Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez auta mi dobrze

brak samochodu z własnego wyboru-ma ktoś tak?

Polecane posty

Gość bez auta mi dobrze

ludzie mi się dziwią jak mogę nie mieć samochodu (na taki za ok.15-20ty. mogłabym sobie pozwolić), nie pojmują, zę mieszkam w wielkim mieście gdzie wszędzie mam blisko i nie widzę takiej potrzeby a do tego przerażają mnie opłaty związane z autem-te wszystkie opłaty, tankowanie, bóg wie co jeszcze. wolę tę kasę spożytkować inaczej. są tu osoby które tak jak ja nie mają samochodu bo nie chcą>? Ci dziś wszyscy są tak zmotoryzowani że moje podejście to jakieś kuriozum?

szczerze to ja nie kupił bym samochodu jeśli bym niem nie miał gdzie jeździć bo po co ma stać w garażu i mam marnować kasę na ubezpieczenie

Gość mężczyzna prosty do bólu
Zaoszczędzone pieniądze możesz przeznaczyć na rozrywkę czy jakieś drobiazgi typu kosmetyki czy dodatkowe ubrana to nic złego. Przecież wożenie dupy i stanie w korkach to nie obowiązek .

Gość bez auta mi dobrze
Levviatan dokładnie! mój facet mnie przekonuje, zę to po to byśmy mogli wyjechać normalnie na wakacje i się nie tłuc pociągami. ok-to byłoby wygodniejsze, ale dla wygody 1 w roku mam cały rok ładować w tę maszynę?:O dla mnie to się mija z celem a szpanu nie zamierzam robić, ze mam i mnie stać bo to dziecinada

Gość ja tak mam... dojeżdzam czasem
autobusem, bo mam idealnie i szybko wszędzie. Do katowic busem jadę szybciej niż autem. Tzn, ja mam samochód, prezent ślubny, ale poprostu go nie używam i chętnie bym się go pozbyła. Też się wszyscy dziwią.

Gość bez auta mi dobrze
mężczyzno ja też tak uważam, ale ludzie patrzą na mnie jak na inwalidkę no bo jak to w XXI wieku bez auta? nawet prawka nie mam...to już w ogóle dla innych nie pojęte. dla mojego faceta tez. a ja po prostu nie mam takiej potrzeby. moi rodzice też nigdy nie mieli auta i jakoś przeżyliśmy:)

Gość tez nie mam auta i mi dobrze
mam kumpla, ktory zaraz po zdaniu prawka kupil sobie jakies tanie auto i od 4 lat wszedzie jezdzi tylko autem. nie raz nie chce mu sie isc na nogach do biedronki to jedzie samochodem :O od tamtej pory przytyl 20 kg, zrobil sie leniwy, ociezaly, nic mu sie nie chce, a jak idziemy cala paczka na piwo, to oczywiscie on nie pije, bo prowadzi :O dobrze, ze nie mam auta :D

Gość mężczyzna prosty do bólu
Czasem samochód się przydaje , np jeśli mamy przywieźć meble czy zawieźć mamę do szpitala. Ale mamy do zapłacenia OC i AC to już nie jest mało , dodatkowo przegląd , paliwo a w paliwie podatki , akcyza , vat. Opłacanie parkingu .

Gość w wielkim miescie się da
No jak mieszkasz w dużym mieście, gdzie jest sporo tramwajów, autobusów to się da przeżyć bez auta. Ale w mniejszym mieście sobie nie wyobrażam być uzależniona od kilku autobusów na dzień, do tego często trzeba przejść dosyć na przystanek. A jak się człowiekowi śpieszy to nie uśmiecha mi się to. Poza tym bardzo lubię jazdę za kółkiem i lubię patrzeć na swojego faceta jak prowadzi.

Gość bez auta mi dobrze
no w małym mieście to inaczej, ale w dużym? też zauważyłąm, zę ludzie którzy mają auta są bardziej leniwi, wszędzie by wozili tyłki-nawet jak mają 200 metrów do celu:O

Gość hohohohohohooh fff
ja mieszkam w Paryzu, probowalam samochodu, ale niestety w korkach szlak mnie trafial, sprzedalam w cholere, teraz mam skuter na pogodnedni, a w wiekszosci i tak biore metro, bo szybciej. Jedyne co mi przeszkadza to ze jak chce polazicpo Ikea to musze sie pociagiem tluc 20 km :)