Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest mi smutno...

dziwne zachowanie mojej rodzinki...

Polecane posty

Gość jest mi smutno...

Nie przypominam sobie zebym dostała od nich jakiś sensowny prezent... Przykład? gwiazdka - pół dnia biegałam po sklepach w poszukiwaniu prezentu dla mojej rok młodszej kuzynki. Kupiłam jej bluzke i biżuterię. Moja mama słodycze a ojciec dał jej 100 zł - czyli prezent całkiem spory. Co ja dostałam? jakaś teczke która wyglądała jak segregator z firmy. Nawet nie było to zapakowane w papier. Moj brat dostał szalik, ktory wygladał jak zwykła szmatka z frędzelkami. Inny przykład: moja 18... przyszli na impreze rodzinną i w drzwiach stwierdzili, ze zapomnieli zabrac prezentu z domu. Mowie ok, nic sie nie stało. Spotkaliśmy sie kilka tygodni później. Po pierwsze musialam przypomniec o tym prezencie, bo zapomniala... dostalam plastikowe kolczyki, ktore wygladaly jak z gazety... tandetne kolczyki jak dla małego dziecka - nosze srebro i ona dobrze o tym wie. Kolejny - moje 20 urodziny - przyszli dosłownie bez niczego, nawet kwiatka czy czekolady. Tak sie składa ze w dzien urodzin tez byli na chwile i ciotka stwierdziła, ze prezent dostane jak sie spotkamy. Przyszli z bolsem i sokiem - nie dla mnie. Dodam, ze my zawsze kupujemy jej cos na urodziny, imieniny, swieta itp. Oni sa bardzo bogaci, kuzynka jest jedynaczka, w szafie pochowane nowe ciuchy z metkami, wie co lubię, jaki mam gust a mimo to woli dac segregator czy majtki z przeceny niz 20 zl zebym sama sobie cos kupiła. Nie chodzi mi o drogie prezenty a o sam fakt. Ja latam po miescie i szukam dla niej wystrzałowych ciuchów a sama dostaje majtki - i to jeszcze rozmiar za duze... wystarczyłby kwiatek, ulubiona czekolada... jest mi głupio i przykro, ze dla mnie (nie mam tyle kasy co ona) ur i to jeszcze 18 czy 20 to szczegolny dzien i staram sie jej sprawic przyjemnosc a ona i jej rodzinka maja to w dupie...

Gość to po co sie tak starasz
tez kupuj jej szajs i tandete

zamiast się przejmować zacznij robić tak samo....czasem zapomnij o prezencie...innym razem kup jakiś drobiazg typu świeczka, balsam do ciała ;)...

Gość ja bym nawet nie przychodziła
do nich na urodziny olałabym sprawe

Gość jest mi smutno...
tak zrobilam... po tym wielkim prezencie gwiazdkowym dostala chyba tylko 50 zl na urodziny... poźniej nie zaprosiła mnie na urodziny - bo byla za granicą i teraz podobno ja prezentu nie dostałam, bo wtedy tez jej nie dałam... :\ no rece mi opadają... Jej rodzice zarabiaja ponad 10 tys miesiecznie, ona co chwile cos dostaje, co roku jezdza na wczasy za granicę a nie maja 20 zl na kwiatka czy jakas bluzke... bylo mi wczoraj tak cholernie głupio - bo kilka os słyszało jak mowiła, ze skoro ona nie dostala to ja tez nie dostane... ale gdyby ona dostala super prezent na ur to ja i tak dostalabym gacie albo czekolade... eh...

Gość to nie jest warte zdrowia
daj spokój z rodzinką się wychodzi na zdjęciu a najlepiej stać zz samego skraju bo i odciąć od zdjęcia siebie łatwiej;) to nie są prawdziwe problemy ;) masz fajnego faceta a jak nie to prędzej go sobie znajdziesz niż twoja jebnięta kuzynka

Gość mhku
najlepiej nie idz do niej na urodziny, a jak spyta dlaczego, to powiedz, sory, ale zapomniałam !

Gość jest mi smutno...
wiem, ze nie ma sensu sie denerwowac ale wiadomo ze jest przykro gdy ktos przychodzi na imieniny i nawet kwiatka nie kupi :( ja sobie tego nie wyobrazam... najlepsze jest to, ze dostalam prezent od kumpeli z uczelni ktora znam miesiac... a oni nic... dzieki za wsparcie - juz mi matka tak nagadala (sama jest zla) ze naprawde zaczynam ich olewac :)

Nie musisz przyjaźnić się z kuzynką i nie musisz jej zapraszać. Zapraszaj ludzi, których lubisz i którzy są dla Ciebie mili i nie olewają Cię.:)

Gość yooo
a ja zauważyłam,że bogaci ludzie są niesamowicie skąpi jeżeli chodzi o prezenty dla kogoś,nawet małe upominki grzecznościowe.Zupełny brak wyczucia i taktu-tak oceniam Twoją rodzinę.I bardzo dobrze,nic im nie kupuj,bo aż szkoda mi się Ciebie zrobiło

Gość lililalaaaaaaa
E tam ja mam kase i bardzo lubie robic prezenty Rodzina to fajna sprawa Kuzyce zawsze daje jakies fajne ciuchy albo dobre perfumy

Gość Podzielam zdanie yoo
daj sobie spokoj z prezentami,nie warto dla tego typu ludzi starac sie aby zrobic im przyjemnosc.Znasz powiedzenie"Nie rzucaj perel przed wieprze"

Gość racja racja rodzinka
jak oni tak się zachowuja w drobnych sprawach to niedajboże jakbys potrzebowała pomocy od nich ...pewnie by jeszcze ci dokopali