Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merrauber

filmy przygodowe katastroficzne

Polecane posty

Gość merrauber

Czesc mam do was pytanie czy znacie filmy podobne do robinson cruzoe? lub inne dobr przygodowe i katastroficzne?

Gość tam uj łoj łoj ajuści
dramat katastroficzny: " ostatni worek cementu na budowie stadionu narodowego"

Z Tomem hanksem jest jakis taki podobny do Robinsona ale nie pamiętam tytułu.Z katastroficznych podobał mi się Pojutrze oraz Tragedia Posejdona ale nowa wersja

Gość merrauber
pojutrze ogladalam i bardzo mi sie podobal dzieki

SHERLOCK HOLMES 2009- REWELACJA!!! Kawał świetnego kina przygodowo-kryminalnego, jakiego w kinach już dawno nie było! Film od otwierającej go sceny aż do napisów końcowych trzyma niezwykle wysokie tempo, nie pozwalając widzowi przez dwie godziny seansu ani na moment poczuć się znużonym! Fabuła może i nie jest zbyt oryginalna, czy też zupełnie nieprzewidywalna, a jednak stanowi mocny punkt Sherlocka Holmesa. Guy Ritche tak manipuluje poszczególnymi wątkami fabularnymi, iż widz czuje się, jakby czytał dobrą powieść i wraz z kolejnymi kartami odkrywał co raz to nowe szczegóły spisku. Nowe wcielenie najsłynniejszego detektywa świata nie było by choć w połowie dziełem tak dobrym jak jest, gdyby nie cudowny, lekki, komiksowy klimat doprawiony szczyptą humoru, oraz nietypowe, acz genialne wykreowanie na nowo postaci Sherlocka! Na osobne peany zasługuje gra aktorska Roberta Downey'a Jr. oraz Jude'a Law, którzy w genialny sposób tchnęli życie w groteskowe postaci głównego bohatera oraz jego przyjaciela i pomocnika dr. Watsona, przez co widz nie ma najmniejszych problemów z zaadaptowaniem tej "wersji" wydawało by się znanych bohaterów. Całość dopełnia świetna muzyka Hansa Zimmera, która idealnie podkreśla otoczkę towarzyszącą filmowi i nadaje jej ostateczne szlify.

Gość gość
Bez dwóch zdań polecam film Draczny Wypadek na youtube jest