Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akkaccja

Kobiety stają obecnie przed trudnym wyborem

Polecane posty

Gość Akkaccja

Z jednej strony otwierają się obecnie przed kobietami możliwości zarabiania i robienia kariery w stopniu coraz bardziej zbliżonym do mężczyzn, z której to nowej szansy kobiety korzystają bardziej ochoczo niż mężczyźni. Z drugiej jednak strony silne i samodzielne kobiety odstraszają mężczyzn. Natura bowiem, która nie ewoluuje tak szybko jak przemiany społeczne, powoduje, że mężczyźni czują się spełnieni, kiedy opiekują się słabszą od siebie kobietą a kobiety pragną, by nimi opiekował się i walczył w ich obronie silniejszy mężczyzna. Z tym ostatnim stwierdzeniem pewnie część z was się nie zgodzi. Zapytam więc, która z was oglądała film Zmierzch? Czy wielkiej popularności ten film, zwłaszcza wśród kobiet, nie zawdzięcza faktowi, że kobiety utożsamiają się z główną bohaterką, która jest słaba i całkowicie zdana na silniejszego, broniącego ją i oddanego jej mężczyznę? Czy nie marzenie i wyobrażenie o tym, że jest się na jej miejscu, jest tym co tak fascynuje dziewczyny w tym filmie? Pytanie co wybrać? Utratę czego ryzykować?

Gość niewierzacy_niepraktykujacy
zdecydowanie stawiam na kobiety przedsiebiorcze i zaradne, a nie na takie, ktore trzeba "prowadzic za raczke". takich facetow jest coraz wiecej,wiec to co piszesz autorko, nie jest prawda.

Gość black_swan
Mnie tam nikt nie chce, dlatego nie ma takich dylematów... a że nie traci się czegoś, czego się nie ma, dlatego zostaję przy karierze...

a jestes dziewczyna? moze ja bym Cie chcial, bo jestem facetem, tez stawiam na kariere i tez mnie nikt nie chce ;)

Gość Akkaccja
--->niewierzacy_niepraktykujacy Tak? Zgodzę, się że takich facetów jest coraz więcej tylko pokaż mi kobiety, które chciałyby ich prowadzić za rączkę. Przemiany, które powodują, że kobiety stają się coraz silniejsze a mężczyźni coraz słabsi (moim zdaniem po części właśnie dlatego, że nie mobilizuje ich już do działania możliwość opieki i walki o kobiety) prowadzą do nieszczęścia zarówno kobiet jak i mężczyzn...

Gość black_swan
Jestem dziewczyną,ale uwierz mi na słowo.... nie chciałbyś mnie....

wcale nie mowie, ze lubie czuc sie 'slabszy'. najlepiej to byc na rowni. wtedy sie ludzie wzajemnie motywuja

a czemu, black_swan?

Gość Akkaccja
To czym wyjaśnicie taką popularność filmu Zmierzch i jemu podobnych?

Gość no i juz sie pojawil
oferma ze swoim pronatalistycznym gadaniem😴

Gość black_swan
Wg mnie związek "na równi" nie ma racji bytu... bo facet instynktownie chce dominować nad kobietą... Nie chciałbyś mnie z kilku powodów, ale jeden główny poruszyłeś już w innym wątku na tym forum :P

Gość Akkaccja
--->offerma Wiesz co, jestem pod wrażeniem Twojego tekstu. Nota bene zaprzeczasz pisaniem takich tekstów swojemu nickowi:P Pogwałcasz go:D Przywołuję cię do porządku!!!:P To nie uchodzi ofermie:P Ale do rzeczy. Masz świętą rację. Muzułmanie, których jest w Europie coraz więcej w oficjalnych prognozach już za kilkadziesiąt lat mają stanowić większość populacji Europy a zarazem zdobędą oni wówczas decydujący głos. Niedługo potem przejmą zapewne całkowicie władzę pod każdym względem na tym kontynencie i wyprą "rdzenna" ludność. Widocznie tak ma być:)

Gość Akkaccja
I tak językami,których niedługo będzie się najbardziej opłacało znać, będzie ogólnie na świecie chiński a w Europie arabski:)

Gość same chciały to mają
jak posłucham takiej np. Gretkowskiej to odrazu przestaje przepuszczac w dzwiach kobiety, zaczynam je traktowac jak innych facetów. Tego chciały to niech mają... I zaczynam się zastanawiac nad definicja homoseksualizmu....czy homoseksualizmem nie jest przypadkiem uczucie jakim obdarza się innego osobnika o takich samych cechcach charakteru, sposobie zachoowania i tylko róznej budowie ciala....

Gość Akkaccja
--->same chciały to mają Czyli miłość mężczyzny do silnej samodzielnej kobiety jako homoseksualizm. Ciekawe ujęcie:)

Gość zalezy kogo rozumiec
pod pojeciem "prawdziwego faceta" - jesli chama bez ogłady i kultury to nic dziwnego, że coraz wiecej singielek:P

Gość oferma idź na jakies
forum dla wielodzietnych, tam na pewno znjadziesz zrozumienie :D

Gość black_swan
A ja zgadzam się z kazdym słowem pisanym przez ofermę i bardzo przyjemnie mi się go czyta!

Gość Akkaccja
-->black_swan & offerma Tan dan dadan tan dan dadan i ogłaszam was mężem i żoną:D Ofermo, możesz pocałować pannę młodą:)

Gość same chciały to mają
Własnie - może czas zrewidować pojecie homoseksualizmu. Czy seksualizm dotyczy tylko uczuć i pożądania dotyczącego fizjonomii, czy także sfery psychicznej, osobowości itp. Bo jesli pojecie seksualizmu jest szersze, to własnie homseksualizmem mozna nazwać uczucia jakimi dazą się osobnicy o bardzo podobnej kostrukcji psychicznej. I w tym przypadku lekko zniewieściały facet mający związek z tzw. nowoczesną kobietą jest w związku homoseksualnym, mimo, że fizycznie jest to zwiazek heteroseksualny. I odwrotnie związek, np. dwóch kobiet, z których jedna ma typowe męskie cechy psychiczne i typowej kobiety (potrzebującej opieki, zainteresowania, trochę bezradnej, a jednoczesnie bardzo cipłej i uczuciowej) - czy jest zwiazkiem ho,oseksualnym, czy też heteroseksualnym.

black_swan, jestes wierzaca? :P