Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siwaaa

Jak schudnąć skutecznie

Polecane posty

Gość Siwaaa

Witam! Mam pewien problem. Chciała bym zrzucić parę kilogramów. Wiem ze do teg jest potrzebna odpowiednia ilość ruchu a do tego trzeba jeść w tym samym czasie mniej więcej. Lecz pracuje na trzy zmiany i nie mam takiej możliwości. Mogły byście mi doradzić coś skutecznego, bez żadnych skutków ubocznych ani bez efektu jojo? Jakieś tabletki najlepiej bo diety nie mam jak stosować, nie moge jeść w regularnych godzinach a to wszystko przez prace. Na dodatek mam pracę sidzącą więc nie mogę pozwolić sobie na ruch. Proszę o pomoc.

Przykro mi ale bez właściwego odżywiania i ruchu nie możesz liczyć na schudnięcie. Gdyby to było takie proste to na nadwagę nie cierpiałoby tyle osób. Praca na trzy zmiany nie przeszkadza. Zasada jest taka aby mniej więcej jadać 5 posiłków dziennie, jabłko czy jogurt to też posiłki. Chodzi o to aby organizm nie czuł głodu bo okresowe glodzenie powoduje że organizm więcej magazynuje gdy zaczynasz znów jeść bo "myśli" że znów może być okres głodu. Nie muszą to być regularne godziny. Ważne aby w trakcie Twojej aktywności, wtedy gdy nie spisz zjeść coś co 2-3 godziny. Śiniadanie i obiad powinno być obfitsze. Jeśli masz siedzącą pracę to tym bardziej znajdź czas na basen, fitness bo poza waga odbije się to na Twoim kregoslupie. Ogranicz słodycze, wyeliminuj fast foody, przetworzoną mocno żywność. Co do aktywności to możesz więcej przystanków przejść do pracy na piechotę, zostawiać samochód troche dalej, zrezygnować z windy. - to tez pomaga a nie wymaga tyle czasu