Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co tu by zrobiććććććććććććcc

PROSZE RADE W SPRAWIE MIESZKANIA!Wejdzie i doradzcie.

Polecane posty

Mam mozliowosc wziasc mieszkanie.W tym mieszkaniu mieszkał kiedys z moim ojcem.Ale ojciec pil , nieplacił za mieszkanie , nie dalo rady z nim mieszkac wiec sie wyprowadzilam i wymeldowalam.4 miesiace po mojej wyprowadzce ojciec zmarł.Mieszkanie dalej stoi, spoldzielnia go nie zabrala. A ostatnio dowiedzialam sie ze mam mozliwosc aby dostac te mieszkanie spowrotem.Musialabym spalcic zadluzenie ok.3 tys. zl i placic biezacy czynsz.Ale musialabym sie odrazu wprowadzic i tam mieszkac wtedy nikt nie moze mnie z tego mieszkania wyrzucic a jesli chcieli by mnie wyrzucic musieliby mi zapewnic mieszkanie socjlalne.Sek w tym ze te mieszkanie wymaga remontu.A mam małe dziecko wiec w takich warunkach nie moge zamieszkac z malym dzieckiem. Zdecydowalam sie z moim narzeczonym ze chcemy wziasc te mieszkanie i je wyremontowac.Ale boimy sie ze zaczniemy remontowach wlozymy w to mieszkanie kase a jednak nas wyrzuca.I sami niewiemy co mamy robic. Nawet rozmawialam z dyrektorem spoldzielni ze jest male ryzyko straty.Dodał " kto nie ryzykuje ten nie ma". Nie mam sie kogo poradzic w tej sprawie? Nie jest to mieszkanko super, stara kamienicy( niski parter) w centrum miasta.2 pokoje, kuchnia, lazienka( 40 m) jak na 3 osoby to nawet nie jest zle.Oplaty łacznie ok.200zł a teraz mieszkamy na stancji i placimy za wszystko 600zł.Czyli zostaje nam 400zł wiec te 4oozł oglibymsy przeznaczyc na spłate kredytu( na remont mieszknaia kredyt).Poradzcie co zrobic????????

Wiesz, na moje oko warto byłoby to mieszkanie remontować i się do niego jednak wprowadzić. Ale najlepiej będzie, jak na samym początku udasz się do prawnika i wydasz tych 200 złotych na prawną poradę. Myślę, że on Ci najlepiej doradzi, co z tym fantem zrobić. powodzenia!

Widze moj stary topik.Zdecydowalismy sie zeby wziasc spowrotem te mieszkanie.Juz prawie remont skonczony.Przeprowadzamy sie w przyszly weeknd.Odnosnie zadluzenia- zobowiazalismy sie splacac w ratach i zgodzli sie. W tym mieszkaniu nie bylo pradu.Mysialam zalozyc.W splodzielni wystawili mi zaswiadzenie" ze nie mam tytulu prawnego na to mieszkanie ale fizycznie w nim zamieszkuje".Czy majac takie pisemko moga nam jednak wyrzucic".

Gość RudaHera
Myślę, że będziecie mogli w nim spokojnie mieszkać, choć nie wykluczone, że kiedyś spółdzielnia się o nie upomni. Wydaje mi się jednak, że przez najbliższe 10 lat będziesz mieć spokój ;-) Ale dla własnego dobra zdecydowałabym się odkładać na własny (czytaj: własnościowy) kąt :-) Powodzenia.

Dowiedzialam sie w spoldzielni ze jesli splace zadluzenie moge starac sie o meldunek i tytul prawny.Jak narazie splacam zadluzenie w ratach ale bede musiala skas wziac kase i zaplacic calosc wtedy bede miala pewnosc ze mieszkanie bedzie juz moje.