Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakuważacie

czymożna dać komuś zwolnienie dyscyplinarne bez NAJMNIEJSZEGO OSTRZEŻENIA

Polecane posty

Gość jakuważacie

na poapirze oczywiście jeśli ktoś coś robi, ty mu zwracasz uwagę jako pracodawca, raz i drugi i wstawiasz mu karę i on dalej... a bez tego? Można? :(

Gość ależ jeśli zrobi się
coś co jest zagrożone zwolnieniem dyscyplinarnym to zwalniają i cześć zależy od ciężaru przewinienia

Gość jakuważacie
Ale wiecie co - takie coś - daleki dojazd i od maja chcę się zwolnić z umowy o praće na czas nieokreślony (bałam się bo się w domu przyznałam, że mam umowę w pracy na czas nieokreślony i dalej no to sąd jak pójdę z takiej umowy przecież se). No to na takiej umowie miałam 18 godzin. 3 razy nie przyjechałam na 1,5 godziny zegarowej i tyle wynosiła moja dniówka. I to miałam 3 razy w tygodoniu tak jeździć po 1,5 godz robić 3 dni. No chyba ich posrało już dokumentnie pomyślałam - 2 dni były 6 i 6 godzin i 3 dni były 1,5 godz. I jeden dzień się zbuntowałam bo mi nikt nie powiedział,że dzień wolny mam zabrany. No to było świnienie i koniec. I to dojazd na 2 godz prawie w jedną stronę (często łączony z postojem pomiędzy stacjami np. 30 minut) - wkurzyłam się i poszłam z całości i mam problemy DO DZIŚ. DO DZIŚ :(

Gość jakuważacie
i od początku odrabiałam te 1,5 godziny w inny sposób. to było 1,5 godziny z całoscią - 1 grupa + 1 grupa no to zepchnęłam to w 1 całość w inny dzień , godzina dłużej i materiał był zrobiony. I od razu to powiedziałam, że inaczej nie mogę. I znowu na mnie. 1 lekcja!!! A rok wcześniej co oni wyczyniali na tym tzw fakultecie z biologii? Szkoda że tego nikt nie widział. :(

Gość jakuważacie
I to tyle lat i mi nikt nie pomógł nawet ŹDŻBŁO w tym bajzlu. Wiecie co tam się działo? Cały rok szkoła bez dyrektora - i co - ja miałam płakać z tego powodu czy co? Banda idiotów i to w szkole średniej :(

Gość jakuważacie
No dziękuję za komplement ale ja chciałam OD MAJA ODEJŚĆ tylko, że z normalnymi papierami, a nie z papierami dla wariatki. A ta szkoła to była normalna jak mi nikt nie powiedział, że ich rozwiązują? To to było normalne? I co - oni tam normalni byli? A tej wice wariatki normalnej nie było? To była osoba CHORA PSYCHICZNIE, która mi te papiery dawała, że ja jestem pierdzielnięta. I tego nie można było po ludzku pod uwagę wziąć? Musiałam ja iść na rok do psychiatryka? Wiecie co... z was ludzie nie są. Nie z wszystkich, ale w pracy ludzi tu nie ma :(

Gość jakuważacie
Od razu zaczęli z papierami dla wariatki i te papiery mam do dziś!!! No oni sa nienormalni - jak można pracować z papierami dla wariatki dalej? Kto NORMALNY tak chce pracować. No to myślałam, że jak do tej szkoły wrócę to dostanę NORMALNE papiery i zwrot honoru. Nie. No to teraz mam wszystko gdzieś już, ale POŻAŁUJECIE TEGO BYDLAKI. I koniec. W końcu mi tę ocenę negawtywną pracy anulowali (ale po co to nie wiem). W końcu jak deba w robocie nie było to po co mi pisał to anulowanie. Tak by było, że wariatka mi wstawiła ocenę i by jakoś to wyglądało NORMALNIE jeszcze i że to nie ważne, a tak co - ja przez tę ocenę też się bałam odejść przecież. Ocena negatwyna pracy - odeszlibyście gdzieś z takim papierem? Gdzie? Do następnej szkoły? A na jakiej podstawie wy ten papier dostaliście? bo ja NIE MIAŁAM NA PRZYKŁAD POJĘCIA ZIELONEGO i do dziś nie mam :(

Gość a jakże
A wywal te wszystkie papiery na smietnik i zacznij żyć od poczatku.

nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi (możesz uważać mnie za debila),ale odpowiadając na Twoje pytanie: tym cechuje się zwolnienie dyscyplinarne, że pracodawca może rozwiązać umowę o pracę BEZ WYPOWIEDZENIA z winy pracownika w razie: ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych; popełnienia przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, które uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku , jeśli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem; zawinionej przez pracownika utraty uprawnień koniecznych do wykonywania pracy na zajmowanym stanowisku nie możesz zostać zwolniona dyscyplinarnie jeśli minął miesiąc od uzyskania przez pracodawcę wiadomości o wyżej wymienionych okolicznościach art. 52 KP w świadectwie pracy pracodawca może napisać tylko, jaka była forma zakończenia stosunku pracy, nie może umieścić informacji o przyczynie