Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiek 888

BRAK OCHOTY NA SEX - I CO Z TYM ZROBIĆ?

Polecane posty

Gość Gosiek 888

Proszę pomóżcie, bo już nie wiem, co robić. mam wspaniałego męża , którego kocham, ale totalnie straciłam ochotę na sex. mamy dwoje dzieci. starsze ma 2 latka, młodsze rok. już w pierwszej ciąży nie chciało mi sie kochać. sex mógł by dla mnie nie istnieć. Mąż powoli zaczyna tracić cierpliwość, bo 4-5 stosunków na miesiąc to dla niego za mało. Chciałam iść do specjalisty, ale mąż nie chce, bo stwierdził, że z nim jest wszystko w porządku, tylko ze mną coś nie tak. Sama nie pójdę. Co mam robić? boję się o nasze małżeństwo. czy sa jakieś środki na podniesienie libido???

Gość nataalaa
Super. Jak mąż umywa ręce od problemu i masz sama sobie radzić, to ja tego dobrze nie widzę:/ Generalnie przyczyn może być bardzo wiele i z tego co wiem ta sfera jest jeszcze wielką zagadką i trudno dotrzeć przyczyn. Najtrafniejsza będzie chyba wizyta u seksuologa - specjalisty w tej dziedzinie zaburzeń.

Gość gosia........
TAK BIORĘ TABLETKI, Ale problem zaczął się dużo wcześniej....a czy nie ma jakichś "domowych" sposóbów na powrót libido?

jest jeden bardzo dobry. czuły i rozmiejący Cię mąż, który bedzie potrafił bawić się tak długo az Cię rozpali. i przydałoby się zeby Cię trochę odciążył w obowiazkach i opiece nad dziecmi. jak odpoczniesz to i ochota na sex wróci.

Gość gosia........
właśnie z tym mężem.....to bywa różnie...raz jest kochany, a raz robi wojny o nic....on uważa , że skoro nie mam ochoty na sex to on mnie nie podnieca......on chce się kochać w nocy, a ja naprawdę muszę się wyspać, żeby zajać się dziećmi......w dzień go nie ma od 7 do 18-19.....no i koło się zamyka.chciałabym żeby między nami było dobrze, ale....

Gosia pocieszę Cię, że ten problem wśród kobiet jest podejrzewam o wiele większy niż nam się wydaje. To jest w jakimś stopniu efekt uboczny brania tabletek, ja mam tak samo i moja ginka przepisała mi inne tabletki. Jest jeszcze takie coś jak AVENEA poczytaj sobie troche w internecie i kup w aptece bez recepty kosztuje lekko ponad 20zł, weź w tajemnicy przed mężem i zobaczysz czy będzie różnica ;)

aha i jeszcze polecam kupić na gwiazdkę żel Durexa O i jakiś zwykły żel nawilżający, Johnsona jest fajny :) trochę więcej odwagi i odrzuć w kąt smutne myśli i dołowanie się, zrób coś dla siebie :) zobaczysz że będzie lepiej :)

Gość gosia........
Xeope dzięki za poradę. poczytam o tym środku. Żel Durev mamy, oprócz tego inne gadżety. myślę, że problem nie tkwi w tabletkach, bo moja niechęć do seksu zaczęła sie już wcześniej. poza tym przed zajściem w ciążę tez stosowałam harmonety i wszystko było ok. póki co leczę infekcję, ale zaraz po kuracji działam

A czy mąż zabiera cię gdzieś na kolację? Do kina? Zaskakuje cię czymś miłym , jakąś niespodzianką??? Nie mówię że musi to robić codziennie ale byłby to miły gest zwłaszcza że jesteś może troszkę przemęczona dziećmi i codziennymi sprawami a wtedy to niełatwo o apetyt na seks. Mężczyźni myślą i odczuwają trochę inaczej (dla nich często seks działa relaksująco) . Wytłumacz mu że małżeństwo nie opiera się tylko i wyłącznie na seksie!! Są inne sposoby aby przywrócić dobrą temperaturę!:) i niekoniecznie trzeba zaczynać od łóżka, lepiej gdyby to była pyszna kolacja i spokojny spacer we dwoje (niestety bez dzieci i trzeba by to wcześniej zaplanować). Myślę też że jesteś jak najbardziej normalna tyle że nie bierzesz od życia tego co ci się należy bo jesteś zaabsorbowana dziećmi i domem. Nie tylko dzieci, dom i codzienne sprawy są najważniejsze. Równie ważna jesteś ty . Zafunduj sobie wypad z koleżanką, pochodź po sklepach , rozluźnij się. Mozę łatwo mi mówić ale warto przynajmniej spróbować.

ewentualnie kup sobie Cefadisiac - taki homeopatyczny preparat podnoszacy aktywność seksualna. trochę droższy, ale bezpieczny. i pamiętaj - nic na siłę. na moje oko jestes przemęczona i tyle...

Gość zulugulaa
nie koniecznie musi chodzic o tabletki ja nie przyjmuje tabletek i tez cos sie u mnie zmienilo zauwazylam ze od jakiegos czasu tez przestalam miec ochote na sex i nie mam pojecia jaka moze byc przyczyna ja nie mam malych dzieci a w dodatku dodam ze mam wspanialego faceta i czesto mnie gdzies zabiera kupuje nawet kwiaty bez okazji itp.ale jednak cos we mnie wymarlo i nie potrafie tego wytlumaczyc nigdy tak nie mialam

Gość na początek odstaw tabletki
i zobacz czy będzie poprawa, libido może spać nawet po dłuższym okresie stosowania