Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajka95

O co chodzi z tym cyklem kiedy dni plodne?

Polecane posty

Gość Pytajka95

Witam Kobietki Moze i dziwne mam pytanie i napewno powinnam to wiedziec ale czytam wasze topiki i staraniach i liczeniu dni plodnych nieplodnych i nie wiem jak to w koncu sie kalkuluje?? To kiedy sa dni plodne ile trwa caly cykl i oc o w tym wszystkim chodzi

Gość Pytajka95
nikt nie moglby mi tak na szybko wyjasnic?

Każda kobieta ma inny cykl,w innym dniu plodne i niepłodne. Jeżeli chcesz wiedzieć jak jest u Ciebie-najlepiej zacząć obserwację ciała+mierzyć temperaturę. Tuż po okresie temperatura jest niska-są to dni suche ,niepłodne(nie można zaobserwować śluzu przezroczystego,ciągnącego się,sliskiego-pzrypominającego białko jajka),przed owulacją temepratura jeszcze mocniej spada-zaczynają się dni płodne-mokre.Gdy następuje owulacja temperatura skacze o conajmniej 0,2 stopnie od 6 poprzedzających ją temperatur,kończą się tym samym dni płodne-a prezz kolejne dni znów sucho.Wyższa temperatura powinna utzrymywać się od 12-16 dni po owulacji,aż do okresu(chyba,że dojdzie do zapłodnienia). Nie wiem czy o to w wielkim skrócie Ci chodzilo!?pozdrawiam

Gość Pytajka95
bardzo dziekuje za wyjasnienie mi tego. Jednak nie takie skomplikowane :) Jeszcze raz dzieki!