Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chętnie pomogę...

Korepetycje online - niemiecki

Polecane posty

Gość Chętnie pomogę...

Oferuję darmowe korepetycje online z języka niemieckiego. Chętnie pomogę w tłumaczeniu tekstów z niemieckiego na polski i z polskiego na niemiecki. Mogę wytłumaczyć też zagadnienia gramatyczne, sprawdzić i poprawić wypracowanie itp. (zastrzegam tylko - pomagam ale nie odrabiam prac domowych) ;)

Gość Chętnie pomogę...
O tak... jak ja często to słyszę w Berlinie xD

Gość Chętnie pomogę...
Czyżby moja propozycja cierpiała na brak chętnych??? Sądzę, że ta propozycja jest dość ciekawa, gdyż za korepetycje (nawet online płaci się, a tutaj oferuje pomoc za darmo) .... założe się że w niedziele wieczorem będzie mnóstwo nowych tematów o treści (kto mi to przetłumaczy proszę bo potrzebuje pilnie na jutro do szkoły a nie umiem zrobić) jak zwykle z resztą ... ;p

Gość heheheh to ja piersza
Tacy już są polacy... nie umią docenić tego co mają ;) A mi przetłumaczysz, bo mam pr. domową przetłumaczyć to co niżej: 1.Wo kein Klager ist , ist auch kein Richter. 2.Wissen ist Macht. 3.Wie gewonnen, so zerronnen 4.Was du nicht willst, dass man dir tut, das fug auch keinen ander zu. dzia z góry p.s. fajny pomys z tymi korkami

Gość mozesz mi sprawdzic prace
pisemna;>???

Gość Chętnie pomogę...
Nie będę się wypowiadać o mentalności polaków, bo nie byłam w Polsce od hmmm 3 lat... A co do tłumaczenia: 1) Gdzie nie ma adwokata, tam nie ma też sędziego. 2) Wiedza to potęga/wiedza jest potęgą. 3) Łatwo przyszło, łatwo poszło. 4) Nie czyń drugiemu, co tobie nie jest miłe. Proszę ;)

Gość Chętnie pomogę...
Tak, mogę Ci sprawdzić pracę pisemną ;) nie ma problemu ...

Gość krkrkrkrka
szkoda,że nie z angielskiego,bo bym mogła w tym kierunku sie czegoś nauczyć...np.pogadać przez GG lub SKYPa

Gość Chętnie pomogę...
No niestety, angielski niestety nie wchodzi w grę ;(( bo nie znam zbyt dobrze tego języka (niemiecki, ewentualnie hiszpański i rosyjski)

a jak mam ci ja przeslac??? i na kiedy by mogla byc sprawdzona??? 6 stron liczy

Gość Chętnie pomogę...
Najlepiej wklej tutaj... albo skype... (ale wiem że w polsce niewielu ludzi ma skypea, a maila nie chce podawać w sieci, bo jak mi zaczną słać wiadomości to ;/)

ok wkleje tutaj ja

Gość aaagnie
Znasz jakies takie zwwroty stosowane w liscie formalnym i nieformalnym, albo takie, ze ciesze sie, ze napisałas, albo przepraszam, ze tak długo nie pisałam itd. ??

Gość Chętnie pomogę...
na dziś, ok. 20 postarałabym sie ją sprawdzić, bo za chwilke niestety wychodzę ale za jakieś 2,5 s wracam także sprawdzę ;))

albo nie, a nie mozesz zrobic sobie jakiegos tymczasowego maila?? no bo tutaj wklejac to za duzo, poza tym nie chce zeby ktos nieporzadany sobie korzystal z mojej pracy czy cos. albo podaj skype

