Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suplementacjaa

Do kiedy podaje sie witaminy?

Polecane posty

Gość suplementacjaa

Podawałam cebion multi i nic więcej bo od początku byliśmy na modyfikowanym i vigantol nie był potrzebny. Córka ma 13m-cy. Nadal podawać 3 kropelki? Czy może inne witaminy? Może wcale?

Gość vigantolu nie podawałaś
wcale? a gdzie mieszkasz?

Gość suplementacjaa
w Katowicach. Co to ma do rzeczy? Nigdy nie podawałam vigantolu, bo odpowiednia dawka D3 była w modyfikowanym a moja mała piła tylko to mleko od początku. Ciemiączko zarosło się prawidłowo i w terminie. Wszystko jest ok. Pytam o cebion multi

no właśnie jestem ciekawa jak długo podajecie vigantol, bo ja skończyłam dawac jak mała miała z 10 mies, a jak byłam na szczepieniu 2 miesiące później lekarka powiedziała zeby jeszcze dawac 2 krople

Gość suplementacjaa
mój lekarz powiedział: "wedle uznania" :o dlatego pytam :o

suplementacjaa--->no to Ci doradził :o Może te 3 kropelki to warto nadal podawać tak zapobiegawczo,hmm.

to ma do rzeczy gdzie mieszkasz, że w cieplejszych krajach rzeczywiscie nie podaje się witaminy D, ale w Polsce z tego co mi wiadomo podaje się wszystkim niemowlętom bez względu na to jak są karmione ja podawałam dziecku vigantol, gdy było karmione piersią i potem, gdy zaczęłam karmić melkiem modyfikowanym (gdy skończyło 9 miesięcy) na okres wakacji nie podawaliśmy i teraz od jesieni znowu podaję syn ma 16 miesięcy Cebion podawałam do roku takie są zalecenia mojego lekarza

Gość a ile kropli cebionu
? a wit b6 daecie? czy tylko wit d3 i k do 3 mies ?

witaminy B nie podawałam a Cebion 3 krople witaminę K do ukończenia 3-go miesiąca no a D jak wspominałam już do teraz