Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana kolorowanka

pomocy!czy ktoś mi doradziapropo kolorów

Polecane posty

Gość załamana kolorowanka

Witajcie, chciałam pomalować pokój w ten sposob że jedna sciana na jakiś kolor a inne 3 na kontrastujący.I 1sciana jest na kolor mangoli z duluksu(taki kolor pianki capucino)a reszta miała być na łososiowy z dekorala.Jednak on zamiast łososiowy jest różowy jak prosiak,więc dodałam zółtego i ...wyszedł łososiowo-beżowo pomarańczowy=(i za nic nie pasuje do mangoli.Czy moglibyście powiedzieć jaki kolor kupić żeby fajnie pasował i kontrastował.Lub może jaki barwnik dodać żeby to coś miało odpowiedni pasujący kolor prosze o pomoc,jestem załamana tym co wyszło =(

mangolia raczej nie kojarzy mi sie z pianka capucino - no ale neich bedzie, czyli chodzi Ci ze ta mangolia wpada w kolor kremu-brazu tak , jasna ? Jesli tak to ja bym postawila przy niej wisnie, mocniejszy braz, fiolet,granat. Postawilabym na Ciemne odcienie , a do dtego wsyztskiego uzylabym przeciwienstw, czyli przy jasnej scianie postawilabym cos w klorze tej ciemnej. Natomiast przy tej ciemnej postawilabym cos w kolorze tego capucino ... Dla kontrastu i rownowagi :)

Gość dzięki
valiente ,fajno,tylko to jest sypialnia i tak myśle czy będzi się dobrz spało w tak mocnych kolorach,ale pomysł fajny.A może masz jakiś na to jak uzdatnić farbe łososiową którą zepsułąm i ma teraz barwe pomarańczowo-beżowo lososiową, tak by pasowała do mangoli?

ja ogolnie bym wogole nie pomalowala jednej sciany na capuczino, a 2 na losoiowy-moim zdaniem te kolory nie maja ze sa za duzo wspolnego z kontrastem, predzej sie zleja ze soba i bedzie mdlo. Ja bym postawila na te ciemne sciany , a do tego wiecej jasnych dodatkow , czy cos , zalezy czy bedzie wiecj scian ciemnych, czy jasnych. Mysle ze ebdzie sie dobrze soac. Bynajmniej ja przewazniejak zasypiam, mam w pokoju ciemno, i zamykam oczy, przez to nie widze koloru scian, a myslami jestem daleko i gleboko. a jelsi chcesz pomeiszac z czyms farbe by wyszedl inny kolor, to juz neiw iem, musialabym to widziec, ale musisz po prostu sprobowac pomeiszac farby gdzien na probe na kartce czy cos i zobaczyc co wyjdzie, dolorzyc potem do tego capucio i sprawdzic, jakby to sie komponowalo.

Gość tak też zrobie
a co do kolorow to też nie lubie mdłych ale takie farby akurat mialam, dzieki za rade=)