Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bardziej pewna

małżeństwo to ściema, nie mówiąc o zaręczynach

Polecane posty

jaki to człowiek kiedyś był naiwny... wielka miłośc do gorbowej deski, hah na dobra sprawe, dowiedzialam, sie, ze malzenstwo ktore uwazalam za zgodne, i mega dopasowane ma rownie mega problemy... a jak slysze ze sa razem tylko dla dziecka kolejna sprawa, ze moja kumpela nawet nie lubi swojego meza, a wiaza ich sprawy majatkowe i dziecko... moj facet cos zaczyna o slubie przebakiwac... nie czuje tego...i nie chce.... jak tak szybko, w przeciagu zaledwie kilku lat mozna zmienic stosunek do tej sprawy...

Gość mozna i tego sie trzeba
trzymac

Gość Kasiek20
sadze,że przed ślubem trzeba kilka lat pożyć razem. i jeśli będzie ok dopiero wtedy się pobrać. ja chce tak właśnie zrobić i mój facet to akceptuje :) wydaje mi się, że gdy trafisz na tego jedynego to zapragniesz,prędzej czy później, ślubu.

a co to ma do rzeczy?? trafilam juz raz jak kula w plot, bylam zareczona, data slubu wyznaczona, i co?? i pstro, i ciesze sie, ze dot ego nie doszlo, wielka farsa a teraz jestem w czteroletnim zwiazku z facetem, a od pol roku mieszkamy razem, jest nam super, kocham Go, a jednak slubu nie chce mam sie z Nim rozstac, bo nie chce slubu???

Gość nie ma reguły
na to nie ma reguły Moi rodzice pobrali się po 3 m-cach znajomości i przeżyli ze soba ponad 30 lat

Wiesz, właściwie ślub w waszej sytuacji niewiele zmienia- rozumiem że to stały związek, bez skoków w bok, mieszkacie razem, macie wspólne problemy... Po ślubie byłoby tak samo! Nawet najlepsze, najbardziej zgodne i szanujące się pary mają czasem kryzys, mały czy duży, małżeństwo czy nie- to nie ma nic d rzeczy. Też widzę coraz więcej rozbitych rodzin, niestabilnych więzi między ludźmi, mimo to moja wara w sens zakładania rodziny zostaje taka sama, a może nawet mocniejsza.

Gość o niewiele zmienia
ale ludzie zazwyczaj twierdza, ze jak ktos nie jest zdecydowany na slub nie trafil na te osobe jedna jedyna, stereotypowo i dosyc plasko, ale to mentalnosc Polakow

śluby są do bani. jedno wielkie gówno. jak mozna obiecywac komus i to przy świadkach, ze nic sie nie zmieni??? to jest jakies chore..

Gość pożyć kilka lat
ze sobą najpierw powiadacie? Te kilka lat to właśnie jest czas kiedy ludzie sobie powszednieją i namiętność wygasa. Jeśli pobiorą się od razu to mają szanse na te kilka lat namiętnego małżeństwa a potem moga się rozwieść. Jeśli się nie pobiorą to potem już nie będzie sensu tego robić...

Gość ertghjm
Ehhhhh coś w tym jest autorko... 5 lat temu wyszłam za Mąż po 3 latach w narzeczeństwie. Wielka miłość od pierszego wejrzenia, wielkie nienasycenie sobą. A teraz co ??? Kryzys małżeński... Nie ma mowy o zdradzie . Dusze sie w tym związku. Nie wiem czy jeszcze kocham Męża. Mam dziecko i nie chciałąym skrzywdzić pochopną decyzją.. Takze trwam w tym małżenstwie i nie wiem jak długo .... :O

Gość nie patrz na innych
i na ich związki, ludzie zazwyczaj nie mówią o tych najgorszych sprawach, dopiero w przypływie jakichs emocji zbiera sie na żale człowiekowi. Patrzymy na idealne pary z naszego punktu widzenia, które się rozstają i patrzymy na takie które z naszego punktu widzenia są mają jakis chory układ ale jakos sobie żyją w zgodzie. Ja na przykład mam tak że mój mąz uchodzi za faceta z którym w żaden sposób nie idzie się dogadać i dawali nam marne szanse ale my się dogadujemy i co więcej jesteśmy ze soba szczęśliwi.

Gość gość
HYBYwdg7pefny9ZWq5BpZiWx