to podaj mi login skype

Gość Chętnie pomogę...
Jeżeli chodzi o zwroty ... a) LIST FORMALNY 1. Jeśli nazwisko osoby, do której piszemy list jest nam znane: - Sehr geehrter Heer..., - Sehr geehrte Frau..., 2. Jeśli nazwisko osoby, do której piszemy list, nie jest nam znane: - Sehr geehrte Damen und Herren, Wstęp: - ich möchte Sie bitten,...- zwracam się do Państwa z prośbą - ich habe Anzeige in der Zeitung "Die Welt" gelesen und.... - Przeczytałam ogłoszenie w gazencie "...“ i.... - ich bin interessiert an einem Sommersprachkurs in Deutschland - jestem zainteresowana letnim kursem językowym w Niemczech - Ihre Agentur wurde mir mit von meinem Bekannten empfohlen. - Państwa oddział polecił mi znajomy. Zakończenie - Ich würde mich freuen bald von Ihnen zu hören. - Cieszyłbym się gdyby państwo napisali do mnie - Ich wäre Ihnen sehr dankbar, wenn Sie mir bald antworten würden. - Byłbym wdzięczny, jeśli by mi państwo odpowiedzieli - Ich bedanke mich im Voraus für Ihre Mühe. - Z góry dziękuję za Państwa trud. - Ich hoffe auf eine schnelle Lösung des Problems.. - Mam nadzieje na szybkie rozwiązanie mojego problemu - Ich möchte Sie herzlich um eine schnelle Antwort. - Bardzo proszę o szybką odpowiedź Zwrot grzecznościowy kończący list: - Mit freundlichen Grüßen (ciężko mi podać zwroty, jeśli nie wiem na jaki temat ma być taki list, ale powyższe zwroty są ok i mam nadzieje że się przydadzą) b) LIST PRYWATNY Zwrot do adresata Liebe Anna,- Kochana Anno, Lieber Peter,- Kochany Piotrze, Ihr Lieben, - Kochani Propozycje rozpoczęcia listu herzlichen Dank für deinen Brief. Ich habe mich darüber sehr gefreut. - Serdecznie dziękuję za Twój list. Bardzo mnie ucieszył. seid mir bitte nicht böse, weil ich so lange nicht geantwortet habe. - Proszę nie bądź zły/zła, że tak długo nie odpisywałem/ odpisywałam. dein Brief ist gestern bei mir angekommen. - Wczoraj otrzymałem/otrzymałam Twój list. Vielen Dank für deine Einladung. - Bardzo Ci dziękuję za zaproszenie. ich lade dich herzlich zur Party ein. - Zapraszam Cię serdecznie na przyjęcie. ich möchte gern wissen... - Chciałbym/chciałabym wiedzieć... ich habe eine grosse/kleine Bitte an dich. - Mam do Ciebie wielką/małą prośbę. ich muss dir schreiben, was ich letztens erlebte. - Muszę Tobie napisać, co ostatnio przeżyłem/przeżyłam. Zakończenie listu So, das war's für dieses Mal. - To byłoby tyle na dzisiaj. Nochmals vielen Dank für... - Jeszcze raz dziękuję za... Hoffentlich sehen wir uns bald wieder. - Mam nadzieję, że wkrótce znowusię zobaczymy. Lass mich nicht zu lange auf eine Antwort warten. - Nie pozwól czekać mi zbyt długo na odpowiedź. Mach's gut! - Powodzenia! Pozdrowienia dla innych Grüß Claudia ganz herzlich von mir. - Serdecznie pozdrów ode mnie Klaudię. Grüße auch deine Eltern von mir. - Pozdrów również ode mnie swoich rodziców. Pozdrowienia dla adresata viele liebe Grüße - mnóstwo serdecznych pozdrowień herzliche Grüße von... - serdeczne pozdrowienia od... mam nadzieje że coś wybierzesz ;)

Gość aaagnie
BArdzo dziekuje :) Bede zdawac mature z niemieckiego i boje sie, ze zawale. Takie zwroty na pewno mi sie przydadza. Jeszcze raz dziekuje :)

Gość Chętnie pomogę...
zwroty są na bank dobrze, skopiowałam te prostrze z materiałów z których uczyłam sie na mature ;))) mam nadzieje że się przydadzą ;))

hallo??

Gość Chętnie pomogę...
nie zawalisz ;) trzymam kciuki ;) A co do sprawdzania pracy... to pan/pani wybaczy, ale to nie ja się powinnam dostosować tylko pan/pani ;)

hallo, co z tym skypem??

no super, ale porponowalas tez skype, wiec nie mozesz go podac? nie chce tutaj wklejac mojej calej pracy. tez bys pewnie miala obiekcje.

Gość Chętnie pomogę...
oczywiście że bym miała,ale zastrzegałam że to "pomoc online" na kafeterii ... ewentualnie zaproponowałam skypea, ale w momencie gdy słyszę że a może załóż sobie pocztę tymczasowo ... ---> to ja mam się dostosowywać???

Gość MenOf
Za mało bierzesz. Możesz spokojnie zwiększyć zarobki. Ja korzystałem w tym celu z kursu który ci mogę polecić www.korepetytorpro.pl

Gość mika854

ja od 2 miesięcy uczę się z www.linguaboutique.pl i uważam, że naprawdę warto