Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Je3bak

Wigilia Firmowa. Nie wiem jak się ubrać????POmocy

Polecane posty

Gość Je3bak

Witam wszystkich. Wielkimi krokami zbliżają się święta, a co za tym idzie róźnego rodzaju imprezy związane z tym świętem. Pracuje w firmie, która jak co roku organizuje dla swoich pracowników tego typu impreze. Jest to pierwsza dla mnie tego typu wigilia , i chciał bym wypaść na niej jak najlepiej. I tu moje pytanie, nie wiem jak się na nią ubrać. Pracuje jako przedctawiciel handlowy więc wygląd w mojej pracy się liczy. W mojej gupie przedział wiekowy to 23- 35 lat. Impreze mamy mieć dwudniową w hotelu. I nie wiem czy mam iść ubrany jak co dzień do pracy, czyli koszula, jeansy jakieś pantofle, czy wypadało by iść w garniturze;((czego nienawidze)Wszelkie rady mile widziane.:)

Gość Agentka2009
:)przechodziłam wigilie firmowe. jesli jesteś przedstawicielem to obowiązuje strój biznesowy,elegancki.

Gość Agentka2009
ale wiesz co...najlepiej zapytaj się koleżanek ktore pracują dłużej.na pewno ci powiedzą,bo były pewnie na nie jednej takiej wigilii.:)

a ostatnio prezes przyszedł na wigilie w golfie i w marynarce i tez sie wszyscy pochlali i na ryjce poupadali:)

PPost wyżej ktoś za mnie się podszył, nie wiem w jakim celu ale dobra, zacznijmy od tego że na wigiii są sami przedctawiciele z regionu a konkretnie 20osob, do tego dochodzi szef. Myślałem o garniturze ale stwierdziłem że jest to dośc wyrykowne więc wymyśliłem sobie że ubiore simne jeansy coś z mody reserved, domasowane ale nie obcisłe do tego koszule na stojce, i na to czarny sweter.

A pozatym chyba można ubrać się elegancko nie ubierając garnituru??? Prawda???;p

Może macie jakieś własne doświadczenia jak u was zazwyczaj jesteście ubrani na tego typu imprezie..

Gość bajubajka
Ubierz się tak jak do pracy czyli schludnie. Po co ubierać cały garnitur, taka impreza to nie jest stypa.;p

Gość szmanka87878
U nas takiego problemu nie ma bo nie mamy wigili. Szefu szkoda kasy najwidoczniej:P A co do stroju to skromnie ale schludnie...

Gość gość
Ja ubieram się elegancko, ale to dlatego bo wigilia firmowa jest w restauracji Rozdroże.

Bez paniki! :) Wszystko zależy od tego gdzie jest organizowana czy w firmie - sala konferencyjna, pubie, kawiarni czy eleganckiej restauracji. W sumie gdzie by nie była biała, klasyczna koszula będzie pasowała do każdego miejsca :) Ja w tamtym tygodniu byłam na wigilii i wcześniej kupiłam sobie tą białą koszulę Misty - http://www.diversesystem.com/kolekcja-damska/koszule.html#1, zestawiłam ją z rozkloszowaną granatową spódnicą i zwykłymi czarnymi botkami na słupku :) Do tego fajna duża bransoletka i gotowe :). Naprawdę nie trzeba wiele :)

Gość gość
zalezy w jakim miejscu wigilia firmowa ma się odbyć. Najlepiej postawić na stonowaną elegancję, nie ma sensu przesadnie się stroić;) Ja ubiegłoroczną wigilę frmowa miałam w http://www.palacykotrebusy.pl/ impreza była bardzo przyjemna, panowie przyszli w marynarkach a dziewczyny własciwie wszytskie wyglądały dośc skromnie

Gość gość
Zgadzam się, że klasyka jest najlepsza, jakaś sukienka, albo spódnica z koszulą. No i nieśmiertelne obcasy. U nas po pracy jest po prostu wyjście na obiad do Rozdroża, mamy czas żeby się przebrać, więc nie ma tak, że od razu po pracy biegniemy.