Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to sie nie dzieje

Dziecko wylecialo na podloge

Polecane posty

http://www.tvn24.pl/-1,1630821,0,1,polozne-nie-wierzyly--ze-rodzi-dziecko-wypadlo,wiadomosc.html

Gość jaaaaaaaaaaaaa789
wklej dobrze

skopiuj i wlkej do paska, a potem usun spacje kafe tnie linki, to nie moje wina

Gość o moj Boze .......
.... to straszne!!!

Gość jhjjty
Normalka... Jak u mnie zaczął się poród i zadzwoniłam po karetk e to pani zapytała który to poród a jak powiedziałam że pierwszy to stwierdziła że i za tydzień mogę urodzić wiec ona nie będzie bez powodu karetki wysyłać. Po 4 tel do szpitala łaskawie wysłała ale i z groźbą że za bezpodstawne wezwanie karetki zapłacę. A w szpitalu to samo, skoro pierworódka to będe rodzić bóg wie ile. Usiadłam więc w poczekalni na podłogę i mówię że rodzę. W końcu przechodzacy anestezjolog się mną zainteresował a 5 minut później urodziłam.

Gość aswwwwwwdddcccvvvvv
Polska RSS Kanały RSS 21:59, 27.11.2009 /TVN24, tvn24.pl Zlekceważona w szpitalu. "Dziecko wyleciało na podłogę" DYREKTOR SZPITALA: TO NAGANNE. BĘDĄ KONSEKWENCJE TVN24 Położne ze szpitala w Chełmie niedaleko Lublina nie uwierzyły, że rozpoczęła się już akcja porodowa. Chwilę później pani Anna urodziła syna. - Nie zdążyłam się położyć. Wyleciały wody płodowe i dziecko. Noworodek wypadł na podłogę i uderzył główką o posadzkę. P.o. dyrektora placówki Mariusz Kowalczuk w rozmowie z tvn24.pl zapowiada: Zostaną wyciągnięte konsekwencje. Do pechowego porodu doszło dwa tygodnie temu. Chłopczyk szpital opuścił jednak dopiero we wtorek. Miał m.in. lokalny obrzęk mózgu i obustronne złamanie kości ciemieniowych. W 10-punktowej skali Apgar dostał tylko pięć. Najpierw formalności O całym zdarzeniu dziennikarce TVN24 opowiedziała matka P.o. dyrektora szpitala w rozmowie z tvn24.pl noworodka. Z domu do szpitala kobietę zawiozło pogotowie. Jak twierdzi, od jej przyjazdu na izbę przyjęć do przyjścia pielęgniarek minęło 12 minut. - Gdy przyszły, chciały najpierw wypełnić długą, niepotrzebną dokumentację - mówi pani Anna. - Następnie kazały mi się przebrać. Ledwo co, ale się przebrałam. One chciały mnie jeszcze badać, ale powiedziałam, że ja już rodzę. Już główka wychodziła. Wtedy jedna z pań stwierdziła, że "niech się martwią te na górze" - opowiada dalej. Nie zdążyła się położyć Szokujący film: poród na boisku Rodząca nastolatka na boisku piłkarskim otoczona przerażonymi i... czytaj więcej » Gdy przyszła położna pełniąca dyżur, poleciła ciężarnej położyć się na fotel. - Niestety nie zdążyłam. Podchodząc do fotela, wyleciały wody płodowe i dziecko - mówi wstrząśnięta kobieta. Dalej wydarzenia potoczyły się błyskawicznie. - Położna zaczęła owijać dziecko. Zaraz zleciały się inne pielęgniarki. Jedna z nich stwierdziła, że jestem nieodpowiedzialna i że źle mnie matka wychowała - dodaje młoda mama. Ordynator oddziału zdarzenie podsumował krótko, acz dosadnie. Według matki, "stwierdził, że dziecko miało szczęścia, bo skończyło się tylko na lekkich siniaczkach i że jestem stworzona do szybkich porodów". "To nie powinno mieć miejsca" Jak dowiedział się portal tvn24.pl w celu wyjaśnienia zdarzenia w szpitalu powołano specjalną komisję. - Zakończyła ona pracę. W poniedziałek raport będę miał u siebie na biurku - mówi nam p.o. dyrektora naczelnego szpitala w Chełmie Mariusz Kowalczuk. Kowalczuk już teraz zaznacza, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. - Czy to w chełmskim szpitalu czy w jakimkolwiek innym. Jest to naganne postępowanie - mówi ostro. Dyrektor zapewnia, że jeśli wina leżała po stronie szpitala, wobec poszczególnych osób na pewno zostaną wyciągnięte konsekwencje. - Lekarz czy ordynator może zostać nawet zawieszony - dodał. Sprawą zajęła się również prokuratura w Chełmie. Sprawdza, czy pracownicy szpitala - przez zaniedbanie - mogli narazić zdrowie i życie dziecka.

Gość kika_S
Bo z tym poloznym sie wydaje ze sa swiete krowy-- nie popatrz sie na mnie bo sie rozlece. Z mojego doswiadczenia wynika ze jak sie idzie do orodu i sie spotka na swojej drodze BABSZTYLI to nie wolno im pozwolic po sobie jezdzic tylko od razu (za przeproszeniem ) z buzia jak cos jest nie tak. Niech wiedza ze to nie ja jestem dla nich tylko one dla mnie.