszy taki przypadek , twój jest drugi Widocznie czasami moze się tak zrobic , moze dostaniesz okres na dniach

Gość to jaaaaaaaaaa
i co najdziwniejsze ja miałam nieregularne cykle , a luteina pomagała, natomiast ta moja kolezanka miała własnie bardzo regularne i nie miała problemów z cyklami O ile pamietam to ona chyba była po odstawieniu pigułek ,ale pewna nie jestem

Gość załamanaana
wiem, ze po tabletkach hormonalnych mogą się takie rzeczy zdarzyć ale ja nigdy ich nie brałam.