Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mika10201

pytanie?

Polecane posty

oba jajniki prawidłowej wielkosci o budowie pęcherzykowej czy wynik badanie jest prawidłowy tzn dobry i co to znaczy o budowie pęcherzykowej??????????

Jajniki: - leżą w jamie brzusznej - zbudowane z ukrwionej tkanki łącznej w której znajdują się pęcherzyki jajnikowe w różnym stadium rozwoju. - Ściany pęcherzyków wydzielają estrogeny – żeńskie hormony warunkujące rozwijanie żeńskich cech płciowych. Wszystko w porządku .

Nie sugeruj się tamtym postem, budowa pęcherzykowa - wszystko jest ok, gdyby było inaczej miała byś to napisane w opisie badania.

bardziej mi chodz czy wszystko jest ok bo ktos mnie nastraszyl ze to jest Zespół Policystycznych Jajników chodzi o te pęcherzyki

mama powiedziala ze wszystko jest prawidlowe ja tez tak uwazam ale kolezanka powiedziala ze to jest Zespół Policystycznych Jajników i strasznie mnie nastraszyla a do gin ide w srode

Nie. Jak już pisałam pęcherzyki odpowiadają za produkcje estrogenu - są naturalną częścią jajników. Jeśli było by coś podejrzanego po 1.napisane miała byś to w opisie usg 2. lekarz na 100% poinformował by Cie o tym.

Gość olqih34fncp
mika10201 a masz jakies problemy z dlugoscia cyku np?

Gość olqih34fncp
mysle tak, jak napisala OstraSiostra

dzieki za odpowiedzi juz lepiej sie czuje jak napisaliscie mi ze to nie to.Miłego dnia wam życzę.

Gość olqih34fncp
nawzajem, miłego dnia i uszy do góry :)