Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Gdyby zaorac Izrael, na swiecie zyloby sie znacznie lepiej

Polecane posty

Gość cosięnaprawdęopłaca
Ja też uważam, że ten Izrael jak Polska - do zaorania. :( dosłownie :(

Gość cosięnaprawdęopłaca
A wiecie, że z religijnego punktu widzenia my powinniśmy trzymać z Arabami bardziej niż Żydami? Bo tak. Bo oni czczą Jezusa i Maryję, a Żydzi Pana Jezusa zabili. Zaś Biblia i tak nie stosuje się do pogan poza Ewangelią. Nic nie osiągną poganie jak np. stary testament zaczną stosować. No bo tak ST to macie Księgi historyczne księgi prorockie księgi mądrościowe Prorockie się spełniły, historyczne nie są dla pogan , a mądrościowe też Ewangelia jest dla pogan bo reszta nie jest stosowalna w praktyce. I co? I ile zostaje z tego dla pogan? Archeologia - dosłownie. Ale się zawzięli, że Biblia jest od Żydów. No bo reszta ? Jak to uznać, że reszta - nie można.

Gość cosięnaprawdęopłaca
No wiecie co - oni i tak wszystko mają od Boga. Wszystko. A np. katolicy mają cały NT opowiedziany szczegółowo od 200 lat i to już prawie wcale nie potrzebujesz ST jak nie umiesz go wykorzystać. Bo jedyne co tam może wykorzystać poganin jako misjonarz i KAŻDY CZŁOWIEK - everyman tzw. to pierwszy grzech i jego historia dokładna bo przez to był krzyż Chrystusa, a reszta jest bez sensu chyba, że masz pracę w tym. Ale wiecie co - Biblia to jest księga natchniona więc jakby to wykorzystywać to może być ona jedynie dalszym natchinieniem, a cytowanie jej nie ma sensu - takie bezmyślne cytowanie. Ona może być żródłem obrazu. Źródłem - no najbardziej obrazu. Tak jak Chrystus malował swoje ewangelie. No to tak może być, ale jak jest źródłem liter to to nie ma sensu. No a czym jest Biblia dla pogan? jeszcze ST - po linijce to cytują. A najgorsi Zydzi. I wcale racji nie mają :(

Gość cosięnaprawdęopłaca
No to moim zdaniem jak MALUJESZ obraz to cytowanie Biblii ma sens, a tak to wcale. Jak podajesz przykłady opierając się na Biblii. Jak malujesz przykłąd w oparciu o symbolikę biblijną. Bo tak to bez sensu. Np. jeden wers i ciągle coś tam - to niby jest wschodnie, ale w sumie wg Biblii to już jest zaburzenie wschodu i kultury człowieka bo obraz jest najważniejszy co by mi pasowało do przypowieści biblijnych.