Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiepska kuchareczka

Znowu popsułam zupę. Pomocy !

Polecane posty

Gość Kiepska kuchareczka

Niech mi ktoś powie co robię źle. Znowu zważyła mi się śmietana w pomidorówce. Zamiast być ładną, kremową zupą jest pomarańczową mazią z pływającymi frędzalmi :(

Gość Kiepska kuchareczka
Pomocy :o

mi tez zawsze się waży ale od kiedy kupuję 30% to nie ma możliwości i się nie waży:):):)

Gość pomidorowk byla za bardzo
kwasna widocznie sprobuj dodawac smietane do mniej goracej zupy

Gość tak sie robi z roznicy tempera
tur,zeby sie nie zwazylo nalezy do smietany(np w kubku)dolewac powoli troszke zupy i mieszac i wlewac tyle zeby temparetury byly mneij wiecej takie same i wtedy dopiero wlac do zupy i na bank sie nie zwazy

bo śmietany nie wlewa się od razu do zupy musisz nalać trochę osobno do kubka wlać śmietany wymieszać a potem wlewać do zupy powoli

Gość nie jem juz w miejscach public
Za zimna śmietana do gorącej pomidorówki. Więc musisz "przyzwyczaić" śmietanę to wyższej temperatury. Nie wyciągasz z lodówy i prosto do zupy. Stawiasz kubełek ze śmiataną koło gotującej się zupy aby ta już była cieplejsza. Potem wlewasz śmietanę do jakiegoś kubka i dolewasz do niej pomidorówkę z garnka. Śmiatana nie przeżyje szoku termicznego i się nie zważy. Druga metoda -studzimy pomidorówkę i do zimnej wlewamy śmietanę. Trzecia -najlepsza. Śmietanę każdy sobie dodaje na talerzu. W taki sposób zupa dłużej zachowuje świeżość.

dodawaj do smietany po lyzce zupy..i mieszaj tak zeby zahartowac smietane...kiedy bedzie juz w miare ciepła, to zmniejsz ogien pod garnkiem z zupa (ewentualnie odstaw)...wlej ta zahartowana smietane i pomerdaj...uda sie na pewno:)

Gość Kiepska kuchareczka
Dziękuję, kochane jesteście. Wiedziałam, że mogę na Was liczyć :* A czy jak już wleje śmietane to moge jeszcze gotować zupe czy już musi być wyłączona ? Moja mama zawsze na małym gazie jeszcze gotuje i nic się nie waży :o Tak samo sosy. A mi zawsze się psują jak dodam śmietany .

Gość nie jem juz w miejscach public
Można ale na maleńkim gazie. Ze śmietaną tak jest, że lubi się ważyć.

Gość miałam podobny problem
ale od kiedy robię pomidorówkę z kremówką nigdy tak się nie dzieje!