Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zucherooo

Niski poziom cukru!!

Polecane posty

Gość Zucherooo

Mialem dzisiaj pomiar poziomu cukru. Wyszlo mi 2,8. Pielegniarka mowila, ze norma to 3,5 Czy mam cukrzyce?

Gość Zucherooo
HAlo?

Gość nie masz tylko
podkrazone oczy i zmainy zapalne sluzowki

Gość Zucherooo
Faktycznie,cierpie na akie dolegliwosci. Ale o cym swidczy ten cukier?

Gość ten cukier oznacza
ze brak ci cukru

Gość nie sorry
ten cukier oznacza ze masz za duzo cukru

Gość to tak jak
poziom cukru w cukrze ? co to znaczy ? ja mam 54 też niski, nie jadam słodyczy

Gość Zucherooo
Dziwi mnie, ze brak mi cukru,bo raczej regularnie dostarczam go do organizmu i nie ma przyczyn,by bylo go za malo.. Moze ktos powazny i znajacy sie na temacie mi odpowie?

Gość no a nie lepiej
zrobic konkretne badania zamiast nas pytac.my nie lekarze sorrrryyy!!!

Gość Zucherooo
Zrobilem badania, ale wyniki w laboratorium dopiero na poniedzialek beda. Wiem,ze nie lekarze, ale moze ktos mial podobny przypadek i wie,co to oznacza..

Gość no napewno jest cos
nie tak,bedziesz musial wyrownac poziom cukru we krwi ale to nie jest trudne i zazwyczaj lepsze niz niski poziom wtedy bys musial zazywac insuline. zobaczysz po wynikach co ci lekarz powie

Gość Zucherooo
dzieki ;)!

Gość ale odrazu uprzedzam
ze lekarzem nie jestem i nie wiem czy nie wprowadzam w błąd ale tak mi sie wydaje.moja babcia miala niski i zazywala insuline by podniesc poziom.ty masz wysoki wiec bedziesz musial go w jakis sposob obnizyc....mniej slodyczy.kawa gorzka i poczytaj jakies art.z przepisami w ktorych jest jak najmniej cukru.

Gość i napewno lekarz
zaleci ci jakas diete,.moze w ten sposob obnizysz.powiedz jesz slodkie? co jest w twoim menu? ktos z rodziny chorował na cukrzyce?

Gość Zucherooo
Ale czmeu mam obnizac jeszcze poziom cukru? Przeciez mam go o 0,7 za malo.. Ja mam 2,8 momencie kiedy norma wynosi 3,5..

Gość Zucherooo
Słodycze jem, a cukrzyce w rodzinie miala tylko kuzynka mojej prababci, na kilka miesiecy przed smiercia..

Gość amant sam jestes glikozą

Gość Zucherooo
poza tym pielegniarka, ktora przeprowadzala badanie sie dziwila, ze taki niski cukier i pytala,czy w ogole slodyczy nie jadam.

Gość amant jest glizdą
:classic_cool: ine pij alkoholu broń boże bo może cię to do śpiączki cukrzycowej doprowadzić!!! być może zaczynają twoje problemy z cukrem, słuchaj, noś ze sobą zawsze cukierki jakieś, gumy rozpuszczalne, coś, co ma dużo cukru, i spożywaj to, żeby cukier podnieść w sytuacjach awaryjnych, natomiast tak normalnie jedz węglowodany złożone, a najlepiej to ci powie diabetolog!! nie jedz wieprzowiny!

Gość manna 30
ja też mam za nisko posiom cukru. mam inne przeliczniki, ale jak norma jest od 100, to rano po przebudzeniu potrafię mieć 68. chodziłam do lekarza, ale mówiła, że nie są te spadki zbyt często i nie są za wielkie. często mam niższy cukier ale na czczo zzwyczaj na poziomie 80, więc nie jest to duży spadek. w razie czego proponuję nosić przy sobie landrynki. u mnie spadek cukru objawia się takim "klekotaniem" i niepokojem w środku. a po badaniach lekarz stwierdzi, czy powinieneś leczyć się, czy wystarczy jak narazie obserwacja. pewnie zleci Ci przez jakiś czas dzienną kontrolę cukru. A cukrzyca zaczyna się robić chorobą cywilizacyjną a nie tylko dziedziczną.

Gość Zucherooo
czyli jesli cukru za malo, to tez jest to cukrzyca? cholerka.. No tak,zawsze jakies mietowe cukierki w kieszeni albo w plecaku nosze albo tik-taki. Martwi mnie to.. No ale w poniedzialek wszystko sie okaze. Serdeczne dzieki za odpowiedzi! Jesli ktos jeszcze cos wie, to z gory dzieki za odpowiedzi.