Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marina 78

Skutki uboczne tabletek antykoncepcyjnych!!

Polecane posty

Gość Marina 78

Chciałabym przestrzec kobiety które uzywaja tabletek antykoncepcyjnych przed ich skutkami ubocznymi.U mnie powstał nowotwór hormonozależny, właśnie po tabletkach. Jezeli po stosowaniu tabletek, lub w czasie ich stosowania, czujecie się źle radzę odstawic i zbadać poziom hormonów... :(

Gość mnie nie musisz
przestrzegać - mam zakrzepicę spowodowaną antykoncepcją hormonalną, a wyniki badań przed braniem były dobre. Wystarczyły 4 miesiące.

Gość Marina 78
Ja mam 4mm gruczolaka na przysadce mózgowej i problem z nadnerczami ale jeszcze nie wiem czy to nowotwór

Gość mnie nie musisz
A długo brałaś tabletki?

Gość Marina 78
3 miesiące, to wystarczyło... Dostałam je bedąc 5 tygodni po porodzie

Gość szczescie ze nigdy nie bralam
wspolczuje :o

Gość Marina 78
0Dodam jeszcze że przed tymi tabletkami, czułam sie dobrze w czasie ich brania czułam sie strasznie zmeczona i bolała mnie głowa. Odstawiłam. Jakis czas puźniej po uporczywych bólach głowy dostałam skierowanie na rezonans. Wyszedł mi ten gruczolak, kortyzol i prolaktyne mam wysokie. A wiecie co mi powiedział kiedys lekarz? Że zawsze stosowanie tabletek antykoncepcyjnych nie ma neutralnego wpływu na zdrowie kobiety bo to zawsze zaburza równowagę chormonalna w jej ciele. Może niektórym z was sie wydaje że dobrze znoszą tabletki ale nie zapominajcie że by robic okresowe badania hormonów i nielekceważyc każdego złego samopoczucia spowodowanego zażywaniem tych tabletek