Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwek111

MOJE DZIECKOdzis w nocy miałon goraczke 38,9 mam isc z nia do lekarza?

Polecane posty

Gość oliwek111

ma 9 miesiecy tez kaszle i ma katar ... pytam sie was bo jestem samtna młoda mama a moja mama a jej babcia mówi że wystarczy herbatka z lipy oraz sok z malin...

Raczej lekarz to jest prawdopodobnie angina lub grypa. Jak dojdzie do ponad 39 to lodowata woda albo okłady na kark, czoło i uda. Radzę iść do lekarza żeby przebadał i wystawił antybiotyk ale jak jest takie małe dziecko i wysoka temaperatura to wizyta domowa powinna być.

Gość mnnnnnnnnuikkkkkkkkkkkkkkk
O matko,kaszel,katar,gorączka....................biegiem do lekarza.

zadzwon do przychodni niech lekarz przyjdzie do domu... a jak sie nie da bo np. dzis nie ma wizyt domowych to sru do przychodni jak najszybciej... mi to na grype wyglada...

Gość Kachna12345
ja jak moje dziecko ma kaszel,to ide do lekarza,bo szkoda zeby mu się rozwinęło, a jak tylko czasem zakaszle i ma katar,to kupuje coś w aptece na przeziębienie, chyba ze nie przechodzi,wtedy radze isc do lekarza. Jeśli gorączka jej nie przejdzie w ciągu dwóch dni,to radzę iść do lekarza. a zioła są dobre,ale przy lekkich przeziębieniach,nie wiem,jak zadziałają przy gorączce. I słuchaj intuicji matczynej, to że jestes młopdą matką nie oznacza,że babcia wie lepiej:) ja rodzilam w wieku 17lat

Gość mama78
idzcie z dziecmi do lekarza.... moj 5cio latek wczoraj od poludnia mial gorączke...dziś wstał i 39.8 a na dodatek dostał takiej drobniusiej czerwonej wysypki.... poszlismy do lekarza i szkarlatyna 10dni na antybiotyku.... z wirusami nie ma żartów!!! pozdrawiam

Gość oliwek111
dzieki za odpowiedzi ratujecie małą no u nas niestety wizyt domowych juz nie ma i przychodnia zamknieta ...ale ubieram ja i ide z nia na izbe przyjec do szpitala niech tam cos poradza

Gość o tak o
u małego dziecka do roku, od gorączki 38 powinno sie isc do lekarza nawet gdzie nie kaszle,

mama78 moze cie zle zrozumialam ale szkarlatyna nie jest choroba wirusowa tylko bakteryjna i dlatego twoje dziecko dostalo antybiotyk.. gdyby choroba byla wirusowa antybiotyk nic by nie dal... chyba ze mowisz o tym ze dziecko autorki moze miec chorobe wirusowa to przepraszam, po prostu z twojej wypowiedzi nie wynika to jednoznacznie...

Gość bez przesady ..
jak goraczka pojawila sie raz nie trzeba od razu leciec do lekarza . Jesli pojawi sie jeszcze raz goraczka to wtedy nalezy juz isc . Jesli katar i kaszel pojawil sie juz pare dni wczesniej to ra dze udac sie do lekarza . Na katar - krople Nasivin i aspirator NoseFrida Na Kaszel syrop - moze byc Flegamina ( jest dla nimowlat ) lub prawoslazowy . Na goraczke najlepsze czopki dla niemowlat Efaralgan i syrop Nurofen Byc moze to jakis wirus - lekarz albo przepisze leki przeciwirusowe lub kaze dawac tylko syrop na kaszel , witamine C i srodki obnizajace goraczke Jesli infekcja sie zaostrzy pewnie bedzie antybiotyk . Niedawno moja mala miala tez wysoka goraczke bo 39 st ( dostala w nocy , drugi raz sie nie pojawila ) . Miala lekki kaszel i katar . Lekarz przebadal i nie widzial koniecznosci podania antybiotyku o ile sie nie pogorszy . Mala szybko wrocila do zdrowia . Najlepiej wezwij lekarza do domu - bo w przychodniach prawdziewe oblezenie ! duzo zdrowka dla dziecka !