Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sagazyga

tylko owoce i warzywa kto się przyłączy?? weganizm

Polecane posty

Witam bardzo serdecznie, od dzisiaj jestem na diecie owocowo-warzywnej. Od trzech lat jestem wegetarianką i chciałabym (na jakiś czas) zrezygnować z różnego rodzaju serów, makaronów, dań mącznych, pieczywa itp. Chciałabym oprzeć się w większości o warzywa surowe. Jeśli ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tego typu diecie bądź ma ochotę spróbować to zapraszam do dyskusji. Wymieńmy się przepisami, dobrymi radami, obalmy mity lub po porstu pogadajmy o wszystkim, pomóżmy sobie w trudnych chwilach "pokusy" pozdrawiam serdecznie i zapraszam SAGAZYGA

Gość sttztztzz
sorry ale taka dieta bez sensu jest

Gość g ł o d o m o r
moze dlatego ze nie dostarcza wszystkich potrzebnych organizmowi wartosci odzywczycH???

Słuchajcie, widzę, że nie do końca się zrozumieliśmy. Jestem wegetarianką od trzech lat wiem jak mam się odżywiać, wiem co i czym powinnam zastępować. Chce poznać ludzi którzy żyją w zgodzie z regułami wege. POczątki zawsze są trudne ale w grupie raźniej dlatego pozwoliłam sobie na zamieszczenie takiego tematu na tym forum.

Gość martulka1803
ja się przyłączam. Mam zamiar wytrwać do wigili :0

Gość magnolia mala
jestem ewgetarianka od 10 lat

Gość miechooooooooooooooooooooooooo
Mieso jest najlepsze, duzo tłuszczu, wegli i litry coli tylka takim sposobem poczujesz, ze zyjes moja droga

witajcie dziewczyny:) też mam zamiar stosować taką dietę oczyszczającą, na razie przez najblizsze 2 tyg. zobaczę jak mój organizm będzie reagować. sagazyga też jestem wegetarianką. piszę juz na innym topiku ale będę zaglądać do Was bo dobrze jest się wzajemnie mobilizować i doradzać sobie:)

Gość allalallala
A będziesz jeść orzechy?

Tak, będę jadła orzechy ale w niewielkich ilościach. karina_28 Od ilu lat jesteś wegetarianką?? Ja chciałabym wytrzymać na weganiźmie do końca roku. Odwiedzaj Nas jak najczęściej:) zapraszam

ja orzechów jeść nie będę. sagazyga tak samo jak i ty, od 3 lat:) ja dietę warzywno-owocową chcę stosować, żeby schudnąć i oczyścić organizm. bez serów bym nie dała rady na dłuższą metę:D dziękuję za zaproszenie na topik :)

Gość ja rozumiem idee
wegetarianiuzmu i weganizmu - ale tylko w polaczeniu z cala filozofia zycia z tym zwiazana, z zasadami, z podstawowym powodem dla ktorego ludzie sie na to decyduja: cierpienie zwierzat. W innym przypadku to pozoranctwo ;) Robienie czegos "modnego" na pokaz ;)

Ja rozumiem idee może idee rozumiesz ale nie rozumiesz mojego podejścia do sprawy, nie jestem wegetarianką dlatego, że szkoda mi zwierzątek itp. Nie jem mięsa bo mi ono szkodzi a ryby przestały mi smakować więc po co się męczyć?? Dla mnie rezygnacja z mięsa była ciężkim wyzwaniem udało mi się i jestem z tego zadowolona. O i tyle właśnie mam Ci do powiedzenia karina_28 to ja też zrezygnuję z orzechów a co:) będziesz jadła tylko surowe warzywa i owoce czy jakoś urozmaicisz posiłki??