Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karlikowa

wlosy, wlosy prostowane

Polecane posty

hej:) mam pytanie. jak dbacie o wlosy prostowane? stosujecie jakies specjalne preparaty? mam tez pytanie co do maseczki wax, uzylam jej wczoraj pierwszy raz, tylko mialam problem, mam ją nalozyc bezposrednio po spłukaniu, na wlosy mokre, czy tez na wlosy wilgotne ('odciśniete z wody)? bardzo was prosze o odpowiedz..:):)

ja co prawda nie mam włosów trwale prostowanych(męczę je prostownicą) po umyciu maska wax lub inna na wlosy oscisnięte z wody,czepek foliowy lub reklamówka sklepowa i na to ręcznik,wytrzymuję tak z 15 min,po spłukaniu odżywka w sparayu,szuszenie,mleczko loreal do prostowania(przed użyciem prostownicy)lub płynny jedwab po prostowaniu(ale już bez mleczka przed) amen ;)

mam jeszcze takowe pytanie:) czy wlosy zniszczone prostowaniem da sie jeszcze naprawic bez uzycia nozyczek?;/

Gość
Tak oryginalny jedwab CHI farouk kosztuje grosze na allegro,czyni cuda.Ja jeszcze używam Szamponu i odżywki gliss kurr fioletowy Asia Straight,uzależniłam się od niego jak wyprostuję włosy to są cudnie miękkie, nie puszą się i są bardzo lśniące.Wax nie stosowałam muszę wypróbować :)

dzięki za odp:) wax jest swietny, musisz wyprobowac, ale pamietaj zeby nie zniechecac sie po jednym czy dwoch myciach jesli nie bedzie efektu:)

Ja moge wszystkim polecić taki preparat L'oreal Studio Hot Liss! Fajnie wygładza włosy i nie trzeba już tak mocno prostować! Oprócz tego trzeba stosować się to zasad ktore sa tutaj http://supersluby.pl/index/artykuly/category_id/2/item/124 , nie chce mi się ich wszystkich przepisywać ;p Pamiętajcie też ze dobra prostownica to podstawa, bez niej zaden kosmetyk ani fryzjer nie pomoże.