Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bronkaa83

propranolol WZF

Polecane posty

Gość bronkaa83

Witam czy któraś z Was brała propranolol w ciazy? Czy sa jakieś skutki uboczne tego leku i czy nie szkodzi dziecku?

Gość hejmaleńka
Nie jest to lek otc, więc przepisał Ci go lekarz = raczej wie co robi i by Ci nie zaszkodził . Jest to w miare bezpieczna grupa leków stosowana w nadciśnieniu, nie są teratogenne - tak mam w notatkach farmakologii . Myśle, że nie powinnaś się obawiać i stosować wg zaleceń lekarza :) pzdr

Gość gość
witam ja również biorę dorażnie propranolol w dawce 20 lub 30mg dowiedziałam się że jestem w ciąży i nie wiem czy dalej mogę go brać? Biorę go na kołatania serca i drżenia

Gość gość
jestem strasznie znerwicowana, biore ten lek na serce, teraz jestem w ciąży, i biorę go sporadycznie jak mi ogromnie skoczy ciśnienie w dawce 20 mg ale boję się go brać

Radze nie brac. Moj gin jak zaszlam w ciaze kazal natychmiast odstawic mowil ze moze dojsc do poronienia.

Gość gość
tzn dlatego się boję , nie biore go teraz codziennie, tylko raz w tyg, ale chyba wybiorę się do lekarza po inny lek

Gość gość
a co dostałaś w zamian tego leku, czy w ogóle nic nie brałaś przez ciążę? u mnie będzie to trudne ze względu na serce

Gość gość
każdy lek w ciąży może zaszkodzić, niestety jak się ma nadciśnienie i nie bierze nic to tez może to ciąży zaszkodzić

Gość gość
mi lekarz przepisał DOPEGYT a jak przeczytałam ulotkę to jeszcze gorsza niż propranolu, bo nie można wykluczyć że ma działanie teratogenne, propanolu takiego nie ma, ale można poronić , czy urodzić przedwcześnie, ja mam nadciśnienie plus nadczynność tarczycy, tego dopegyt nawet nie wykupiłam bo się przestraszyłam, przewertowałam neta i przeczytałam że w przypadku nadczynności tarczycy propranolum nie pownienie szkodzić, choć terą nie zażywam go codziennie , jak czuje że muszę ,nienstey większości leków nie zaleca się w ciązy, boję się okropnie

Gość gość
a czy któraś z was ma nadczynność tarczycy w ciązy?