Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilona25

jedno pytanko

Polecane posty

Gość Ilona25

cykle miesiączkowe mam w miarę regularne 28,29 dni> 11listopada zaczął mi się okres a 25 listopada kochałam się z mężem oczywiście bez zabezpieczeń to czy mogłam zajść w ciążę(staramy się o dzidzię ale niestety nie wychodzi) na test jest jest za wcześnie ale już się nie mogę doczekać. Czy duże jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży???

Ja miałam zawsze co 28 dni, 08.04. miałam pierwszy dzień @ dokładnie 25.04 kochałam się bez zabezpieczenia, a 11.05 lekarz stwierdził ciążę :)

Gość Ilona25
myślałam że są większe szanse to był 15 dzień cyklu

Gość Ilona25
oj dzięki SciFi trochę mnie pocieszyłaś

Będę trzymać kciuki za Ciebie ;) i dwie kreski na teście ;)

Gość Ilona25
a w którym dniu cyklu są największe szanse?

Zakładając, że i ten cykl wyniesie spodziewaną ilość dni, to szanse są, ale:- tylko faza poowulacyjna jest stała 9wynosi 12-16 dni u zdrowej kobiety). Faza przedowulacyjna może być ruchoma, tj owulacja może wystąpić kilka dni wcześniej lub kilka dni później (norma przewiduje do 10-14 dni rżnicy aż i nadal jest to regularnośc cyklu), wtedy odpowiednio termin spodziewanej miesiączki się przesunie. Nie da się na podstawie samych obliczeń stwierdzić czy jest szansa ani tym bardziej - jak duża.jesli współżyłaś, gdy śluz nosił cechy płodne (jedna z tych: wodnisty, przejrzysty, rozciągliwy, śliski, odczucie mokrości) to są duże szanse. jeśli śluz był lepki, nieprzejrzysty - to szanse są mniejsza - ale są, bo nie wiemy jaki był w dniach poprzednich. Jeśli nie wiesz jaki był śuz, to wiemy tyle, co nic.

Owulacja to nie jest stała, że szanse na ciążę są w określonych dniach cyklu. Każdy cykl jest inny, każda kobieta jest inna. Dni płodne okresla się dla każdego cyklu indywidualnie.

Gość Ilona25
oki dziękuję za odpowiedzi!!!pozdrawiam