Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie chcę być gwiazdą

do nastolatki, która chce zostać gwiazdą!

Polecane posty

Witam Cię nastolatko. O tym, że to nie prowokacja przekonałam się, bo jestes uparta, odpowiadasz na głupie posty, założyłaś 2 topiki minimum, żeby uzyskać odpowiedź i gdybyś była moim dzieckiem, to chciałabym, żeby ktoś udzielił Ci mądrej odpowiedzi. Na pewno trochę nakłamałaś w topikach, ale to świadczy o tym, że zależy Ci na odpowiedzi na Twoje pytanie. Jedno jet pewne i niektóre mamy dobrze Ci radziły: UCZ SIĘ! Bo nauka to potęgi klucz

Nadal uczęszczaj na kółko teatralne, to przydatne doświadczenie. pisałaś, że nie jesteś szczupła. Wioletta Arlak również nie, a gra w teatrze i w niektórych serialach. Nie wyobrażam sobie dzień dobry tvn bez Doroty Wellman, bo jest najlepszą prowadzącą. Ale jesli zaszłaby potrzeba żebyś schudła to udaj się najpierw do lekarza pierwszego kontaktu/dietetyka na konsultację. Nie podejmuj samodzielnie kroków o odchudzaniu! Gdybyś jednak chciała schudnąć na własną rękę to zacznij uprawiać jakiś sport, zamień białe pieczywo na ciemne, nie jedz słodyczy, herbatę słodź miodem i nie jjedz ziemniaków na obiad (za to mięso i sałatki/surówki obowiązkowo). Jedz minimum 5 posiłków dziennie, w tym raz dziennie owoce (grapefruit jest zdrowy, dostarcza witamin i pomaga spalać tkankę tłuszczową). Nie głodź się!!!

Sałatki bez majonezu oczywiście - jest bardzo kaloryczny!!! Tańsze i smaczniejsze są sosy sałatkowe na bazie wody i oleju, np. knorra. Przepis na moją ulubioną sałatkę z sosem włoskim: - mozarella (opakowanie, najlepsza z lidla-małe kulki) - pokroić - sałata lodowa (na opakownie mozarelli pół sałaty) - pomidory koktajlowe 250 gram (normalne ta sama waga-kroić drobniej:) ) -rzodkiewka pęczek - sos sałatkowy włoski (3 łyżki wody + 3 łyżki oleju) Mozarella niby trochę kaloryczna, ale bez przeady, z kroiego mleka, zdrowa, pyszna

Gdzie można zastąpić makaron ryżem, należy to robić. Np. pomidorowa z ryżem, sos mięsny z ryżem bądź z kaszą. Pij wodę niegazowaną, herbatę zieloną, czerwoną, miętową (zwykłą czasami też). Unikaj kawy, alkoholu, napojów gazowanych. Soki wskazane, najlepiej rób samodzielnie, z jabłek, marchewki, grapefruita, cytryny, pomarańczy, winogron itp. Tyle o zywieniu.

Poszukaj w google castingów w Twoim mieście. Jeśli takich nie ma idź do jakiegokolwiek teatru w Twoim mieście i poproś o rozmowę właściciela/reżysera/scenarzytę, czy aby nie potrzebują osoby o Twoim profilu osobowościowym (dodaj, że grasz w kółku teatralnym i chcesz być aktorką). Naucz się profesjonalnego słownictwa, wyrażaj się kulturalnie, poczytaj słownik wyrazów bliskoznacznych, żeby mież bogaty zasób słownictwa, ćwicz pamięć abyś nie zawiodła, jeśli ktoś da Ci szansę. Czytaj dużo książek - to pomaga. Ćwicz dykcję, musisz wyrażać się "profesjonalnie". Ubieraj się czysto, z klasą, niekoniecznie modnie, ale zawsze w dopasowane ubrania, które wyglądają na Tobie atrakcyjnie (poproś mamę/koleżankę/nauczyciela o radę).

No i najważniejsze...jeśli Cię na to nie stać to znajdź pracę dorywczą. Roznoś ulotki, rozklejaj plakaty, pracuj w drukarni albo zapisz się do agencji modelek. Stój na promocjach (to też promocja własnej osoby i pożyteczne doświadczenie!!!) najwięcej castingów jest w warszawie (tego chyba nie musiałam pisać). dobrze byłoby czasami tam pojechać. Castingi znajdziesz w wysukiwarce google. Bierz udział w konkursach (wszelakich bezpłatnych) Teraz w tvn mozna przesyłac swoje zdjęcia w modnych ciuchach i dodatkach. Wejdź na stronę, bo dostęp do internetu masz. Często os organizuje Twój styl, dziewczyna, cosmopolitan, jakieś bravo girl i inne kobiece i dziewczęce p-isma. Szukaj, wysyłaj, bierz udział, wygrywaj!!!!!!! Powodzenia dziewczyno, więcej pomysłów dzisiaj nie mam! pozdrawiam

Gość o to tak kwiatek
bardzo bardzo dziekuje :) wiedzialam ze jest chociaz jedna osoba ktora udzieli mi tak dobranej odpowiedzi :) postaram sie chodz do warszawy nie moge jezdzic z byt czesto po piersze to pieniadze a po drugie szkola wlasnie przszlam na diete od dzisiaj i rozgladam sie za praca :) jestem pani bardzo wdzeiczna oraz wyslalam pare meili tu i tam :D

Gość o to tak kwiatek
a moglaby by mi pani przeslac na e-mail thalia014@wp.pl adres pod ktory mozna te fotki do tvn przysylac? bo nie moge znalesc