Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olabogaaaaaaaaaaaaaaa

UMOWA ZLECENIE-WYNAGRODZENIE

Polecane posty

Gość olabogaaaaaaaaaaaaaaa

mam takie pytanie: otoz od 1 dnia listopada pracuje na umowe-zlecenie po 7 dniach otrzymalam ta umowe na ktorej jest napisane,ze do 3 dnia miesiaca zostanie wyplacone wynagrodzenie i dalej jest napisane tak,jakby to kierownik mial wyplacic,tyle tylko ze kierownik przeciez nie ma zadnej gotowki aby moc mi wyplacic 1200zl,nie wiem czy przelewaja na konto te pieniazki czy co? dostalam umowe wraz z rachunkiem gdzie napisane jest ile mi sie nalezy wynagrodzenia do kiedy ma byc wyplacone tj do 30.11 i ze trzeba sie na tym podpisac,nie mam kogo zapytac o to bo firma popieprzona,chodzi o sklep w galerii.... doradzcie,kierownik na urlopie

jezeli masz w umowie napisane, ze wyplata bedzie do 3go kazdego miesiaca, to nie masz sie co martwic, jeszcze kilka dnia maja na wyplacenie Ci wynagrodzenia. Ja kiedys pracowalam na umowe-zlecenie i na poczatku pieniadze zostaly mi wyplacone do reki wraz z kwitem potwierdzajacym ich wyplacenie, ktory musialam oczywscie podpisac, potem poprosili mnie o zalozenie rachunku bankowego (nie mialam jeszcze zadnego, bo bylam bardzo mloda:P) i nastepne wynagrodzenia szly juz na konto.

Gość gggggg...
Jeśli podałaś swój numer konta to na nie przeleją Ci wynagrodzenie.Jeśli natomiast nie podałaś numeru konta to pracodawca ma obowiązek wypłacić Ci do ręki w/w kwotę.A to czy kierownik ma tą kasę czy nie powinno Cię interesować.Skoro masz na umowie do kiedy powinnaś dostać wynagrodzenie to w tym dniu musisz je otrzymać,dopiero wtedy podpisz się na umowie że dostałaś. Ważne!!Nie podpisuj się jeśli nie otrzymasz wynagrodzenia!! Niektórzy pracodawcy wykorzystują naiwność pracowników,każą podpisać z obietnicą że pieniądze dostaną ale najpierw podpis bo cos tam coś tam...