Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kornelia87

Pomocy! plamienie po i w trakcie stosunku

Polecane posty

Gość Kornelia87

Witam, Przy ostatniej wizycie u ginekologa, wykrył on u mnie nadżerkę i przypisał mi Gynlagin ( 10 tabletek) i powiedział, że mam przyjść za rok do kontroli i się nie przejmować. Wykonał mi także cytologię, i wynik wyszedł, że mam grupę II. Tyle to by było na temat leczenia mojej nadżerki przez ginekologa. Tabletki, które mi przypisał wzięłam zgodnie z zaleceniami. Jednak mam teraz pewien problem, mianowicie zauważyłam ostatnio, że po stosunkach i w trakcie mam plamienia. Krew jest ciemno-brązowa i czasami występują „skrzepy”. Trwa to 2-3 dni, towarzyszą mi przy tym bóle podbrzusza. Od niedawna także zaczęłam brać moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne YAZ. Jestem w trakcie brania 23 tabletki z pierwszego blistra. Zapomniałam wspomnieć, że mam 22 lata. Bardzo się boje, bo nie wiem czy to skutek uboczny brania tabletek antykoncepcyjnych czy też wynik nadżerki, a może jest też inny tego powód. Chce się udać do ginekologa, niestety jest on teraz na urlopie i nie wiem co mam robić. Może powinnam zmienić lekarza? Czy któraś z was miała podobny problem? Pozdrawiam

Gość Ale temat o jeju

Gość nadżerka
idz do gina i zrób z tym pożadek..ja mialam zamrożoną i teraz już nie krwawie..

Gość ghjkl
mam ten sam problem.Do gina chodze 2 razy w roku i to prywatnie,miałam nadzerke już wymrażana a krwawienia w dalszym ciagu wystepuja.Lekarz sam nie wie co to jest,mówi że może po pigułkach że niby wpływaja na śluzówke,tylko że ja przed pigułkami też tak miałam

Gość Kornelia87
No sama już nie wiem co mam robić. Umówiłam się na wizytę do innego ginekologa ale dopiero na 19.12 :( Nie zauważyłam abym wcześniej przed tab.anty miała takie plamienia. Ale może to tylko zbieg okoliczności. A na czym polega to wymrażanie i ile kosztuje taki zabieg? dodam ze nigdy nie rodziłam a słyszałam, że takie zabiegi typu wymrażanie czy wypalanie zaleca się kobietą, które już rodziły.

Gość gwiazdaaaaaa
mam prawie taki sam problem, ale boje sie iść do lekarza. Czy moge temu jakos zapobiec sama??? nie mam stwierdzonej nadzerki. POMOCY

Gość pelusia
dziewuchy zmiatajcie do ginekologow i to juz!!! Nie ma na co czekac... w domu sama to sobie mozesz podleczyc katar... Kornelia 87 proponuje zmiane ginekologa. I czemu ten termin taki odlegly?? 19.12?? gwiazdaaaa a ty czym predzej lec do lekarza... takie rzeczy to nie przelewka

Gość ghjkl
wymrażanie nic a nic nie bolia ile kosztuje dokładnie nie pamietam ale chyba tak ok 200 zł płacilam

Gość Kornelia87
Termin taki odległy bo ponoć to dobry ginekolog no i tyle kobiet jest chętnych i nie ma miejsc... :( Do tego czasu nie wiem co mam robic... i co myslec... jak czytam te wszystkie fora to juz w ogóle głupieję...

Gość Kornelia87
a takie zamrażanie gdzie się robi? i do kogo mam sie zglosic? prywatnie do ginekologa i tam u niego w gabinecie taki zabieg bede miala robiony czy gdzie? w szpitalu?

Gość pani ginekolog
do anouk86 co ty za bzdury piszesz, że nie można sobie pozwolić na wypalanie???? wręcz przeciwnie!!! przy zamrażaniu głowica ma kształt ósemki, więc nie można tak dokładnie pozbyć się nadżerki jak w przypadku wypalania!!! nie wprowadzaj w błąd jak się nie znasz! do autorki topiku - lekarze są przeciwni pozbywaniu się nadżerki przed pierwszym porodem ale tylko w przypadku, kiedy jest ona minimalna. idź na zabieg prywatnie - ze znieczuleniem koszt ok 120 - 150 zł

Gość Kornelia87
A mam pytanie jeszcze jedno czy jezeli ginekolog zalecil mi tylko te tabletki gynlagin i nic wiecej czy moze to oznaczac jakas mala nadzerke, ktora nie wymagala poddaniu jej zabiegowi czy raczej to brak kompetencji lekarza? Teoretycznie nadzerka w czasach obecnych to przypadlosc wiekszosci kobiet wiec sadze, ze jakieś doswiadczenie w leczeniu tego typu schorzen mial... W sumie bym się tak nie martwila no ale wsytąpilo to plamienie po stosunku... i dlatego teraz nie widzialam co robic i jaki byl tego powod. Tak czy inaczej pojde do innego ginekologa. a tym czasem musze poczekac...