Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Juliani

POMÓŻCIE!!!CO JEST DOBREGO NA KOLKI I ZAPARCIA

Polecane posty

Mam pytanie do wszystkich mamusiek.Moja córcia ma już ponad miesiąc i ma problemy z wypruznianiem sie,chyba ma tez kolke,zawsze wieczorkiem o stałej porze pręży sie,placze nie chce jesc...Nie pomaga nic...Ciepłe kąpiele,masaże brzuszka...Może macie jakieś sposoby na zaparcia i na ta nieszczesliwa kolke-z góry dziekuje za odp. i pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne i te przyszłe

debridad u nas pomagał. Na necie kiedyś znalazłam specjalny masaż dla niemowląt na zaparcia. U nas pomagał. Dobry tez jest plantex w saszetkach, można go stosować jak dziecko skonczy 2 tygodnie.

Gość zawsze się zastanawiam
dlaczego wszystkie mamuśki wolą zapytać na forum zamiast lekarza:o

Na kolki polecam niemiecki Sab-simplex, rewelacja :) Skuteczny jest też Esputicon i Infacol. Układaj też Maluszka po jedzeniu na brzuszku. Życzę wytrwałośći.

dziekuje za pomoc.Mam nadziej,ze poskutkuje.Pytam na forum bo tu mamuski sa na bierzaco i wiedza najlepiej.Wkońcu przebywaja ze swoim maleństwem 24h na 24

2. Masaż jelita grubego – to alternatywny sposób na pobudzenie pracy jelit. Dziecko leży na plecach. Rozpoczynamy masaż od prawego dolnego podbrzusza, potem w lewą stronę, do lewego nadbrzusza, a następnie prosto w dół, do lewego podbrzusza. Masaż brzucha wzdłuż przebiegu jelita grubego wykonujemy kilka razy, powtarzając go 3-4 razy dziennie. sprobuj takiego masazu

Moja Córeczka miała kolki niemalże do 4 miesiąca. Podawałam Jej Esputicon lub Infacol, do czasu, gdy dowiedziałam sie o niemieckich kropelkach Sab-simplex - po ok dwóch tygodniach regularnego stosowania kolki występowały sporadycznie i w końcu zniknęły :) Powodzenia.

A z naturalnych metod pomaga siemie lniane. Gotuje się siemie 3 min i odstawia ( łyżeczka i pół szklanki wody) robi sie taki kisiel, można dodawać po łyżeczce do mleka lub picia ( np. do herbatki koperkowej). Pomaga rewelacyjnie i można podawać długo, a do tego siemie działa takze dobrze na układ oddechowy