Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

w ktorym tygodniu poczulyscie pierwsze ruchy?

Polecane posty

Mam pytanie, wydawalo mi sie ze czuje ruchy mojego malnestwa juz tydzien temu, ale chyba mi sie wydawalo, bo od 3 dni cisza... nic nie czuje, a Wy w ktorym tygodniu poczulyscie? Ja jestem w 18, ale chyba mam jeszcze czas...chociaz jak czytam to wiekszosc kobiet pisze ze juz 17, 18 czuja dokladnie.

Gość Karolinnaaaa
...ja w 17-stym, ale nie były regularne i mocne. Raczej delikatne i rzadkie :)

Gość ja jestem w 19 tyg i dzisiaj
rano poczułam jak maluch szaleje:D ale wczesniej już ok 17 tyg czułam pojedyncze ruchy takie delikatniutkie:D

Gość takie wyrazne puknięcia
poczułam w 17 tygodniu

Pierwsze delikatne ruchy poczułam w 16-17 tygodniu. teraz jestem w 22 i czuję już wyraźne kopniaki. Lekarz zdziwił się, gdy powiedziałam mu, ze tak szybko czułam ruchy dziecka- orzekł, że w 16 tygodniu to mogą czuć wieloródki, a przy pierwszej ciąży to bardzo wcześnie. No ale cóż, tak chyba u mnie w rodzinie już jest. Mama czuła moje ruchy w tym samym mniej więcej czasie. Poza tym widzę, że wiele kobiet czuło ruchy już w 17 tygodniu- więc to żadna rewelacja chyba:P

Gość takie dleikatne
motylki w brzuchy czulam w 14 tyg a takie mocne pewne kopniaki 16-17tydzien , :) to moja druga ciaza w pierszej w 15tyg odrazu mocne kopniaczki

Ruch płodu zaczynają być wyczuwalne pomiędzy 16. a 20. tygodniem ciąży. Pierworódki zwykle odczuwają ruchy swojego dziecka później, niż kobiety, które już rodziły. Może zdarzyć się tak, że przyszła mama będzie odczuwać delikatne ruchy swojego maleństwa już dużo wcześniej- określane są one zwykle jako bulgotanie, przelewanie, łoskotanie:) Na pierwsze odczuwalne ruchy zwykle trzeba czekać długo, ale choć nie czuje ich mama, to nie znaczy, że maleństwo się nie rusza. Polecam lekturę: http://mamopedia.pl/ciaza/ciaza/ruchy-plodu