Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiepska kuchareczka

Znowu popsułam zupę. Pomocy !

Polecane posty

Gość Kiepska kuchareczka

Niech mi ktoś powie co robię źle. Znowu zważyła mi się śmietana w pomidorówce. Zamiast być ładną, kremową zupą jest pomarańczową mazią z pływającymi frędzalmi :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiepska kuchareczka
Pomocy :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mi tez zawsze się waży ale od kiedy kupuję 30% to nie ma możliwości i się nie waży:):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidorowk byla za bardzo
kwasna widocznie sprobuj dodawac smietane do mniej goracej zupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak sie robi z roznicy tempera
tur,zeby sie nie zwazylo nalezy do smietany(np w kubku)dolewac powoli troszke zupy i mieszac i wlewac tyle zeby temparetury byly mneij wiecej takie same i wtedy dopiero wlac do zupy i na bank sie nie zwazy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo śmietany nie wlewa się od razu do zupy musisz nalać trochę osobno do kubka wlać śmietany wymieszać a potem wlewać do zupy powoli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jem juz w miejscach public
Za zimna śmietana do gorącej pomidorówki. Więc musisz "przyzwyczaić" śmietanę to wyższej temperatury. Nie wyciągasz z lodówy i prosto do zupy. Stawiasz kubełek ze śmiataną koło gotującej się zupy aby ta już była cieplejsza. Potem wlewasz śmietanę do jakiegoś kubka i dolewasz do niej pomidorówkę z garnka. Śmiatana nie przeżyje szoku termicznego i się nie zważy. Druga metoda -studzimy pomidorówkę i do zimnej wlewamy śmietanę. Trzecia -najlepsza. Śmietanę każdy sobie dodaje na talerzu. W taki sposób zupa dłużej zachowuje świeżość.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dodawaj do smietany po lyzce zupy..i mieszaj tak zeby zahartowac smietane...kiedy bedzie juz w miare ciepła, to zmniejsz ogien pod garnkiem z zupa (ewentualnie odstaw)...wlej ta zahartowana smietane i pomerdaj...uda sie na pewno:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiepska kuchareczka
Dziękuję, kochane jesteście. Wiedziałam, że mogę na Was liczyć :* A czy jak już wleje śmietane to moge jeszcze gotować zupe czy już musi być wyłączona ? Moja mama zawsze na małym gazie jeszcze gotuje i nic się nie waży :o Tak samo sosy. A mi zawsze się psują jak dodam śmietany .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jem juz w miejscach public
Można ale na maleńkim gazie. Ze śmietaną tak jest, że lubi się ważyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miałam podobny problem
ale od kiedy robię pomidorówkę z kremówką nigdy tak się nie dzieje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×