Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelincia172

Ślub cywilny w styczniu! Co załozyć?

Polecane posty

Witam:) W styczniu wychodzę za mąż... będzie to tylko ślub cywilny, ponieważ nie mamy z narzeczonym tyle forsy, że by brać kościelny i urządzić weselicho:/ Może któraś z was podpowie mi jak mam się ubrać... najgorsze jest to, że będzie to styczeń, więc napewno będzie dość zimno,a nie chciała bym się przeziębić, tym bardziej, że mam ciągłe problemy z przeziębionym pęcherzem...:/ Pomóżcie mi, proszę:)

Gość atramencik
Załóż jakąś sukienkę. W USC napewno będzie ciepło. A na dojazd do USC najlepiej jakiś zimowy płaszcz z kapturem,grubszy szal lub apaszkę i kozaczki. Włóż na rajstopy skarpetki, tego nie będzie widać, a potem w razie co możesz je dyskretnie zdjęć. Co do sukienki to napewno masz upatrzoną :) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Tk:) mam upatrzoną... znalazłam na allegro, jest to modna tego roku sukienka bombka z satyny w kolorze jasnomorskim... śliczna jest, ale niestety żadnego bolerka nie mogę do niej dopasować...

Gość Kasia Toruń
Ja też mam ślub cywilny w styczniu:). Kupiłam sobie długą, satynową sukienkę, taką w stylu empire, odcinaną pod biustem, do tego bolerko z rękawkiem 3/4, najgorszy problem miałam z butami, bo ciężko mi było znaleźć o tej porze roku czółenka w kolorze jasnego beżu, a nie chciałam takich typowych butów w szpic ślubnych (zresztą sukienka nie jest biała, więc białe szpilki ślubne odpadały). Wiesz, najgorzej będzie przejść drogę z samochodu do USC, w środku na pewno będzie w miarę ciepło. Zresztą taki ślub trwa około 20minut, także dasz radę;). Na początku też szukałam krótkiej sukienki, ale postawiłam jednak na długą, mniejszy problem z doborem dodatków, no i jakoś tak uroczyściej się wygląda. pozdrawiam

Kup sobie po prostu jakąś ładną klasyczną sukienkę i zainwestuj w ładne dodatki do tego typu jakiś przypinany kwiatek do sukienki, perły na szyje, ładną bransoletkę. A to, że będzie zimno to nie jest wielki problem. Podejrzewam, że i tak pojedziecie na ślub jakimś samochodem albo taksówką więc zarzuć na wierzch na siebie jakiś ładny płaszczyk i tyle. A na samą sukienkę ładny żakiecik pasujący do sukienki :)