Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina898989

Gulka pod pachą

Polecane posty

Gość malina898989

Witam. Piszę tutaj pierwszy raz, ale mam takie pytanie do Was. Chodzi mi o to, że mam pod pachą taką twardą gulkę, jest dość duża i generalnie nie boli, czasem jedynie jakby od jej stronę czuje takie kłucie w stronę serca, czy bardziej może piersi. Mam już ją od kilku lat (obecnie mam 20), jednak nie byłam z tym u lekarza, ale zastanawiam się czy nie udać się do niego, tyle się teraz mówi o nowotworach. Jak myslicie, co to może być?? bardzo była bym wdzięczna za Wasze wypowiedzi. pozdrawiam

Gość tłuszczak albo powiekszony
węzeł i to i to lekarze bagatelizuja, i dopiero jak są objawy choroby to sie za to zabierają ja mam też pod pachą i ciągle słyszę , ze to nic nie jest

Gość mamucka
nie można bagatelizowac jakiegokolwiek guzka,nie ważne czy boli czy nie.Nie chce Cie straszyc wręcz przeciwnie,ale myśle,że powinnaś pójsć do lekarza i zdiagnozować

Lekarz musi to obejrzeć. A ja na Twoim miejscu przede wszystkim wyrzuciłabym wszystkie dezodoranty, które posiadasz w domu. W 80% to one są przyczyną różnych poważnych problemów z węzłami chłonnymi. Dezodoranty, które są na polskim rynku hamują wydzielanie się potu poprzez zatykanie porów, co jest nie wskazane dla naszego organizmu. Jedyny najzdrowszy dezodorant to sprzedaje jedynie firma Forever. To co mogę jeszcze doradzić, zmień pastę do zębów, poszukaj bez fluoru. Fluor dla wyjaśnienia wpływa nie korzystnie na pracę tarczycy, a przez to na cały układ hormonalny. \

Gość malina898989
Właśnie zabieram się wybrać, najgorzej jak mnie odeśle z przysłowiowym kwitkiem, jak mówicie, czasem bagatelizują i to dość poważne sprawy, byle szybciej. ALe nie wiem czemu właśnie zaczełam się tym czymś martwić, może to po prostu urojenia jakieś... możliwe, żeby węzeł był tak ciągle powiększony?? zapomniałam jeszcze chyba wcześniej dodać, ze jak to się dotyka, to się ta gulka w sumie przemieszcza jakby... oczywiście później wraca do swojego wyjsciowego...

Gość Mirabelllla.
Jeśli lekarz oleje sprawę, to może zrób sobie USG na własną rękę (prywatnie).