Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamuska

kiedy na macierzynski

Polecane posty

Gość przyszla mamuska

Witajcie! Chcialam sie dowiedziec na ile przed planowanym porodem poszlyscie na urlop macierzynski? Dla mnie to jeszcze dluga droga (poczatek ciazy), ale jestem ciekawa. 2 tygodnie wystarcza? Pozdrawiam

Gość jaka3579
ale po co????? przed porodem bierz l4! dlaczego chcesz marnować macierzyński przed porodem??? potem bedziesz krócej z dzieckiem w domu???

Gość przyszla mamuska
jestem w Anglii tu tak nie daja zwolnien. stad moje pytanie.

Gość jaka3579
na twoim miejscu broniłabym się przed takim rozwiązaniem... ale nie znam realiów panujących w anglii! biorąc macierzyński przed porodem skracasz go sobie i w rezultacie jesteś krócej z maleństwem w domu...a ten czas po porodzie jest tai wazny i dla dziecka i dla ciebie!!!!!

przyszla mamuska - ja mieszkam we Francji i tutaj jest obowiazkowy macierzynski 6 tygodni przed planowana data porodu... jak dla mnie to troche duzo, osobiscie wolalabym dluzej pracowac a miec pozniej wiecej maciezynskiego po porodzie ( a nie te nedzne 10 tygodni :-O) ale nie mialam wyjscia... Wszystko zalezy od tego jak sie bedziesz czula... ja mialam dalekie dojazdy do pracy wiec te ostatnie tygodnie juz mi bylo ciezko 3 godziny dziennie w transporcie miejskim spedzac...

Gość przyszła mamusia z UK
cześć:) ja jestem z Anglii, to dopiero mój 4rty miesiąc i mam zamiar isc na macierzyński 2 miesiące przed rozwiązaniam, tzn 8tyg w anglii nie opłaca się być na chorobowym tuż przed urodzeniem dziecka, bo średnia zarobków z ostatnich dwóch miesięcy liczy się do wymiaru urlopu i jak "przecholuje" się z chorowaniem można na tym trochę stracić

Gość tez z anglii
to zalezy jaka masz prace, mozna isc juz 11 tyg przed data porodu, ale jak dasz rade dluzej pracowac to dlaczego nie, ja ide na macierzynski rowno miesiac przed terminem.

Gość przyszla mamuska
pracuje w biurze, wiec nie powinno byc problemu z praca prawie do konca. Zreszta czas pokaze. Dziekuje Wam za odpowiedzi! Pozdrawiam